Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi van a halál...

Szerintetek mi van a halál után? Többi lent

Figyelt kérdés

Szerintem olyan mint az alvás. Alvás közben sem tudjuk, hogy létezünk. Annyi különbséggel, hogy ha meghalunk nem álmodunk, mivel nincs agyműködés sem.

Sokak szerint a meghalt személyek lelke itt marad a Földön és látnak minket és fájdalom és gond mentessen követik életünk történéseit.

Szeretnék ebben hinni, hogy ha meghalok, látom mi történik a világban, milyen lesz a jövő és a szeretteim életét kisérhetem.

Ti hisztek ebben? Szerintetek ez elképzelhető vagy tényleg csak egy üres feketeség van a halál után és a nagy üres semmi?

2022. jan. 29. 20:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/128 anonim ***** válasza:
78%
Sokan vissza tudnak emlékezni előző életükre, amelyben pontosan beszámolnak olyan dolgokról, akár több száz évvel ezelőtti életmódról, amelyről fogalma sem lehet az illetőnek.
2022. jan. 29. 23:58
 12/128 anonim ***** válasza:

Egyébként semmilyen elméletet nem cáfolok ezért nem is pontozom senkinek se a válaszát le vagy fel. De azt pl. soha nem értem, hogy miért egyszerűbb azt elhinnie egyeseknek, hogy ujra élesztés előtt a “túloldalon” járt “szellemként” valaki mint, hogy arra gondolna, hogy ezt valakik csak kitalálták/megjátszották/stb.

(persze akár úgy is történhetett de egy racionális gondolatmenet a valószínűsíthetőbb elméletet veszi előbbre)

Ez olyan, nem hiszem el az orvosnak, hogy az oltás jó de azt elhiszem, hogy szellemként jelent meg az egyik betege mielőtt újraélesztette. Vagy olyan irreális mint mikor látok az égen egy fény pontot és nem arra gondolok, hogy hullócsillag hanem arra, hogy az ufó. 10 es voltam.

2022. jan. 30. 00:07
 13/128 SZücsöm ***** válasza:
100%

10 Netflix dokufilmben volt (tehát nem bizonyíték) egy nőnek és az őt műtő orvosnak a beszámolója ahol állítólag a műtét elött a szemét és a füleit is letakarták a páciensnek mégis be tudott számolni arról hogy mi történt.

Youtube-on nővérek,páciensek számolnak be olyan hké-s esetekről amik HA! igazak akkor a halucináció kizárható mint magyarázat. Persze itt sincs semmi mérhető adat.

A Virginiai egyetemen kb 50 éve zajlik állítólagos reinkarnációs emlékekkel született gyermekek kutatása. Világszerte több ezer ilyen esetről kaptak beszámolót, és több száz esetet kivizsgáltak.

Ezek között volt olyan eset hogy a gyerek olyan információt tudott ami a hivatalos okiratokban rosszul voltak feljegyezve és a gyerek mégis a valós adatot tudta. Persze itt megintcsak nem tudunk utánajárni hogy volt e valamiféle csalás.

Tehát tudja a fene.

1es

1 Vannak olyanok akik azt állítják hogy emlékeznek a "születésük elöttről" olyan foszlányképekre amiket nem ők éltek át. Persze ezek lehetnek hazugságok, és beteg emberek képzelgése.

Viszont én magam is ismertem olyan embert aki ezt állította magáról. És se hazug (és még oka se volt a hazugságra), se bolond nem volt.

2 Én speciel kb 3 éves koromig szinte semmire se emlékszem (öntudatra se). Mégis ki merem állítani hogy léteztem 3 évesen. Sőt ezt kontrázom. Mit csináltlál tavaly ezen a napon? Én szó szerint semmire nem emlékszem abból hogy 2021 jan 29-30. án mi a fenét csináltam. Annyi hogy a tudtában vagyok hogy léteztem, de ezt emlék képekkel nem tudnám bizonyítani.

3 Ha valami üres vagy fekete az már nem nevezném semminek.

2022. jan. 30. 00:11
 14/128 A kérdező kommentje:

10es: nagyon egyet értek veled. Szó szerint ezek a gondolatok vannak bennem is.

Viszont azt feltételezzük, hogy a halál olyan mint mielőtt megszülettünk volna, hogy nincs semmi. De mi van ha a születésünk előtt is volt valami? Valami teljesen megmagyarázhatatlan és elképzelhetetlen, amit mi emberek fel sem tudunk fogni? Ugyan úgy a halál után is milliónyi dolog lehet, ami még eszünkbe sem juthat, mert teljesen ismeretlen, felfoghatatlan és elképzelhetetlen.

