Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi van a halál...

Szerintetek mi van a halál után? Többi lent

Figyelt kérdés

Szerintem olyan mint az alvás. Alvás közben sem tudjuk, hogy létezünk. Annyi különbséggel, hogy ha meghalunk nem álmodunk, mivel nincs agyműködés sem.

Sokak szerint a meghalt személyek lelke itt marad a Földön és látnak minket és fájdalom és gond mentessen követik életünk történéseit.

Szeretnék ebben hinni, hogy ha meghalok, látom mi történik a világban, milyen lesz a jövő és a szeretteim életét kisérhetem.

Ti hisztek ebben? Szerintetek ez elképzelhető vagy tényleg csak egy üres feketeség van a halál után és a nagy üres semmi?

2022. jan. 29. 20:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/128 anonim ***** válasza:

Kérdező, SZücsöm szerintem erre a Netflixes doksira gondolt:

[link]

2022. jan. 30. 00:49
 22/128 anonim ***** válasza:
82%
Nem tagadom de nem is fogom elhinni nekem mások elmondása nem bizonyíték. Miért ne hallucinálhatná, hogy magát látja holtan? Ez olyan, hogy mindenkinek ez jut eszébe mint pl “fény az alagút végén” . Ez olyan, hogy attól rettegek, hogy elüt egy busz és emiatt pont ezt álmodom este. Az emberek nem megbízható bizonyítékok. Egye részt az emberi érzékelés mint mentális vagy fizikai érzékelés sem megbízható és alapból az emberek szava sem megbízható. Racionális ember előbb a realitás talaján keres magyarázatot.
2022. jan. 30. 00:50
 23/128 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, fel is vettem a listámra. Illetve a 20as válaszolónak is köszönöm a youtube linket, azt is megfogom nézni.
2022. jan. 30. 00:51
 24/128 anonim ***** válasza:
73%
A nagy semmi nem létezhet, mindenki gondoljon bele, hogy meghal, elmúlik minden, csak az ürességet látjuk.Itt álljunk meg, ha az ürességet látjuk, akkor érzékeljük a semmit, tehát még"élünk".Sztm.a teljes elmúlás lehetetlen, valami más folytatás biztos hogy van.
2022. jan. 30. 01:04
 25/128 A kérdező kommentje:

24es: én megint csak azt tudom mondani, hogy szerintem olyan mint az alvás. Elméletileg maga az álom csak pár percig tart, csak mi érezzük úgy, hogy hosszú. Tehát a többi idő alatt lélegzünk, tudat alatt élünk, de nem tudunk róla. Tehát nem tudunk róla, hogy alszunk és a feketeség van körülöttünk amikor nem álmodunk. Egyszerűen nincs semmi.

Szerintem a halálnál is ez van. Nincs semmi. Nem érzékeljük a feketeséget, pont mint alvás közben sem. Csak fekszik az élettelen test és nincs semmi. Nem érzékelünk, nem látunk, nem hallunk..semmi sincs.

2022. jan. 30. 01:07
 26/128 anonim ***** válasza:
17%
De magadnak mondasz ellent, mert érzékeled a semmit... Abba gondolj bele, hogy totálra megszűnsz, ezt nem tudod felfogni mert olyan nem is létezik..Én az ősi vallásokat veszem alapul, mi szerint a fizikai lét csak egy röpke állomás és utána ugyanoda térünk vissza ahonnan születésünk előtt jöttünk..persze az már nem te leszel csak egy lélek.
2022. jan. 30. 01:15
 27/128 A kérdező kommentje:

Hol érzékeled a “semmit”? Ha alszol és nem álmodsz, akkor hol érzékeled? Sehol. Az, hogy lélegzel, azt nem érzékeled, az csak egy automatikus folyamat. Halál után csak megszűnik ez az automatikus folyamat, de a többi azonos, nincs semmi. Amit nem is érzékelsz.

De örülnék, ha kifejted, hogy te alvás közben, hogyan érzékeled a “semmit”!? Nem tudsz róla, hogy alszol. Nem tudsz arról hol vagy. Nem tudsz arról, hogy jelenleg nincs “semmi”, tehát semmit sem érzékelsz.

2022. jan. 30. 01:21
 28/128 anonim ***** válasza:
17%
Előbb írtad te is, hogy mikor alszunk, de nem álmodunk csak a feketeséget latjuk, tehát érzékeled.Vagy ha elájulsz, akkor is a feketeséget látod és elvesztedvaz időérzéked, órák is mp.nek tűnnek. Tehátva halál utáni üresség aminek akkor is t átélője leszek csak átmeneti állapot, majd átkerülsz egy másik, már nem fizikai létsíkra.Bár sokan,akik klinikai halál állapotban voltak beszámoltak olyanról ébredésük után, pl műtőorvos köpenye, lámpatesten felejtett csavarhúzós stb.amit nem láthatott, tehát a lélek nem hal meg csak a fizikai test.A feljegyzések is ezt támasztják alá, meg a saját meggyőződésem is,a fent említett dolgok miatt.Én mostanában inkább már azon szoktam agyalni, mik voltunk előző életünkben, ember vagy akkor valamilyen állat, vagy teljesen ismeretlen lény egy másik bolygón?Meddig tartózkodunk test nélküli állapotban és milyen hely lehet stb.
2022. jan. 30. 01:45
 29/128 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi az elírásokért 😀
2022. jan. 30. 01:47
 30/128 A kérdező kommentje:

A látjuk szót nem szó szerint kell értelmezni. “Látjuk” a feketeséget, de nem fizikailag.

Számomra ez teljesen lehetetlen. Szerintem nincs semmi. Azt még valamennyire eltudom hinni talán, hogy a lelkünk itt maradhat valamilyen formában és látjuk a történéseket. (Ezért is írtam ki a kérdést).

Viszont azt, hogy test nélküli állapotban tartózkodunk majd esetleg újjászületünk állatként vagy egy ismeretlen lénnyé egy másik bolygón elég abszurd.

Viszont ez a cikk eléggé hasonló ahhoz amit te elképzelsz szerintem:

[link]

Ettől függetlenül, hogy én vagy akár más ezt elképzelhetetlennek tartja nem jelenti azt, hogy tényleg nincs így és nem ez vár ránk a halálunk után.

Amíg élünk mind csak találgatni tudunk.

2022. jan. 30. 01:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!