Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?
59 - Hatalmas különbség van egy főnév és egy melléknév között.
60 - Most lehet hozni példákat és ellenpéldákat is mindkét oldalról, szerintem mindenki értette, hogy a relatíve többségről beszéltem. Ahogyan a vendégek magas százaléka képes bunkó paraszt módon viselkedni, ugyanúgy a vendéglàtósok között is találkozhatunk ilyennel. Most ne 1-1 ellenpéldát emeljünk már ki, mert kb.10.000 másik ellenpéldát tudok én is mondani.
#64 Valóban hatalmas különbség van egy főnév, és egy melléknév között. Továbbá egy melléknév, és határozószó között is.
Tudom, hogy offoltam, de ha lúd, legyen kövér! (Lúd és NEM László).
65 - Tipik magyar vagy te is :)
Ahogy a többiek is. A körbe magyarázás az mindenkinek nagyon megy, de az étteremben kiejteni a szánkon azt, hogy "kérek"… na az már nem megy. :) Ezt éljük. Nem is csodálkozom, hogy vendéglátóhelyen sem tudnak viselkedni a legtöbben, sőt, ott veszik csak elő igazán a "bunkó paraszt" énjüket. Nem baj, ez eddig is így volt, s a jövőben is így lesz. Változtatni nem lehet ezen, mert az emberek változtak, de borzasztóan rossz és szánalmas irányba. Az emberiség megérett a pusztulásra úgy gondolom :) s ez csak rosszabb lesz...így meddő vita az egész ezen marakodni. Egy tanács mindenkinek: ha néha elejtesz egy KÉREK, s egy KÖSZÖNÖM szót, az nem szégyen még napjainkban sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!