Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Akik meg vannak győződve...

Akik meg vannak győződve arról, hogy léteznek természetfeletti dolgok, mi alapján vannak meggyőződve?

Figyelt kérdés
Láttak már valamit? Nem trolloknak szól a kérdés, hanem olyanoknak, akik tényleg hisznek ezekben a dolgokban!

2022. okt. 2. 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 Grimfox ***** válasza:
69%
Nem is mondtam, hogy azért csinálom, hogy meggyógyuljak. Mint mondtam, nem tudom, hogyan lehetne meggyógyulni belőle. Tünetet kezelek, mert egy pánikroham mondjuk a metrón nagyon kellemetlen tud lenni. Illetve bárhol kellemetlen, csak itthon biztonságban vagyok, míg máshol nem. Szóval a tünetet, azaz a rohamot előzöm meg, amikor tudom, hogy olyan helyzetbe fogok kerülni, ahol a roham veszélye nagy.
2022. okt. 4. 16:59
 42/74 SZücsöm ***** válasza:
100%

Grimfox

Ez pont egy olyan eset amikor minden az érzékelő fejében dől el. Ha a placebo hatást, önszuggeszciót mágiának vennénk akkor azt mondanám hogy oké mágia.Én szubjektívan nem tartom mágiának (bár ez nem jelent semmit) és azt se látom hogyan lehetne kizárni ezeket mint valószínű hatás.

Konkrétan láttam már olyat is hogy valaki azt állította hogy ő homeopátiás szerrel gyógyította meg az asztmáját. Itt bár nem szerepel mágia de még így is több fokkal erősebb állítás mit amit te tettél. Hisz a homeopátiás szereknek bizonyos "vegyítésekben" már egy atomnyi hatóanyaga sincs,(tehát felfoghatjuk mágiának) + állítólag az asztma nem gyógyítható.

+ Vannak az olyan esetek amikor valaki kigyógyul halálos megbetegedésekből,fertőzésekből stb. látszólag ok nélkül, esetleg a gyógyult állítása szerint Jézus/Buddha/agykontroll stb. segítségével.

Tehát van hogy az emberek valamiért meggyógyulnak, esetleg tünetmentesek lesznek valamiért.

Vannak akik azt állítják hogy pálcákkal képesek földalatti vízeret találni, testből kilépni, aurát látni, "távolba látni". Ezek pont olyan képességek amik HA léteznek 100%osan ki lehetne zárni a placebo hatást és a szimpla képzelgést.

És ezt nem értem HA ezek a jelenségek valódiak akkor kontrollált,megfigyelt környezetben miért nem voltak képesek még minden kétséget kizárólag bizonyítani a létezésüket?

2022. okt. 4. 21:53
 43/74 Grimfox ***** válasza:
69%

Az önszuggesztió, és szuggesztió már mágia határterület. Valódi ráhatás nélkül éred el a változást. Pusztán az elméddel, és szavakkal, mozdulatokkal, stb. Régen is ezt csinálták, mágia néven, csak akkor még kevésbé értették. Attól, hogy megértik a hivatalos kutatók, a mágiával foglalkozók még nem fogják hirtelen eldobni a sok ezer éve használt módszereiket. A közhiedelemmel ellentétben, akik mágiával foglalkoznak, nem teljesen ostobák. És nem is ellenségesek a tudománnyal szemben.

Önszuggesztió jellegű dolgokat akkor használok, amikor kialakul a roham, és le kell állítani. Megelőzésre nem ilyet használok. Sem pedig hiten alapuló módszert(olyat nem tudok).

Amit lejjebb említettél, az is érdekes. Sokakat a hitük gyógyít ki egész komoly betegségekből. Ez nem mágia, nem szándékos, és tervezett cselekvés, de ettől még nehezen magyarázható. Ez is az emberi elme erejére tereli a figyelmet(amennyiben kizárjuk, hogy tényleg magasabb szellemi segítséget kapnak a gyógyuláshoz).

A vízkeresős, pálcás dolgot elég nehéz kontrollálni. Ott nem a pálca a lényeg, hanem aki fogja. Ő érzékeli. És ő ugye egy ember. Nem tud minden körülmények között, mindenkor egyformán teljesíteni. Mégis, nagyon sok kultúrában, egymástól függetlenül a világon mindenfelé megvoltak a hasonló vízkereső emberek. Európában pl a villásbotot használták. Voltak vízkereső emberek, egyszerű parasztok, akik természetesen, mint minden parasztember, másból éltek. Őket keresték meg ha új kutat akartak fúrni. Ha nem találtak volna vizet, nem élt volna ilyen hagyomány. A parasztok nem arról híresek, hogy vesztegetik az idejüket.

