Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért létezünk?

Miért létezünk?

Figyelt kérdés

Mi célt szolgál az,hogy mi létezünk?

Tudom volt már 1-2-szer ez a kérdés de főleg arra vagyok kíváncsi,hogy az emberek gondolkodásmódja mennyit változott ezzel kapcsolatban.

2015. jún. 6. 14:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 Legoman ***** válasza:

A létezésünk talán csak Isten szórakozása, senki nem lát és tudhatja egy hatalmas és minden felett álló lény (Isten) szórakozását.

Mikor Isten megteremtette az első emberpárt, akkor ők ettek a fáról, és tudatossá lettek. Olyanok lettek, mint mi vagyunk, mint én, mint te, mint más.

Mivel Isten elakarta pusztítani az embert, akkor Noé színre lépett, és Isten egyedül, csakis neki és a családjának kegyelmezett meg, majd az özönvíz elpusztított mindent. Majd az özönvíz után Noénak megígértem Isten, hogy többet nem átkozza meg a Földet az ember miatt. Szabad akaratot kaptunk, de még így sem 100%-ban.

Mivel szabad akarata van az embernek, ezért az, hogy miért létezel magánügy. Létezhetsz azért, hogy híres ember legyél, létezhetsz azért, hogy Isten mellé szegődj, és tiszta legyél, létezhetsz azért, hogy Isten ellen legyél, létezhetsz azért, hogy vándor, kalandor legyél, és még sorolhatnám.

A létezésed egybe függ az álmoddal, ha viszont konkrét hivatásod van, az meg fog mutatkozni, és csak a szívedet kell követni.

A helyes útból viszont csak egy van!

A helyes út Isten.

2015. jún. 6. 17:08
 32/102 anonim ***** válasza:

A Wikipédián van egy cikk erről, ahol az összes fontosabb nézet megtalálható. Nem valószínű, hogy ehhez valami újat hozzá tudnánk tenni.

Az ember értelmet kereső lény egy értelem nélküli világban. Az emberi faj irányítás nélküli evolúciós előrehaladással jött létre.

Miért pont ezt választom? Mert az összes többi magyarázat problémásabb. (Pl. Isten létezését kell bizonyítani hozzá, vagy a reinkarnációt...)

[link]

2015. jún. 6. 17:33
 33/102 anonim ***** válasza:

Miért léteznek cseppkövek? Miért létezik zsiráf? Miért pont lefelé kell esni mindennek, miért nem fordítva van a gravitáció? Miért pont 2 oxigén alkotja a vizet, miért nem csak 1? Miért annyi a fény sebessége, amennyi, miért nem 10 km/s-al kevesebb? Miért irigyek az emberek, miért van ez az érzés, miért kell léteznie?

A válasz ezekre csak annyi lehet, hogy csak mert. Ez van. Ha nem ez lenne, akkor más lenne, és akkor arról lehetne megkérdezni ugyanezeket.

Ezekre nincs válasz, mert értelmetlen a kérdés is, hogy értelme legyen, ahhoz ezeket valakinek értelemmel kellett volna megalkotnia.

Tudom, itt sokan azt mondanák, hogy Isten, Allah, Zoroaszter, Zeusz, Brahma, Jupiter, vagy fel lehetne itt még sorolni több ezer istent, akinek tulajdonítják a világ, és a mi létezésünket. De ez nem válasz az igazi kérdésre.

A kérdésed gondolom emberekre vonatkozik, de erre egy semmitmondó választ kapsz, Isten miatt.

Jobb kérdés lenne, hogy miért létezik bárki (értelmes lény, akár isten vagy ember) vagy bármi?

Erre pedig egyetlen válasz lehet, hogy csak mert. Az elsőt nem alkothatta meg senki, így nem is adhatott senki értelmet a létezésének.

