Mi a lélek, és a tudat közt a különbség?
Ez egy nagyon jó kérdés, amin én is sokat gondolkoztam.
Az én értelmezésemben a tudat csak egy része a léleknek.
Úgy képzeld, hogy a lélek magja az a valaki benned, aki megfigyeli a dolgokat. A tudat elég közel áll ehhez az én kérdéshez, de a tudat mégsem teljesen te vagy, hanem egyfajta funkció a tanult viselkedések, berögződések alapján.
Vagyis mind a tudatod, a tudatalattid és a tudat felettid is a lélek részei, ezek mind te vagy, te végső soron te a megfigyelő vagy. A többi azok különböző tudatfunkciók, szintek.
A tudatalattidban van tárolva minden, amit nem használsz a mindennapi gondolkodásosban, de kihat rá. Szóval ezen logika mentén a tudat pedig az, amit használsz és ami a tudatalattiból kreálódik, mint számodra logikus, használandó tudás.
A tudaton keresztül szemléljük a világot, ezért is érezzük, hogy az mi vagyunk. De ez csak egy részünk.
Én úgy képzelem, hogy a lélek magjában van a megfigyelő, az én az énben, és a megfigyelő körül a különböző tudatfunkciók, tudatszintek.
A lelked az igazi tested, az eletergiad.
A tudat pedig ennek a megnyilvanulasa, a ketto szorosan kapcsolodik egymashoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!