Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért baj,ha így kérek, hogy...

Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?

Figyelt kérdés
Mindenki úgy meg van sértődve rajta,én nem értem mi ebbe a nagy baj. Valaki elmagyarazza?
2023. júl. 23. 16:41
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
76%
#60 Mindig a vendég a bunkó. + ahogy "kiscsillag" írta: a parasztok mindig köszönnek, akkor is, ha nincsenek.
2023. aug. 16. 09:54
 62/70 anonim ***** válasza:
76%
#60 Valaki egy korábbi posztban írta: ha a konyhában a pincér leejt egy poharat és az eltörik, az a (bunkó paraszt) vendég a hibás, aki a pohárból ivott.
2023. aug. 16. 11:38
 63/70 anonim ***** válasza:
100%
#60 Te voltál a bunkó. Örülj, hogy a vendéglátós elfogadta a pénzed, különben szomjan haltál volna, ahogy #50 írta.
2023. aug. 16. 11:47
 64/70 anonim ***** válasza:
30%

59 - Hatalmas különbség van egy főnév és egy melléknév között.

60 - Most lehet hozni példákat és ellenpéldákat is mindkét oldalról, szerintem mindenki értette, hogy a relatíve többségről beszéltem. Ahogyan a vendégek magas százaléka képes bunkó paraszt módon viselkedni, ugyanúgy a vendéglàtósok között is találkozhatunk ilyennel. Most ne 1-1 ellenpéldát emeljünk már ki, mert kb.10.000 másik ellenpéldát tudok én is mondani.

2023. aug. 24. 01:43
 65/70 anonim ***** válasza:
100%

#64 Valóban hatalmas különbség van egy főnév, és egy melléknév között. Továbbá egy melléknév, és határozószó között is.

Tudom, hogy offoltam, de ha lúd, legyen kövér! (Lúd és NEM László).

2023. aug. 24. 10:07
 66/70 anonim ***** válasza:
100%
#65 vagyok. P. S. Hogy ki a bunkó, azt rendezzétek egymás között!
2023. aug. 24. 10:08
 67/70 anonim ***** válasza:
76%
#64 A bunkósághoz: hiába van a vendéglátósok között %-osan több zöld szemű, abszolút számban a vendégek között van több. Azért, mert a karantén feloldása óta belőlük van több.
2023. aug. 24. 14:58
 68/70 anonim ***** válasza:
100%

65 - Tipik magyar vagy te is :)

Ahogy a többiek is. A körbe magyarázás az mindenkinek nagyon megy, de az étteremben kiejteni a szánkon azt, hogy "kérek"… na az már nem megy. :) Ezt éljük. Nem is csodálkozom, hogy vendéglátóhelyen sem tudnak viselkedni a legtöbben, sőt, ott veszik csak elő igazán a "bunkó paraszt" énjüket. Nem baj, ez eddig is így volt, s a jövőben is így lesz. Változtatni nem lehet ezen, mert az emberek változtak, de borzasztóan rossz és szánalmas irányba. Az emberiség megérett a pusztulásra úgy gondolom :) s ez csak rosszabb lesz...így meddő vita az egész ezen marakodni. Egy tanács mindenkinek: ha néha elejtesz egy KÉREK, s egy KÖSZÖNÖM szót, az nem szégyen még napjainkban sem. :)

2023. aug. 24. 21:36
 69/70 anonim ***** válasza:
100%
S ez nem csak a vendéglátásra igaz ...gondoljunk a kereskedelemben, a turizmusban, vagy a szolgáltató szektorokban dolgozókra is...
2023. aug. 24. 21:38
 70/70 anonim ***** válasza:
100%
#68 Mindenki "tipik magyar" és mindenki szembejön az autópályán.
2023. aug. 29. 08:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!