Miért létezünk?
Mi célt szolgál az,hogy mi létezünk?
Tudom volt már 1-2-szer ez a kérdés de főleg arra vagyok kíváncsi,hogy az emberek gondolkodásmódja mennyit változott ezzel kapcsolatban.
Azért élünk, hogy azt kiéljük:
Találjunk hobbit, fedezzük fel miben vagyunk a legjobbak. Találjuk meg a nagy szerelmet (már ha van olyan), aztán hosszú idővel gyarapítsunk családot, vagy fogadjunk örökbe gyereket. Aztán dolgozni kéne...
Vén korunkra mégírjuk a bakancslistát és jó esetben teljesítjük utolsó kívánságainkat (márha még lesz elég erőnk).
Aztán egyértelműen megdöglünk, és ugyanez történik az utódainkkal. (márha vannak, lesznek olyanok)
Ez egy körforgás. Az a kérdés, meddig lessz az. Mindegy megáll egyszer...
Szerintem az másodlagos kérdés, hogy miért.
Sokkal fontosabb, a hogyan.
Persze ha a cél világos volna, az út választás is más lehetne, akár.
Tudatlanként jöttünk ebbe a világba és vagy elhisszük amit mondanak, vagy tapasztaljuk.
Mondhatnám, hogy azért létezünk, mert anyukánk megszült.
A miértet akkor fogod tudni, ha valaki bebizonyítja vagy te megtalálod a választ. Talán ott a legkönnyebb keresni, hogy hogyan alakult ki az élet.
Vannak jó válaszok de senki se írja le,hogy miért választotta ezt a világképet.
Nekem ez így kicsit erőltettet,hogy nekem ez a vallás tetszik/logika.Kíváncsi vagyok például valaki miért a karmában hisz esetleg,valaki miért mondja azt hogy az életnek nincs értelme.
Meg mellette még szívesen hallok világnézeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!