Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Bizonyíték lehet, hogy nincs...

Bizonyíték lehet, hogy nincs agytól különálló lélek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

régebben nagyon hittem a spirituális, kissé megfoghatatlanabb dolgokkal kapcsolatban.

Olvasni ugye sok helyen a halálközeli élményekről, meg hogy állítólag testenkívüli élmények során ezek az emberek láttak minden részletet újraélesztésüktől kezdve több dologgal kapcsolatosan, amik állítólagosan beigazolódtak.

Viszont én már ezekben nem hiszek, mivel pl. demens vagy végstádiumú rákos betegeknél, vagy balesetet szenvedett embereknél, akiknek sérült az agyuk bizonyos területe, többé már nem ismeri fel a legközelebbi hozzátartozóit sem. Ha valóban lenne agytól független tudatosság, nevezzük léleknek vagy szellemnek, ennek a törvényszerűségnek ilyen traumás eseteknél nem szabadna bekövetkeznie. Ugyanis a lélek-lélek közti kommunikáció alapján, ha már vizuálisan nem is ismeri fel az agya alapján a szerettét ilyenkor az ember, érzelmileg fel kellene ismernie, és reakciót kellene mutatnia szerettei irányába.

Számomra ez teljesen egyértelművé teszi, hogy nincs lélek, sem agytól különálló tudat, hanem a halállal mindennek vége, ahogy az agyunk utolsó neuronja is megsemmisül.

Nektek erről mi a meglátásotok? Olyan válaszokra lennék kíváncsi, akik kicsit jártasabbak az ilyen kvantumfizikai vagy szellemi dolgokban.

Köszönöm előre is a válaszokat!

35/F

2019. nov. 14. 15:21
 21/92 anonim ***** válasza:
11%

Mondom hogy NEM lehet. Mit nem fog ezen fel a rádiód?

Hozzál egy értelmes számokkal alátámasztott dokumentumot erről. Nagyon egyszerű lenne, mégsem tud felmutatni egyetlen egy ember sem ilyet a 8 milliárdból!

Nincs ilyen és kész. Ez egy tévhit és véletlen. Borzasztó egyszerűen be lehetne bizonyítani, mégsem képes rá senki. Ez nem gyanús neked?

Elég lenne CSAK EGYETLEN EGY több elemszámú bizonyíték, hogy valaki képes megmagyarázhtatlan "lélekolvasásra"... de ilyen nincs.

2019. nov. 14. 18:34
 22/92 A kérdező kommentje:
Értem, és a testenkívüliséget miért hozná például létre az agy halálközeli élmény során? Miért lenne ez ésszerű neki? Semmi logikát nem látok benne... Továbbá ilyen állapotban a haldoklók képesek megfigyelni a környezetükben olyan részleteket, melyeket nem láthattak fizikai szemükkel, és mégis tökéletesen visszaadták. Akkor ez mind kitaláció lenne és üzleti fogás, semmi más?
2019. nov. 14. 18:37
 23/92 anonim ***** válasza:
11%

... és nagyon egyszerű, amíg 1-1 esetről beszélünk, addig esettanulmányról van szó. Nem ér semmit.

Ha odaadod a kórlapját a gyereknek, akkor én is meg tudom jósolni hogy túléli vagy nem.

Ha bejön, akkor én vagyok a mágus. Ha nem akkor meg nem...

De 10 gyerekről is meg tudod jósolni? Vagy 100-ról? ...de mondok jobbat, elég lenne 3-5 gyerekről megjósolnod! Garantálnék neked egy több milliós fizetést és világszintű hírekbe kerülést.

Ugyan ez ismeretlen emberekről tippelt információkkal. Nagyon könnyen kiderül, hogy ez nem képesség, hanem a véletlen pozitív felnagyítása. Valószínűségszámítás az egész...

2019. nov. 14. 18:38
 24/92 A kérdező kommentje:
Tehát véletlenül tippelgetve összehozol bárkinél 70-80%-ot, ha most mondok neked egy sima nevet és életkort hozzá?
2019. nov. 14. 18:45
 25/92 anonim ***** válasza:
11%

#22, Hallucinációkor gyakran megszűnik az egó, szétesik az öntudat.

Gyakran megeshet az énkép másként megélése. Kiszakadása a testből... Ehhez elég csak erősebb hallucinogén drogokat használni, és már létre is jön.

Pont a DMT olyan, hogy teljesen más dimenziókba kerülhet a tudata az embernek. Sokan hasonló világokról és lényekről számoltak be. A pontos oka ennek nem ismert, de a drogok valamilyen szinten hasonlóan működnek egy-egy embernél. Könnyen lehet, hogy az utazás

és a téma is hasonló. Pl az indiánok szellemvilága ayahuascától.

Persze rengeteg dolgot nem értünk még az aggyal kapcsolatban. Sokkal bonyolultabb szerkezet mint azt bárki is hinné.

2019. nov. 14. 18:46
 26/92 anonim ***** válasza:
72%

Az energetikai reakciók megvannak. Az érzelmek az elméből fakadnak, ami jelenleg az agyat használna korlátjának. Ha a valami, amit mahadra húzol, kisebb lesz, te nem tudsz ugyanakkora lenni. Ha a kirlátozás, amit magadra öltesz, korlátozottabb lesz, mint volt, azonosulni fogsz vele.

Amit írtál, csupán a témában való közel nulla jártasság miatti elmélet.

De ennyie erővel senkinek sose kéne máshogy viselkednie semmivel se, kizárólag teljesmértékű szerető, mindig tökéletesen jól levő, mindenkit legjobb barátjának ismerő lélekként.., hisz ez az alap, ezzel kezdtük.

Remélem érthető, hol csúszik az elméleted.

Reagálni csak privátban tudok.

2019. nov. 14. 18:46
 27/92 anonim ***** válasza:
11%

#24, Ha jó emberismerő vagy, ez egy jó bűvésztrükk. Nincs benne semmiféle mágia, vagy ezotéria. Egyszerű következtetés.

Ezért kell olyan kísérletet tervezni, ahol az emberismeret kizárható mint olyan. Itt azonnal elvéreznél.

Az intuícióban semmiféle mágia nincs, egyszerűen az élettapasztalatod és a predikciós képességed jó. Olyan esetben ahol ez nem számít/nem meghatározó, nem jutnál túl a véletlen becslésen.

Ha mégis túljutnál, akkor garantálok egy Nature/Science cikket és többszáz millit Ft-ot. :)

2019. nov. 14. 18:51
 28/92 A kérdező kommentje:
Tehét ha ismerősöm megmondja a barátnője nevét és éveinek számát, és kép nélkül elemzem őt, hogy még sose láttam az illetőt, akkor az mindössze véletlen lenne 70-75%-os találati pontossággal átlagban?
2019. nov. 14. 18:53
 29/92 anonim ***** válasza:
11%

Mit elemzel rajta? Ez itt a kérdés.

Mi a következtetés?

2019. nov. 14. 18:56
 30/92 A kérdező kommentje:
Jellemét látatlanban, hogy sose láttam az illetőt
2019. nov. 14. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!