2015. jún. 6. 18:00
 34/102 anonim ***** válasza:
87%
28-as. Azonkívül, hogy bekiabálsz tudsz érdemlegesen válaszolni? Szerinted mi értelme van az életednek? Pontosan részletesen logikusan áruld már el az életed értelmét, és azt is áruld el, hogy mi értelme van a hitnek, amit képviselsz, és annak is mi értelme van, amit a hited képvisel, mit gondolsz tudsz ezekre logikusan értelmesen válaszolni? Ha nem tudsz, akkor mégiscsak hitről beszélünk és ember alkotta fogalmakról, nem? Akkor ezek szerint nem nekem van igazam? A Galaxis útikalauz stopposoknak c. könyvben szereplő 42-es szám jól összefoglalja az élet értelmét meg mindent, mert körülbelül az életnek annyi értelme van, mint a 42-nek!
2015. jún. 6. 18:09
 35/102 anonim ***** válasza:
25%

Alapvetően két megközelítés mód adott a témában:

1. nincs lélek: amennyiben ez az álláspont lenne az igaz, akkor teljesen lényegtelen, hogy mit tanulsz, mit érsz el, elszalad az a 60-70 év jó esetben, aztán szépen leáll a tested és vége a történetnek, minden az enyészeté. Ebben az esetben a saját szemszögedből nézve abszolúte semmi értelme sincs az életnek (hacsak nem a reprodukció, de kit érdekel, hogy hány gyereked van, ha te magad meghalsz, neked így is úgy is vége).

2. van lélek. Ha van lélek, ami megmarad a test halála után, akkor miért csak egyszer születne le testbe. Így nem lenne igazságos, hogy valaki csak 20 évet kap, mert mondjuk autóbaleset éri, más meg 70 éves teljes életet él, több lehetőséget kap. Tehát véleményem szerint, ha már kimondjuk, hogy van lelked, akkor úgy logikus, hogy többször reinkarnálódik. Néhány szerencsés tapasztal olyan dolgokat, amik ezt alá is támasztják (véleményem szerint bárki képes lehet kellő odafigyeléssel megtapasztalni ilyen dolgokat).

Én úgy hiszem, hogy a világ egy nagyon jól összerakott, aprólékos, tökéletesen működő dinamikus rendszer, semmi sem véletlen és a legutolsó porszemig minden terv szerint működik. Sokan nem látják ezt, mert túl távolról (vagy éppen túl közelről) szemlélik a dolgokat, ahhoz, hogy megértsék a működésüket.

Nézz meg például egy aprócska porszemet az utcán. Messziről nézve egyszerű kosz, közelről nézve gyönyörű, szabályos kristály, atomi szintről nézve még inkább észrevehető a szabályosság. Ha ilyen szabályos építőelemek építik fel az egész világot, akkor az ezekből felépülő rendszer sem lehet véletlenszerű.

Tehát ott tartunk, hogy van lélek, többször leszületik egy tökéletes rendszerű világba, amiben mindennek megvan a pontos helye. Ez után nagyon valószínű, hogy maga az élet is, amit megélünk, tervszerű, döntési helyzetekkel rendelkezik, amik szintén komplex tervszerű elágazásokhoz vezetnek.

Úgy is felfoghatnánk, hogy az élet egy többszemélyes játék, amit a tapasztalásra vágyó lelkek játszanak egymással. Mivel interakcióba lépünk egymással, az egyes történetekben lehetnek/lesznek adósságaink egymással szemben (nevezhetjük karmának, de én nem hiszek a jó és rossz döntés miatti "negatív" karmában, mindig a saját szempontodhoz mérten a legjobb döntést hozod, a szempontokat meg nagyban a szereped határozza meg). Tehát a földi létezésnek az értelme, a születés előtt megállapított szerepek végigjátszása lehet, mert ha már rendszerről beszélünk, Te is a rendszer része vagy, nem működhetsz véletlenszerűen.

Mi a bizonyíték erre? Az egész földi létezés a bizonyíték, mindennek megvan a rendszere, még ha nem is látod át. Még a rossz dolgok is a tökéletes rend fényében történnek, soha nem a büntetés a cél, hanem a tapasztalás. Csak nyisd ki a szemed, nézz körül, keresd a rendszert, és meg fogod találni.

2015. jún. 6. 18:13
 36/102 anonim ***** válasza:
87%

#33 Hallottál már az ok, okozatról? Amiről beszélsz azt úgy hívják, hogy "folyamat", ezek egymást követő folyamatok, melyek egymásból adódnak, csak hajlamos vagy túl-filozofálni!

