Miért létezünk?
Mi célt szolgál az,hogy mi létezünk?
Tudom volt már 1-2-szer ez a kérdés de főleg arra vagyok kíváncsi,hogy az emberek gondolkodásmódja mennyit változott ezzel kapcsolatban.
A vita helyett hallgassunk egy kis zenét!!
Gadis, azért azzal vitatkoznék, hogy a Biblia milyen mértékben származik Istentől, illetve, hogy az ezoterikus körök az ószövetségi "isten"-ről beszélnek-e.
Kezdjük az elején: a Bibliát emberek állították össze, ők döntötték el, hogy mi az isteni sugallat és mi nem. Így kikerült pár apróság véletlenül, mint pl a reinkarnáció (valahogy nem egyezett azzal, hogy az embereken uralkodni lehessen), illetve bekerült a zsidó eredettörténet, az ószövetség (igen, ez is UTÓLAG került be, eredetileg csak az újszövetség volt). Aztán jött pár kellemes év, amit ez alapján a könyv alapján uralt a papság, ha nem tetszett nekik valami, eltüzeltek, háborút indítottak, mindezt a szeretet istene (...) és a "szent" Biblia nevében. Ezek az emberek a mai napig azt tanítják neked, hogy ez a forrás hiteles, mert isteni sugallatra íródott.
Mielőtt megköveznétek, az én személyes álláspontom az, hogy az újszövetséget elfogadom (Jézus tanításait), DE az ószövetséget nem. Az a zsidó nép eredettörténete és meggyőződésem, hogy köze nincs Istenhez, csak egy Isten képében tetszelgő egyiptomi félistenről szól, aki technológiája és/vagy tudása révén elhitette az emberekkel (ezt akár egy mai ember is megtehetné a jelenlegi tudásával, ha vissza tudna menni azokba az időkbe), hogy ő Isten. Az igaz Isten nem válogat népek között, nem írt ki tömegeket, nem ítél el, nem haragos, nem létezik olyan, hogy választott nép, nem jelenik meg élő alakban a saját maga által teremtett világban. Ha már itt tartunk, nem létezik eredendő bűn sem, de ez már tényleg messzire mutat...
Olvasd át újra az ószövetséget, egy egóval rendelkező "istenről" olvashatsz benne, aki ráadásul repülő eszközökön jelent meg az emberek előtt (Ezékiel 1, elég pontos leírás). Érdekesek a találkozás sátra körüli események is (a betegek/nyomorékok a sátor közelébe sem mehettek, stb). Ha eltávolítanák az ószövetséget a Biblia elejéről, elfogadnám hiteles(ebb) forrásnak, de így...
Arról, hogy az én forrásom hitelesebb-e, honnan tudom, hogy hiteles-e? Én nem fogok arra hivatkozni, hogy x-y könyveben le van írva és az innen-onnan származik és az tuti hiteles. Az én hitelesítő eszközöm a belső iránytűm, ami eddigi életem során még sohasem hagyott cserben. Lehet, hogy az én hibám, de inkább a belső hangra hallgatok, mint a vértől tocsogó összeollózott Bibliára. Ez van. Szerencsére ma már mindenkinek a saját döntése, hogy miben hisz.
Kezdem úgy érezni magam, mint egy tanulatlan gyermek, amikor megkérdezi az szüleit, hogy hogyan születnek a kisbabák, és azt mondják neki az anyja, hogy "még nem érted ezeket fiam!".
- De anya, de anya, de anya tudni akarom!
"Fiam maradjunk annyiban, hogy nem a gólya hozott." Lassan már kisebbségi komplexusaim lesznek.
Adjatok valamilyen támpontot, ne ember alkotta fogalmakkal dobálózunk, mert ezek összességére magyarázatot tudok adni. Ez pedig azt jelenti, hogy valóban foglalkoztat a dolog. Igazából konkrét válasz egyik felhasználó sem adott, csak a saját hitét próbálja erőltetni. Pedig, ami létező ahhoz nem kell hit, mert függetlenül attól létezik, hogy hiszek vagy nem hiszek benne. Nem vagyok egy lángelme, nem vagyok reinkarnáció hívő, nem vagyok filozófus, nem vagyok sátánista, nem vagyok fizikus, nem vagyok kvantumfizikus, nem vagyok ezotéria hívő, nem vagyok UFO hívő talán még ember sem vagyok, de képes vagyok szinte bármit megérteni, sőt a legtöbb dologban jártas vagyok, szóval?
