Én gondolom hogy van telekinézis, és nagyon elsajátítanám, valaki segítene nekem?
Szerintem a gondolatok igenis bírnak befolyásoló erővel. Amire erősen gondolunk, az kisugárzik. Biztosan el lehet jutni egy olyan szintre, ahol már lehetséges a telekinézis is. Szerintem kérdezz meg erről egy tapasztalt agykontrollost. Van a neten AK-s fórum is.
De semmiképp se fizikusoknál, tudósoknál érdeklődj a témáról :)
"De semmiképp se fizikusoknál, tudósoknál érdeklődj a témáról :)"
Hát ne is, mert a végén még kiröhögnek... A fizikusoknak, tudósoknak az a mániájuk, hogy a valóságot mind-mind letagadják, és csupa értelmetlen hülyeséget találnak ki. Mint például a számítógép is, amin olvasod az előző igen értelmes hozzászólást. Ebből is látszik, hogy ezek a tudósok nem tudnak semmit. Ez a megnevezésükből is rögtön látható.
:-DD Pedro
Neme ezt mondtam. De a tudomány hajlamos elzárkózni a furcsának vélt dolgoktól. Ha valaki tesz egy nagy felfedezést, a tudomány egy ideig homokba dugja a fejét, és sok idő, valamint rengeteg bizonyítási eljárás után esetleg, talán azt mondják, hogy "hát igen, ez talán lehetséges".
Nekem eddig viszonylag kevés tapasztalatom van az önfejlesztés, agykontrollhoz hasonló módszerek terén, de arról már meggyőződtem, hogy a gondolatok kisugároznak, és képesek befolyásolni tőlünk távoli eseményeket is. Senkinek nem hinném el, hogy ez nem így van.
Bevallom, nem értek túlságosan a fizikához, de ezzel hozzám hasonlóan sok millió ember van így. Tehát választhatunk: vagy hiszünk egy tudomány képviselőinek csak azért, mert az a divat, hogy hinni kell nekik; vagy pedig a saját szemünknek/érzékeinknek.
"De a tudomány hajlamos elzárkózni a furcsának vélt dolgoktól."
Te nem zárkóznál el attól, ha valaki azt mondaná, hogy szembejött az utcán önmagával? :-D
Igen a tudomány elzárkózik a "furcsának vélt" dolgoktól, és csak akkor fogadja el, ha azok megismételhetőek, mérhetőek, bizonyíthatóak - és igen, néha sokáig tart, mire elfogad valamit tudományos tényként. Viszont ha elfogadta, akkor meg is tudja indokolni, hogy miért.
"Bevallom, nem értek túlságosan a fizikához,"
Ez a hozzáállásodból látszik is. És ezt nem cikizésből mondom, de TÉNYLEG látszik.
"Tehát választhatunk: vagy hiszünk egy tudomány képviselőinek csak azért, mert az a divat, hogy hinni kell nekik;"
Nem, nem azért hiszünk nekik, mert az a divat, hanem azért, mert meg tudják indokolni, hogy mi miért van úgy, ahogy mondják. Persze ha az indoklást sem érted, akkor csak a hit marad, vagy az se... De attól még, hogy te nem hiszel a gravitációban, az alma még leesik és nem fel.
"vagy pedig a saját szemünknek/érzékeinknek."
Na a vadászpilóták nagyon hamar megtanulják, hogy ne az érzékeiknek higgyenek, hanem a műszereiknek. Amelyik nem tanulja meg, az nagyon hamar beleáll a földbe. De azt hiszem, már láttál te is néhány optikai csalódással foglalkozó oldalt, ami igen szemléletes példája annak, hogy az embert mennyire be tudják csapni az érzékszervei. Nem mindig az az igaz, amit látunk, érzünk.
Azt szokták mondani, hogy "hiszem amit látok", pedig ez éppen fordítva van, azaz "látom amit hiszek". Ez bizony így helyes, mert az érzékszerveink a megszokott sablonokat keresik, azokra érzékenyek, és hajlamosak mindenben az ismert mintákat felfedezni.
