Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Akik meg vannak győződve...

Akik meg vannak győződve arról, hogy léteznek természetfeletti dolgok, mi alapján vannak meggyőződve?

Figyelt kérdés
Láttak már valamit? Nem trolloknak szól a kérdés, hanem olyanoknak, akik tényleg hisznek ezekben a dolgokban!

2022. okt. 2. 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:

Te bipoláris vagy, a másik ember meg nem.

Az hogy valakit ez az ezo dolog megnyugtat és olyat érez ami pozitív, az segíthet.

Plusz ha visdzaolvasod, akkor még mindig néha előjövő dolgokról van szó, mint folytonos problémákról.

2022. okt. 5. 11:47
 52/74 anonim ***** válasza:
100%
Ha már a természetbe leképződik, akkor már természetes és nem természetfeletti, de még a természetes dolgok közül sem fogunk fel mindent az érzékszerveinkkel, kitudják hány dolog van még amit a jelenlegi mérőeszközökkel sem, tehát ha valami természetfeletti, akkor azzal a természetben nem fogsz találkozni.
2022. okt. 5. 11:56
 53/74 anonim ***** válasza:
0%

Te bipoláris vagy, a másik ember meg nem.

Köszönöm a hasznos megállapítást, főleg ezoteria szempontjából

2022. okt. 5. 12:43
 54/74 Grimfox ***** válasza:
68%
Sajnos nem hat a placebo. Ami ezen az elven működik, az sosem segített, pedig elhiheted, hogy 16 év alatt elég sok dolgot kipróbáltam. Az önszuggesztió például működik, de az nem placebó hatáson múlik. Ha hatna a placebo, nagy eséllyel hatnának a hiten alapuló módszerek is. Sajnos addig nem tudom elhinni valamiről, hogy használ, amíg tényleg nem érzem a hatását. A placebonak nincs hatása, csak ha elhiszed, hogy van. A placebo effektushoz kell egyfajta pozitív, optimista, befogadó hozzáállás. Én megrögzött pesszimista vagyok.
2022. okt. 5. 13:09
 55/74 anonim ***** válasza:
52%
Grim, én olvastam 2021-ben kiadott irodalmat a függőségekről, ami ír elég rendesen a placeborol is, a placebo az akkor működik ha hiszel benne, ha nincs placebo hatás, akkor az egyén nem hitte el hogy hat, mivel maga a placebo hatással hasonló agyi tevékenység mutatkozik mint az opiát fogyasztása után, nyilván eltérő mértékben. Eü dolgozóként saját tapasztalatom is az, ha a folyton fájdalomcsillapítóért rimánkodó betegnek az egyik gyógyszerére azt mondod, hogy ez a fájdalomcsillapító akkor érzi hogy hat, viszont ha infúzióba van belerakva és csepeg neki akkor van aki panaszkodik tovább ha nem tudja, hogy van benne, aztán ha utána hatna se vállalja mert már egobol eldöntötte, hogy az szar xd..
2022. okt. 5. 13:56
 56/74 Grimfox ***** válasza:
52%
Itt az is felmerül, hogy a fájdalom sem feltétlen valódi, hiszen nem hat rá a valódi fájdalomcsillapító, ami az infúzióban van. A fájdalmat is "elhiteti" magával. Ez a téma nagyon érdekes tud lenni. Az egy dolog, hogy az agy milyen reakciót mutat, a fizikai hatást logikusan az váltja ki. Ami érdekes, hogy az elme hozza létre ezt a reakciót az agyban. Az elme természete is mindegy ilyen szempontból. A lényeg az, hogy az elme mire képes, ha megfelelően használják, vagy stimulálják(pl szuggesztióval). A placebo is hasonló a szuggesztióhoz, csak nem repetitív beépítésről szól, hanem egy kiskapu, az információhiány kihasználásáról. Az ilyesmit szerintem elég nagy hatásfokkal lehetne használni a gyógyászatban. Mármint az elme ilyen fokú változásait.
2022. okt. 5. 15:01
 57/74 anonim ***** válasza:
52%

Én is nagyon erősen pesszimista vagyok, mondjuk ha valaki depressziós az a büdös életben nem lesz optimista, pláne ha volt is kiváltó oka a depresszionak. Eleve rossz gének, rossz család, bántások, stb…

De pl én gyógyszerfüggő is vagyok és ha beveszem a nyugtatót már akkor jobban vagyok picit pedig akkor még nyilván nincs hatása, ez is egy fajtája a placebonak

Sőt ha egy vitamin nézne ki úgy mint a nyugtatóm, annak is biztosan lenne placebo hatása egy pár napig…

Amúgy én semmilyen gyógymódban nem hiszek, csak várom a korai halált

Már azon is gondolkodtam hogy egyszerűen abbahagyom az evést…

Az ezoteria rám csak meg rosszabb hatással volt, mert azóta hiszek a sorsban, a reinkarnacioban és elkönyveltem magamban hogy én ide bunhodni jöttem és nincs kiút

2022. okt. 5. 15:06
 58/74 Grimfox ***** válasza:
52%

Nálam épp ellenkezőleg van. Sok esetben ha beveszem a gyógyszert, akkor sem hat. Valószínűbb, hogy a hozzászokás miatt, mint hogy valami pszichés okból. De például ha hányingerre veszek be gyógyszert, az sokszor nem hat, mert addigra túl ideges vagyok, hogy tudjon hatni.

Én a problémáim kezdete előtt kezdtem foglalkozni ezotériával, még 20 éve. Akkor még optimistán. Aztán nagyon lepusztultam, és akkor kezdtem foglalkozni olyan dolgokkal, mint a karma. De valahogy nekem sosem az jött le belőle, hogy az, amit átélek, az büntetés. Büntetés csak az, ha tudod mit tettél. Csak az tud bűnhődni, aki tudja, mit követett el. Ha úgy kapsz büntetést, hogy nem tudod miért kapod, vagy eleve nem is tettél semmit, akkor nem fogsz bűnhődni, így a büntetés nem ér célt, azaz fölösleges. Az olyan jelenségek, mint pl a karma nem arról híresek, hogy fölösleges dolgokat csinálnának. Ezért nem gondolom, hogy a karma büntetés. Persze a new age ezotéria sokszor fogalmaz úgy, hogy "karmikus büntetés". De ez csak félreértelmezés, nem tény.

2022. okt. 5. 15:28
 59/74 anonim ***** válasza:
66%
Utolsó 2 válaszoló, próbáltátok már az alkoholt tabletták helyett?
2022. okt. 5. 16:33
 60/74 Grimfox ***** válasza:
52%
Sem tabletták helyett, sem másként nem próbáltam még az alkoholt. Nem is fogom.
2022. okt. 5. 17:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!