#35 A reinkarnáció és a lélek fogalmát ember alkotta már réges-régen, hogy elviselje a halált, a betegségeket, a járványokat. Stb. Te pedig már abban a világban nőttél fel, ahol ezek a hamis dogmák uralkodnak. Persze nem szükséges, hogy a szüleid erre neveljenek. Elég, hogyha ezek összessége elérhetővé válik a számodra, mert neked ez kell a lelkibékéhez.

2015. jún. 6. 18:39
 37/102 anonim ***** válasza:

36: "Te pedig már abban a világban nőttél fel, ahol ezek a hamis dogmák uralkodnak."

Ez óriási tévedés. Pont az ellenkezője igaz az esetemben. Ráadásul én úgy voltam vele, hogy "hiszem ha látom", és volt szerencsém úgy tapasztalni dolgokat, hogy azt tőlem független forrás is megerősítette.

Tehát számomra a "lélek" és még jó néhány ehhez hasonló nem mérhető, látszólag nem kézzelfogható dolog, bizonyított, saját magam által tapasztalt jelenség. Ezek olyan dolgok, amiket én sem hinnék el feltétel nélkül, ha más írná le például ide, ezért nem is fárasztanálak ilyenekkel, mert úgysem hinnéd el, hiszen messziről jött ember azt mond, amit akar. Ha az a dolgod, hogy ilyenekkel foglalkozz, meg fognak találni, ha nem akkor nem. Többek között ezért is működik jól a rendszer.

Engem nem zavar, ha Te annak a tudatában éled le az életed, hogy nincs lélek és az egész világ egy káosz, mert a végén úgyis nekem lesz igazam, ebben biztos vagyok, te meg csak jól járhatsz, mert eleve a semmire készülsz.

2015. jún. 6. 18:53
 38/102 anonim ***** válasza:
40%
35-37 mortymr! 28-as vagyok. Ez nagyon szép volt! Köszönöm!
2015. jún. 6. 19:00
 39/102 anonim ***** válasza:
100%
#37 Teljesen igazad van, hogy "messziről jött ember azt mond, amit akar", de szívesen kíváncsi lennék, ha leírnád nekem ezeket részletesen, mert engem minden érdekel szomjazóm a tudást, tudni, tudni, tudni, akarom! Mindent tudni akarok, mielőtt meghalok, mielőtt öreg leszek, mielőtt a 28-as elveszi az életemet, mivel válaszolni mertem a jelen kategóriában.
2015. jún. 6. 19:07
 40/102 anonim ***** válasza:
0%

34-es Joker 2.0! Már nemegyszer leírtam neked: Az élet értelme az, hogy itt a Földön a lelkünk fejlődjön, tanuljon, tapasztalatot szerezzen, segítsünk másoknak a lelki fejlődésben, és ledolgozzuk, kiegyenlítsük az előző életünkben szerzett negatív karmánkat. Ez azt jelenti, hogy az előző életünkben elkövetett bűneinket a jelenlegi életünkben jóvá tegyük. Mivel leszületéskor a tudatunkból kitörlődik az előző életünk, így csak a szívre és az érzelmeinkre hagyatkozhatunk, hogy merre vigyen bennünket a karmánk, hogy jó úton haladjunk. Ha előző életünkben másokat megbántottunk, megaláztunk, akkor a jelenlegi életünkben ugyanezt kapjuk vissza másoktól, és el kell tűrnünk, mert nem véletlen kapjuk ezt a bántást. Ha valamit megöltünk előző életünkben, akkor ebben az életünkben mi leszünk az áldozat. Tehát semmi sem történik véletlenül!

Az ember teste meghal, de a lelke örökké él! Ha valaki meghal, fölmegy a lélekdimenzióba, ott tanulmányozza az elmúlt életét, tanulmányozza a jövő életét, majd választ egy testet (egy újszülöttet), akibe születéskor belép véglegesen, és elfoglalja a helyét az agyban lévő tobozmirigyben.

A lélek tudattal rendelkező olyan entitás, fénylény, amely magasfrekvencián rezeg, tehát nem látható, de valós jelenség. Mint mondtam, ahhoz, hogy ezt valaki megértse, egyáltalán nem kell hozzá vallásosnak lenni, csak meg kell érteni ezt a jelenséget. Ez már kvantumfizika!

Ha tényleg érdekel a téma, akkor olvassd el Dr. Michael Newton, egy materialista orvos tudományos könyveit: Lelkünk útja 1, 2, 3,

2015. jún. 6. 19:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!