Joker 2.0: úgy látom, kézzel fogható bizonyítékot szeretnél. Egy olyant amit ki tudsz próbálni, meg tudod fogni, el tudod fogadni. Van egy jó hírem és egy rossz.
Kezdjük a rosszal: nem tudok adni neked olyan előre csomagolt metodikát, amivel 100%-osan megtapasztalod azt amiről beszélünk. Legjobb esetben is csak talán tapasztalhatsz valami kézzelfoghatót, valamikor, az is lehet, hogy életed végéig semmit sem érsz el(sokan járnak így), vagy nem lesz olyan meggyőző a bizonyíték, hogy a tudatos éned is elfogadja. Ez van. De legalább van esélyed, ha szánsz rá energiát.
A jó hír: a válasz benned van, teljesen magadtól elérheted, csak TE kellesz hozzá és ha ez a dolgod, biztosan bele fogsz futni ilyesmibe ("bevonzod").
Miről is van itt szó, egy egyszerű példában szemléltetve:
Tegyük fel, hogy te egy 1 dimenziós lény vagy, mindent 1 dimenzióban érzékelsz, ami egy pont. Jön feléd egy két dimenziós vonal, áthalad rajtad, mit látsz belőle: egy PONTOT. Aztán jön egy téglalap, abból is pontot látsz, de még egy 3 dimenziós kockából is.
Igen ám, csakhogy egy idő után valami azt sugallja, hogy több vagy ennél. Csak még nem tudod miért. A magyarázat egyszerű, valójában te egy 3 dimenziós tű vagy, ami egy papírlapba lett szúrva, de te most csak azt látod, hogy a papírlapon egy pont vagy (a tű hegye).
Mit tehetsz az észlelésed kitágítása érdekében egy tűhegynyi pontként? Elkezdesz befelé fordulni és talán egy idő múlva megérzed, hogy nem is egy dimenziós vagy, hanem egy 2 dimenziós vonal, aztán kicsit később, hogy igazából nem is vonal, hanem egy három dimenziós tű vagy.
Addig amíg pontként gondolkozol, nem tudod megmérni a körülötted lévő térbeli világot, mert mindenből csak egy pontot érzékelnél. Nincsenek eszközeid, amivel mérni tudnál egy magasabb dimenziót az 1 dimenziós eszköztáraddal. Ezért nincs kézzel fogható bizonyíték.
Kb erről van szó. Millió módszer van, ha érdekel a dolog, biztos megtalálod a saját utadat. Senki sem vár tőled vak hitet, vagy hogy ennek szenteld az életed. A Te életed, a Te döntésed.
Gadis: a kanonizáció nem volt zökkenőmentes. Például az ószövetség beillesztésénél a papság egy része nem akarta elfogadni azt, hogy Jézus az ószövetségi zsidók istenéről beszélt mint "Atyám", ezért őket szépen kitagadták...
Személyes véleményem szerint ott kezdődtek a problémák, hogy az ószövetséget bevonták a Bibliába. Az én tudásom is sekélyes a témában, de ha elolvasod az ószövetséget és az újszövetséget egymás után, éles határvonal van a kettőben taglalt istenkép között, valamint olyan formában nem jelenik meg Isten az emberek előtt, mint azt az ószövetségben tette (a legjobb példa Ezékiel, de amikor vezette a zsidókat a pusztában, illetve a találkozás sátra körüli jelenségek is érdekesek!). Józan paraszti ésszel olvasd. Létezik belőle ingyenesen letölthető hangoskönyv is. Eléggé kilóg a lóláb.
Az elég felszínes magyarázat, hogy az újszövetségben "új szövetség" köttetik az ember és az Isten között és ezért a nagy változás. Lehet, hogy az én hibám, de a szeretet Istenét nem tudom elképzelni úgy, hogy valaha is városokat tüntet el, elsőszülött gyerekeket öl, haragos mert a zsidók 2-3 generációnként elárulják, bosszút áll, nem engedi a sátra közelébe a betegeket, megköveteli hogy megsózzák az áldozati húst, szereti a sült hús illatát (illatáldozat, ami NAGYON kedves az Istennek, ugyan már!!!) stb stb stb. Ez mind mind megtalálható az ószövetségben. Sajnálom, ez nem az én Istenem :(
"Igen ám, csakhogy egy idő után valami azt sugallja, hogy több vagy ennél. Csak még nem tudod miért"
Valószínűleg önhittségből hinném magamat többnek, mint ami vagyok!
