Akik meg vannak győződve arról, hogy léteznek természetfeletti dolgok, mi alapján vannak meggyőződve?
Grimfox, tehát elhiszed, hogy hat a módszered vagy sem?
Plusz nem csak 1 fajta gyógyszer létezik.
Én krónikus beteg vagyok és van 10+ különféle gyógyszer amiközött lehet "választani".
Hat én nem tudom ezt úgy kezelni, hogy nem büntetés.
Véletlenül nem születik bele valaki szar családba hogy örököljön ennyi szart meg traumái legyenek
Mi értelme van akkor a karmanak ha nem büntetés vagy jutalom amit a rossz vagy jó dolgok miatt kapsz?
Engem is frusztrált hogy nem tudom hogy miért vagyok ennyire kivételesen mentális beteg és hogy miért romlik el minden ennyire körülöttem, de ettől még ugyanígy büntetésnek élem meg
Minél tovább elek, annál több rossz fog történni és annál tovább tart a szenvedés
59, én nagyon szívesen innam magam halálra, de nem kívánom az alkoholt, nem is bírom amúgy
Meg volt durván alkoholista a családban, undorodoni is fogok tőle örökre
Grimfox
Már maga a tény hogy kipróbálsz egy hasonló "kezelést" nem adhat elég hatalmat a tudatalattidnak a hit megszületésére?
Csak mert pl én a "chi" érzékelésével vagyok így. Én is semlegesen próbáltam ki. Egyértelmű volt hogy érezhető valami. Azt viszont nem tudom hogy az érzékelésem tárgya nem csak bennem létezik e, hisz a külvilágra nem tudok hatni vele semmilyen formában. Bár az gyanúra adhat okot hogy úgy működik az érzékelés ahogy azt a könyvekben leírták, de mivel a többi érzékelő is emberi lény volt ezért nem tudom kizárni hogy csak ugyan arra képes mindannyiunk agya és ezáltal nagyon hasonló a fantom érzeteket generál mindenkinél.
Biztosan adhatna elég hatalmat a hit megszületésére, de valamiért nem teszi. Az ilyen fajta hit majdnem teljesen hiányzik nálam. Gondolom az egoizmusomhoz lehet köze, meg a pesszimizmusomhoz. A hithez kell egyfajta bizalom. Sok kezelést kipróbáltam régebben, de nem igazán azért, mert hittem benne, vagy abban, hogy segíteni fog. Sima kétségbeesés.
A chi-vel lehet hatni közvetve a külvilágra már viszonylag kevés gyakorlással is. Ahogy például a harcművészek is csinálják, a testük chi általi megerősítésével. Ha nem edzed meg a tested is közben, akkor könnyen megsérülsz, ezért érdemes harcművészeti edzéssel egybekötni. Anélkül is lehet, csak nem lesz kellemes. A közvetlen hatás kifejtése már kicsit más téma, főképp a kínai ezoterikus buddhisták, és taoista "varázslók" szórakoznak vele. Az érzet kiváltása inkább csak önigazolás, a bizalom, és tapasztalat megalapozása a későbbi komolyabb gyakorlatokhoz.
Halálról sőt kilátástalanságról beszéltek...
Közben pedig nagyon értelmes embereknek tűntök, akiknek van kialakult világképe és le tud írni 1 értelmes mondatnál többet.
Nem tudhatom mennyi és milyen kvalitásokkal rendelkeztek, de tényleg ennyire sötét a helyzetetek, amilyennek látjátok?
Erről két dolog jutott eszembe:
1) sosem szedek majd tudatmódosító gyógyszereket és
2) sosem fogok menthetetlenül belemerülni az ezotériába.
Semelyik.
Nincs reinkarnáció és nem a vegyigyárak tehetnek az aszmáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!