Ha úgy nézzük az univerzumban mi még egy porszemek sem vagyunk, annyi minden lehet amire még csak gondolni sem tudnánk, hogy létezhet.

11es: hallottam már ezekről, érdekes dolgok, viszont ezekre sem tudnám azt mondani, hogy valósak és nem csak a gondolataik szüleménye az egész, amit talán sikerül jól előadniuk. Nem feltétlen hazudnak, csak annyira elhitetik magukkal, hogy ez az igazság, hogy már tényleg elkezdenek hinni benne, hogy van újjászületés. Ami megint csak vagy valós vagy egy teljesen hülyeség.

2022. jan. 30. 00:14
 15/128 SZücsöm ***** válasza:

12 Egyszerű. Mert még a tudomány is tisztában van vele hogy ez a jelenség létezik. Nem tudom ki "számolta ki"(tehát nem tudom igaz e) de állítólag kb az emberiség egyharmada átél testenkívüli élményt élete során.

És nem csak a hazug/megbízhatatlan/bolond emberek számolnak be hké-ről.

Szimpla avarage Joe-k akiknek semmi hasznuk nincs az állításból több millióan számoltak már be hasonlóról. Rengetegszer teljesen megváltozik egy ilyen érzékelés után maga az átélő.

Lényegében olyan sok megbízható személytől származó beszámoló létezik(tudományos berkeken belülről is) hogy a tudományos élet is kacagna azon a felvetésen hogy "mindenki hazudik/kitalálta".

Nem az a kérdés hogy kitaláció e vagy sem. Azt már tudjuk hogy valós a jelenség.

Itt az az 1etlen kérdés hogy ez a valós jelenség szimplán csak hallucináció e, vagy többről van e szó.

2022. jan. 30. 00:21
 16/128 A kérdező kommentje:
13as: megtudnád mondani a Netflixes dokumentumfilm címét? Illetve a youtubeos videók címét? Kíváncsi lettem rá, szóval szívesen megnézném.
2022. jan. 30. 00:27
 17/128 anonim ***** válasza:
60%

10 es vagyok

Tizenhármas válaszoló! Persze én nem tagadom, hogy ezek nem igazak egyik se. Pusztán azt állítom, hogy racionális gonolatmenetben elsődlegesen az a reálisabb, hogy valakik ezt kitalálták/eljátszották/csaltak/stb. mint, hogy igaz lenne. Az én logikám nem tagadja, hogy halál után van másvilág és abba lépet be az a férfi szellemként csak másodlagosan hiszi el az után, hogy kamu.

Ja és igen irtam zárójelben, hogy “persze kitudja” mivolt a születésünk előtt hisz nyilván nem tudjuk. Pont ezt magyaráztam pl. én is mint saját elgondolást, hogy szerintem nem természet feletti hanem tudományosan lehetséges úton módon, talán folyton létezünk csak más formában jön létre az öntudatunk. Kérdező az nem szimplán gondolat hanem nyilvánvaló tény, hogy képtelenek vagyunk felfogni az élet legnagyobb kérdéseit, mint pl. a létezés. Ez nem is fog változni.

2022. jan. 30. 00:29
 18/128 anonim ***** válasza:
100%
12 es persze én nem tagadok semmit amit nem tudok, hogy nem úgy van. De racionálisabb azt gondolni, hogy a testen kívüli élmény nem a túlvilág. Pl ha nem vennénk természetesnek, hogy álmodunk azt is megélhetnénk testen kívüli eseménynek mert iszonyatos furcsa/különös/abszurd élményeket élünk át nem csak mentálisan de mint ha fizikailag is érzékelnénk álmunkban, hogy ha nem tudnám, hogy ez normális azt hinném valami másvilágban vagyok mikor hülyeségeket álmodok.
2022. jan. 30. 00:37
 19/128 anonim ***** válasza:
Jaj bocsánat a 15 ös nek szól a válaszom. 😂 (10 es és 12 es is én vagyok)
2022. jan. 30. 00:39
 20/128 anonim ***** válasza:
34%
A testen kívüliség legnagyobb bizonyítéka, hogy nem álomról van szó, amikor meglátjuk élettelen testünket feküdni a kórházi ágyon vagy otthon vagy pedig egy baleset során. https://www.youtube.com/watch?v=XVu6aibxJ_c
2022. jan. 30. 00:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!