3 dimenziós lényként nem lenne okom feltételezni, hogy 4 dimenziós vagyok, sőt ha még a fene enne meg, akkor se lehetnék 4 dimenziós, nem is tudnám érzékelni a 4 dimenziót. Azért van, hogy soha nem álmodok 4D-ben. Az 1 dimenziós papír-lény bár feltételezhet, hogy az 1 dimenzión kívül létezik 2-3-4 dimenzió, viszont nincs oka feltételezni, hogy ő maga is 2 dimenziós lenne, ez abszurd! Tudom, hogy ez csak egy metafora, viszont az enyém is hasonló célt szolgál. xdd
Képes vagyok az ezotérikus gondolkodásra, viszont nem hiszek benne, mert nincs hitem. Talán tényleg kéne még pár tapasztalat. :D
Joker 2.0! Bizonyítékot akarsz? Nos, akkor olvasd, és emészd! :D
Minden tiszteletem a tudósoké, mert a munkájukban sok évtizedes munka fekszik. Ha magasabb dimenziókról kérdeznénk meg egy tudóst, vagy egyáltalán mi gondolkodnánk el azon, hogy most akkor hány dimenzióban gondolkodunk, akkor egy kicsit érdemes az észleléssel foglalkozni.
Mi, emberek, a hallásunk során 20 és 20 ezer Hz közötti tartományt tekintjük igazából érzékelhetőnek, és igazából az ultrahang, illetve az infrahang számunkra már nem érzékelhető, legalábbis tudatosan nem. Ehhez képest a fény színei közül azt lehet mondani, hogy ha a spektrumot nézzük, körülbelül a 8 %-át érzékeljük a színeknek, a többit nem érzékeljük a szemünkkel. Tehát, az, hogy hiszem, ha látom, az már rég megbukott. Tehát a valóságból csak 8 %-ot fogunk fel!
Egyébként hasonló az ízleléssel, a szaglással kapcsolatos érzékelésünk is, és még a tapintásra is ez vonatkoztatható. Tehát a valóság hány százalékát látja egy ember? Nagyon fölfele kerekítek, mondjuk azt, hogy 8-at! Tehát, ha mi, emberek, csak a fizikai érzékszerveinknek hiszünk, akkor fölfelé kerekítve 8 %-ot érzékelünk, tapasztalunk, átélünk (ha egyáltalán átéljük), és 92 %-ot nem!
Most nézzük meg azt, hogy a rezgések megváltozhatnak. Ezért gondoljunk arra, hogy mi nem vagyunk ám egy ilyen figyelmes és értelmes műszerek, hiszen bizonyos rezgésváltozásokat, átalakulásokat, nem veszünk észre. Nyílván azt észrevesszük, hogy ha a jég megolvad és víz lesz belőle, vagy a víz eltűnik a Balatonból és gőzpára lesz belőle, ezt még észrevesszük nagy nehezen, sok idő elteltével, viszont bizonyos koncentráció alatt mi nem veszünk észre bizonyos rezgéseket, márpedig ezek a rezgéstartományok nagyon furcsa dolgok, mert a tudomány feltalálta a különböző műszereit, hogy a valóságnak egyre nagyobb szeletét detektálhassa.
A gond a következő, hogy mennyi az az univerzumból, amit mi, emberek, képesek vagyunk érzékelni. És erre ma a leghitelesebb válasz az, hogy 4,6 %-a figyelhető meg az univerzumnak, mert hogy ennyi benne az anyag! Tehát az, amire mi azt mondjuk, hogy anyag, az 4,6 %! És ebből is mennyit ismerünk? Az meg már számokkal nem is lenne kifejezhető, hogy az univerzum látható részéből mennyit látunk és ismerünk! Tehát az univerzumból a műszereinkkel 4,6 % -ot fogunk fel! A többit nem!
Mi van a fennmaradó 95 %-kal? Ennek a 23 %-át úgy hívják, hogy sötét anyag, a 72 %-át pedig sötét energiának. A sötét anyag attól sötét, hogy a csillagászati műszerekkel közvetlenül nem megfigyelhető valamiféle anyagot hívják sötét anyagnak, merthogy semmilyen elektromágneses sugárzás nem bocsát ki, és nem is nyel el! Tehát a jelenlétére tulajdonképpen csak közvetett bizonyítékok vannak. És akkor ez most hit kérdése? Mert ez csak következtetés, tehát nem tudjuk megfogni ezt a 23 % anyagot!