A szuggesztiü, és önszuggesztió jelenségét teljes egészében bizonyították. Mondhatni demisztifikálták(ahogy írtam, a mágia ettől még nem fogja eldobni, mint eszközt). A hit általi gyógyulást nem igazán lehet kontrollálni, mert esetszerű, nem ismétlődő jelenség. Nem tudni, kinél fog jelentkezni, és milyen mértékben.

A pálcás dolgot lehet ellenőrizni földradar, szeizmológia segítségével. Csak keresni kell valakit, aki nem a tipikus csodaezoterikus, aki mindehez is ért, hanem akire tényleg lehet kútfúrást bízni. Na az ő pontosságát lehetne mérni a gépekéhez képest. Ezt a tárgykört sem veszik annyira komolyan, főképp mióta a csodaezoterikusok vízereket, hartmann, ley, szent-györgy, meg egyéb vonalakat keresnek, és ez alapján rendezgetik a szobákat, persze pofátlan összegekért(ennek is van történelmi alapja, de ezt is túltolták).

2022. okt. 4. 22:20
 44/74 anonim ***** válasza:
100%

"nehezen magyarázható."

De azért van rá magyarázat: ilyenkor sikerül kapcsolatot találni a tudattalan aggyal, ami aztán megoldja a feladatot.

"A pálcás dolgot lehet ellenőrizni"

Vassy csinált ilyet.

Aurát is ellenőrzött.

Sajnos egyiket sem a megfelelő emberrel.

Te ismersz ilyet?

2022. okt. 4. 22:29
 45/74 Grimfox ***** válasza:
52%

Persze, vannak teóriák, csak a tudományos társadalom számára ezek még nem kielégítőek. Még ha valószínű magyarázatok is.

Nem tudom megmondani, ki mennyire mér pontosan. Azt tudom, hogy én piszok pontatlan vagyok, főleg ha mélységet kell mérni. Az aurát meg nem nagyon lehet mérni, maximum az elektromágneses teret az ember körül. Azt hiába látja valaki ténylegesen, nem lehet bizonyítani. Ismerni ismerek olyat, aki elvileg az átlagnál pontosabb, meg olyat, aki ezt hiszi, és állítja is magáról, de én nem tudom leellenőrizni, mennyire pontosak.

2022. okt. 4. 22:57
 46/74 anonim ***** válasza:
100%

Az aura mérés abszolút pontos volt, mert csak a jelenlétét kellett volna kimutatni. Több fülke volt, az egyikben ember, a fülke fala pár centivel ért az ember fölé, szóval elvileg kilógott az aura, és az ember közel volt a falhoz - meg kellett volna találni.

Nem jött össze, a véletlennél jobb arányban.

2022. okt. 4. 23:02
 47/74 anonim ***** válasza:

Grimfox

Össze tudnád 2 mondatban foglalni, hogy mi a betegséged és a tünete?

2022. okt. 4. 23:46
 48/74 Grimfox ***** válasza:
52%
Szorongásos depresszió, és pánikbetegség. Szerintem ebből a tünetek elég egyértelműek.
2022. okt. 5. 00:31
 49/74 anonim ***** válasza:
51%

Erre tökéletes a placebo, hogy megnyugtasson.

Viszont legközelebb ha erről akarsz beszélni, akkor az elején tedd hozzá, mert így érthetőbb.

2022. okt. 5. 08:13
 50/74 anonim ***** válasza:
52%

Milyen placebo nyugtat meg egy mentális beteget?

Én bipoláris vagyok meg mellé még szorongó és durván kényszerbeteg, de sajnos olyan akinek még a gyógyszerek sem segítettek eddig

Én már ott tartok hogy elfogadom hogy biztosan rossz dolgokat tettem előző életemben és azért kaptam ezt a családot meg ezt a durva büntetést

Nemhogy a mágia, de rajtam az orvosok sem tudnak segíteni, volt olyan rohadék doktornő, aki miatt csak rosszabbul lettem, ha nincs ilyen betegseged, ne mondd hogy placebo segíthet

Szerintem az ilyeneken mint én az eutanázia segíthet

2022. okt. 5. 09:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!