Szerintetek mi van a halál után? Többi lent
Szerintem olyan mint az alvás. Alvás közben sem tudjuk, hogy létezünk. Annyi különbséggel, hogy ha meghalunk nem álmodunk, mivel nincs agyműködés sem.
Sokak szerint a meghalt személyek lelke itt marad a Földön és látnak minket és fájdalom és gond mentessen követik életünk történéseit.
Szeretnék ebben hinni, hogy ha meghalok, látom mi történik a világban, milyen lesz a jövő és a szeretteim életét kisérhetem.
Ti hisztek ebben? Szerintetek ez elképzelhető vagy tényleg csak egy üres feketeség van a halál után és a nagy üres semmi?
Kérdező, SZücsöm szerintem erre a Netflixes doksira gondolt:
24es: én megint csak azt tudom mondani, hogy szerintem olyan mint az alvás. Elméletileg maga az álom csak pár percig tart, csak mi érezzük úgy, hogy hosszú. Tehát a többi idő alatt lélegzünk, tudat alatt élünk, de nem tudunk róla. Tehát nem tudunk róla, hogy alszunk és a feketeség van körülöttünk amikor nem álmodunk. Egyszerűen nincs semmi.
Szerintem a halálnál is ez van. Nincs semmi. Nem érzékeljük a feketeséget, pont mint alvás közben sem. Csak fekszik az élettelen test és nincs semmi. Nem érzékelünk, nem látunk, nem hallunk..semmi sincs.
Hol érzékeled a “semmit”? Ha alszol és nem álmodsz, akkor hol érzékeled? Sehol. Az, hogy lélegzel, azt nem érzékeled, az csak egy automatikus folyamat. Halál után csak megszűnik ez az automatikus folyamat, de a többi azonos, nincs semmi. Amit nem is érzékelsz.
De örülnék, ha kifejted, hogy te alvás közben, hogyan érzékeled a “semmit”!? Nem tudsz róla, hogy alszol. Nem tudsz arról hol vagy. Nem tudsz arról, hogy jelenleg nincs “semmi”, tehát semmit sem érzékelsz.
A látjuk szót nem szó szerint kell értelmezni. “Látjuk” a feketeséget, de nem fizikailag.
Számomra ez teljesen lehetetlen. Szerintem nincs semmi. Azt még valamennyire eltudom hinni talán, hogy a lelkünk itt maradhat valamilyen formában és látjuk a történéseket. (Ezért is írtam ki a kérdést).
Viszont azt, hogy test nélküli állapotban tartózkodunk majd esetleg újjászületünk állatként vagy egy ismeretlen lénnyé egy másik bolygón elég abszurd.
Viszont ez a cikk eléggé hasonló ahhoz amit te elképzelsz szerintem:
Ettől függetlenül, hogy én vagy akár más ezt elképzelhetetlennek tartja nem jelenti azt, hogy tényleg nincs így és nem ez vár ránk a halálunk után.
Amíg élünk mind csak találgatni tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!