A 72 % viszont az a kategória, amit ma a tudomány úgy hív, hogy sötét energia. Ez azért jó, mert a sötét azt jelenti, hogy abszolút ismeretlen, az energia meg azt, hogy bármi lehet! :)) Ha lefordítjuk, akkor lényegében ez egy olyan feltételezett energiaforma -mondja a fizikus-, ami az egész világegyetemben jelen van, és erős antigravitációs hatást fejt ki. Tehát a gravitációval ellentétes hatást fejt ki, ez az egyik legelfogadottabb magyarázat arra a megfigyelésre, hogy a világegyetem gyorsulva tágul.
Ha ezek után azt a szót használom, hogy Istenre következtetek, vagy hogy feltételezett értelmes, tudatos energiaformaként tekintek Istenre, akkor tulajdonképpen majdnem ugyanazt a logikát követem, mint amit a fizikusok a világegyetem anyag-anyagtalan, mérhető-nem mérhető összetevőivel kapcsolatban követnek. Mi a különbség? Ha elgondolkodol ezen, akkor felfedezed, hogy igazából nincs nagy különbség.
Az elektromágneses hullámok világa ma már annyira izgalmas, hogy léteznek olyan elméletek, hogy sok más világ is létezik, és van sokvilág elmélet is, a lényege ezeknek az, tulajdonképpen, hogy a különböző világok áthatnak bennünket, tehát gyakorlatilag nem lehet, azért sem lehet közvetlen anyagi bizonyítékot ide hozni és megmutatni neked arról, hogy az anyagi világot más magasabb világok hatják át, mert egészen egyszerűen azok nem anyagiak, nem anyagi természetűek!
Például az elektromágneses világok már nem anyagi természetűek! A radioaktivitást sem tudnánk csak úgy megmutatni, sem a röntgensugárzást, de a gondolataink világát sem! Miért? Mert addig eljutnak a tudósok, hogy a gondolat nem lokalizálható az agyban, de tudják, hogy mégis létezik, mert tudják, hogy gondolkodó lények vagyunk. Akkor tehát létezik gondolat, másrészt a gondolataink és az érzelmeink különböző hatásairól az idegrendszerünk és a hormonrendszerünk igenis hírt ad! Mert a szervezetünkben több millió folyamat zajlik le másodpercenként! Itt is közvetett bizonyítékokról van szó! A tudatunkban körülbelül másodpercenként 10000 inger érkezik, és ebből jó esetben csak 8-at, vagy 10-et tudunk csak érzékelni!
Magasabb világokról beszélünk, és a tudósok is egyértelműen magasabb rezgéstartományokat ma már elismernek, hiszen minimum 11 dimenzióban gondolkodik egy húrelmélet kapcsán egy tudós, a lényeg, hogy a mi eszközeink, a világegyetem, vagy önmagunk megismerésére egészen korlátozottak. Ha feltételezzük, hogy vannak magasabb dimenziók, akkor ott a lények már nem anyagi testben léteznek!
A mai társadalomban élő materiális felfogású emberként valóban semmi okod nincs azt feltételezni, hogy netán több vagy ennél. DE mégis csak foglalkozol a témával, reagálsz a válaszokra, időt fektetsz bele. Nyilván azt is tudod, hogy engem nem tudsz meggyőzni, ezért nyilván azért teszed ezt, mert érdekel a véleményem, hátha valami meggyőzőt tudok mondani. És itt van a kutya elásva.
Ez annak a következménye lehet, hogy tudat alatt válaszokat keresel arra a kérdésre, hogy tényleg ennyi lenne-e az élet, vagy netán több. Ennek a lehetőségét Te sem veted el, csupán bizonyítékot akarsz a jelenlegi dimenziódban arra, ami ebben a dimenzióban nem, vagy csak nagyon nehezen, egyfajta furcsa kivetülésként megfogható, hogy meg tudd győzni a tudatos éned arról, hogy nem hülyültél még meg teljesen.
A földi tested ebben a dimenzióban van, bár kapcsolatod van a példa (és az én elképzelésem) szerint "magasabb" dimenzióval (ez késztet a válaszok keresésére, mert van ott részed, amire most nem vagy tudatos, de érzed a hiányát).
De álmodhatsz 4D-ben, viszont mivel az agyad ebben a dimenzióban értelmez, ez csak a 4D 3D-s kivetülése lesz (véleményem szerint az agy ennél sokkal többre képes, aktív átjáró a magasabb síkok felé), talán ezért az időtlenség érzete, az ide oda ugrálás álmodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!