Bizonyíték lehet, hogy nincs agytól különálló lélek?
Sziasztok,
régebben nagyon hittem a spirituális, kissé megfoghatatlanabb dolgokkal kapcsolatban.
Olvasni ugye sok helyen a halálközeli élményekről, meg hogy állítólag testenkívüli élmények során ezek az emberek láttak minden részletet újraélesztésüktől kezdve több dologgal kapcsolatosan, amik állítólagosan beigazolódtak.
Viszont én már ezekben nem hiszek, mivel pl. demens vagy végstádiumú rákos betegeknél, vagy balesetet szenvedett embereknél, akiknek sérült az agyuk bizonyos területe, többé már nem ismeri fel a legközelebbi hozzátartozóit sem. Ha valóban lenne agytól független tudatosság, nevezzük léleknek vagy szellemnek, ennek a törvényszerűségnek ilyen traumás eseteknél nem szabadna bekövetkeznie. Ugyanis a lélek-lélek közti kommunikáció alapján, ha már vizuálisan nem is ismeri fel az agya alapján a szerettét ilyenkor az ember, érzelmileg fel kellene ismernie, és reakciót kellene mutatnia szerettei irányába.
Számomra ez teljesen egyértelművé teszi, hogy nincs lélek, sem agytól különálló tudat, hanem a halállal mindennek vége, ahogy az agyunk utolsó neuronja is megsemmisül.
Nektek erről mi a meglátásotok? Olyan válaszokra lennék kíváncsi, akik kicsit jártasabbak az ilyen kvantumfizikai vagy szellemi dolgokban.
Köszönöm előre is a válaszokat!
35/F
"Milyen rádió volna az, amelyik bőségesen hordoz akkora komplexitást, hogy önmaga is elő tudja állítani a gondolatot?"
Hát pont ez az. NEM magából állítja elő, mert lehetetlen. És igen, a légzéssel az egész világ részt is vesz ebben a nagy rádió működésben:). Végig arról szóltam, arról, hogy az eredet, a keletkezés, a forrás lenne a megfigyelendő. Erre vannak technikák, lehet próbálkozni, a legjobb a tudat lecsendesítése, kiüresítése. Abból kilépve rá lehet jönni a dolgokra.
A művészet szintézisből, Egy-ségből bontakozik ki, mint egy nyíló virág, "felnyíló létesülés", a tudomány analitikusan elemez, boncol, tehát pont nem ugyanaz az alapállás. Persze, van intuitív tudós, sőt csak az fog valóban újat találni. És csak, kizárólag intuitíve, ihletből születhet nagy műalkotás. "Bach istenbizonyíték". De nem kell olyan messzire menni. A kisgyerek is intuitíve tanulja anyanyelvét, 2-3 éves és tudja, mi az, hogy "jó", stb. tehát elvont dolgokat, mert a szellem velünk születik, a Logosz ölt testet minden emberi születéssel. Ez az istengyermekség, amiből felnőhetünk. Az asztalra kitett agy nem fog ilyen szépet alkotni ezzel kívánok jó éjt, és ne pontozzatok, az olyan gyermeteg.
https://www.youtube.com/watch?v=mGQLXRTl3Z0
Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Ő hozzá; mert meg fogjuk őt látni, a mint van. (1Ján3,2)
Hogy meglássunk mindent, "amint van", ahhoz segítsen minket Isten.
"A lét határozza meg a tudatot, megiszod a lét, elmegy a tudat..."
-Ismeretlen, iszákossága miatt kitaszított zen szerzetes
"Hát pont ez az. NEM magából állítja elő, mert lehetetlen"
Csak a filozófiai-vallási maszatolás mellett nem tudod megindokolni miért.
Én megindokoltam, hoztam bizonyítékokat, érveket... dehát egy hívővel úgy sem érdemes vitatkozni.
- A fokozatosan sejtről, pályáról felépülő komplexitás. A rovaroktól, hüllőkön keresztül a főemlősökig. A tudat és az irányítás fokozatai.
- Az, hogy több 100 ms-al előbb megszületik az agyban a gondolat, mint ahogy azt az öntudat felfogná. Ha más nem, azt jelenti, hogy totálisan nincs szinkronban a világgal az a lélek. Ha pedig génmódosítással és implantátumokkal megszüntethető a félelem, kiváltható végtelen boldogság és katarzis egy speciális régió stimulációjával ... akkor mégiscsak szinkronban kellene legyen az a szellem és az agy. De mint láthatjuk NINCS így!
-Az agyba ültethető, törölhető emlékmintázatok érzések... ezek szerint mégsem a lélekben tárolódnak az emlékek, érzések?
Ha már ennyire lecsupaszítottuk a lélek funkcióit... se memóriája, se emlékei, se érzékei, se önmaga! Hiszen egy alzheimeres beteg legnagyobb rettegése, ha elveszti az emlékeit. :( Nem ismeri már meg a szeretteit sem.