Pedro
Utolsó: örülök neki, én sokszor önfejlesztő fórumokat szoktam olvasni, ahol egymást bíztatják. Nagyon motiváló tud lenni :)
Pedro: erre is tudok mondani pár választ. Egyrészt a tudomány még nem állt meg a fejlődésben, mindig várható új felfedezés. PL. nemrég olvastam, hogy egy orvos elismerte, hogy a beteg hozzáállása, a pozitív gondolkodás mennyire fontos a gyógyításban (sajnos már nem emlékszem, hol olvastam a cikket, de tényleg "hivatalos" orvos mondta, a mainstream médiában). Másrészt pedig úgy vélem, vannak kérdések, amiben hitelt kell adnunk a tudósoknak. Viszont van pár ingoványos terület is, mint pl. az emberi elme és személyiség képességeinek határai. Az, hogy mennyire vagyunk képesek befolyásolni a külső világot. Erre nem tud teljes körű választ adni a tudomány
Egyébként én nem állítom biztosan, hogy lehetséges a telekinézis. Ezt csak akkor tenném, ha saját tapasztalatom lenne. De az agykontroll működik, ez biztos, ezt már tapasztaltam.
Én is egyetértek azzal, hogy "azt látjuk, amit hiszünk", csak én egy kicsit más értelemben is vallom ezt a nézetet. Úgy vélem, hogy amit elképzelünk, kigondolunk a belső világunkban (bizonyos szabályok betartásával), az meg fog nyilvánulni külsőségekben is. Ezt szintén tapasztaltam, nem egy alkalommal. Szóval biztos vagyok benne, hogy létezik valami univerzális energia, valami kapcsolat az egyes emberek, és az Univerzum más alkotóelemei között. Emellett természetesen elismerem a fizika törvényeit, de emellett hiszek a lelki törvényekben is, amelyek szintén örökérvényűek, és kikerülhetetlenek (pl. vonzás törvénye, ok-okozat törvénye, stb.).
HINNI sok mindenben lehet. De tudni csak abban, amit bizonyítottak is. Az ezoterikus hatásokat eddig még senkinek nem sikerült hitelesen, ellenőrizhető körülmények között produkálnia. Emiatt nem fogadja el a tudomány.
Pontosan kell érteni amit mondtam. A tudomány NEM ÁLLÍTJA, hogy ezek a hatások nem léteznek. Csak azt, hogy eddig még nem sikerült ellenőrzötten, tehát tudományos eszközökkel vizsgálható módon bemutatnia senkinek. Azaz tudományos eszközökkel nem vizsgálható - tehát a tudomány nem tud vele mit kezdeni, a tudomány számára nem létezik.
Pedro
Az emberek sok mindent elfogadnak, például istenek vagy ufók létezését, Télapó létezését, stb. Sőt mindannyian állandóan hiszünk dolgokat, amikről pár másodperccel azelőtt győződtünk meg, de azóta már máshogy lehet, például autóvezetés közben mikor belenézel a tükörbe és egy ideig azt gondolod, hogy nem jön mögötted senki.
A világ változik, és az hogy dolgok néha bekövetkeznek, okot ad arra, hogy később is számoljunk az eshetőséggel, hogy be fognak következni újra. Az itt tárgyalt esetben viszont más a helyzet: nem sikerül egyáltalán bebizonyítani, hogy akár csak EGYETLENEGYSZER is bekövetkezett volna a telekinézis. Ami "bizonyítékok" vannak, azok nem ellenőrzött kísérletekből származnak, vagyis simán lehetnek bűvésztrükkök is.
#09:29
"Nekem például bőven elég bizonyítéknak, ha én magam megtapasztalok egy bizonyos dolgot."
Úgy kell neked! :-DD
Láttál már délibábot? És elfogadod, hogy ott a távolban fenn az égen mindenféle fejjel lefelé fordított dolgok léteznek?
Csak mert például a délibáb jelenségére (amely vizsgálható tudományos módszerekkel) a tudomány egzakt magyarázatot tud adni.
A telekinézisre vizsgálható adatok hiányában nem tud.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!