Emlékek, személyiség nélkül senkik nem vagyunk. Egy üres héj maximum. Utóbbiak pedig biztos az agyban tárolódnak.
A kérdező eredetileg tudományba rakta fel a kérdést, és a megfogalmazás is erre utal - nem vallásos agymosásra, meg bibliai idézetekre kíváncsi szerintem, hanem önálló gondolatokra, eredményekre és bizonyítékokra.
Bach ettől még csodálatos művész volt, és pont azért tisztelem nagyon az agyat mint szervet... mert képes ilyen műalkotások létrehozására.
"Pont erre gondoltam még, hogy a tudat, azaz ÉN maga a valóság, és minden ebből árad ki, leképeződik. De akkor ha egy ember, ami ugye leképeződése ennek a TUDATNAK, NAGY ÉN-nek demens lesz, akkor hogy-hogy nem ismeri fel többet a szerettét? Hiszen a keleti tanok szerint mind egyek vagyunk, ugyanaz a TUDAT!"
Akkor ennyi erővel, hogy bennünk lakozik ez a kapcsolat, már találkozónál( valójában sokkal előbb) kéne éreznünk. De ahogy nem érzed ezt minden emberrel, akivel valaha találkoztál, nem fogod agysérülés után sem.
Ahogy írtam, az agyra( is) kapcsolódsz, így ha az sérült, hat rád.
Lehet szellemileg érezni, de ahogy nem vagy képes rám kapcsolódni, telepatikusan beszélni velem, érzékelni, hogy hogy érzi magát a szomszéd fa, stb, úgy ez se érződik, az átlag ember teljesen az agya felszínére van hagyatkozva. Érezné, hogy a teste, reflex-szerű érzelmei másak, erőteljesebben, szeretet és kapcsolattelibbek, vagy akár a szelleméből érezné, hogy az sdott egyénnél ő kapcsolatban állt(, vagy más), de az emberek nem ilyenek, es a bizonyíték hiánya, nem a hiány bizonyítéka.
Attól, még hogy mind egy vagyunk, nem csak az a létünk aktív. Nekünk itt rengeteg más szintű létformánk van. Most vagy azt akarod, hogy mind egyként tapasztaljuk önmagunk, vagy, hogy itt most a demens emlékezzen.
Hatalmas skálákat keversz, és egy dolog léte mellett nem látod az egyéb oldalait.
#47, és akkor hogy van ez technikailag?
Van egy energiaszellem, meg az agy amire kapcsolódik. Onnan tölt le meg fel emlékeket?
A demens agysérült ha meghal akkor szellemként visszanyeri az emlékeit?
Tehát két példányban van meg minden?
A tudomány ezzel amugy nagyon sokat foglalkozik ugyebár mi a lélek? Megfogható? Az agyad neuronját meg tudod fogni? Egy atom 0,05 nanométer (hidrogén) mig egy neuron 5 nanometer.... (több értelmezése van a kézzelfoghatónak) és azonban ha az agyad bizonyos területei megsérülnek akkor az agyad átcsoportosítja azokat a funkciókat egy sértetlen agy területre! Azaz van egy sérült agy terület ami a jobb kezdet mozgása ha az megsérül akkor az agyad átcsoporttositja egy nem sérült területre és ugyan ugy tudod használni a jobb kezedet!
És mi a lélek? Újból az agynak több szintjei vannak! Van a tudatos rész az tudat alatt és a szuper ego de még ezen kivul is van jo par része amit még nem tudunk! Valószínűleg a lélek a legalapvetőbb! A reinkarnacio ezt nagyon jol körül írja mikor meg halunk a lelkünk újjászületik! Azaz minden dolgot információt tudást bűnt és jo tettet el vesztünk le csupaszitják a lelkünkről és csak a tiszta energiája marad neki
Da lényeg hogy egy teljes amneziat kap a lélek és tiszta lappal kezdheti ujra... viszont az egy karmától nem szabadulhat azt majd csak is akkor mikor fel világosodik
De ilyen sehol sincs hogy lélek lélek közti kommunikáció! Ez max egy paraszt vakító nők lapja cikk... ugyan is sem Ábrahámi vallások sem pedig hindu-buddha alapú vallások nem említenek ilyent... legalább is nem a földi élet során két halandó!
+ nem egészen van az hogy nem ismeri fel! Habár az agyának bizonyos részei sérültek de ott van még a teste az izom memóriája!!! Ha tudatosan nem is de tudat alatt az érintését megismeri a teste emlékszik rá!
(Az érzelmi felismerés alapja az agy, mivel a kapcsolatokat az agyi emlékek alkotják) viszont a testi érintést kontaktust a tested raktarozza pl mikor a párod mindig mondja hogy a nyakát hátát vagy egyéb részét simogassad és te már automatikusan azt csinálod egy ido után! Vagy pl egy profi focista aki amnezias lett saját magára nem emlékszik senki másra sem de amint a labda közelébe ér a teste egybol emlékszik rá és csak ő maga is néz hogy milyen profi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!