Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért baj,ha így kérek, hogy...

Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?

Figyelt kérdés
Mindenki úgy meg van sértődve rajta,én nem értem mi ebbe a nagy baj. Valaki elmagyarazza?
2023. júl. 23. 16:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
100%
#49 A "Bunkó parasztozással" sértettél meg egy réteget.
2023. aug. 12. 16:45
 52/70 anonim ***** válasza:
100%

#50 Ahhoz, hogy a vendégek mennyit változtak, nem tudok hozzászólni, nem is szólok. SZERINTEM én nem változtam, másnak lehet eltérő a vélemény, de én köszönök, a rendelés végén hozzáteszem - magam miatt is -, hogy "kérek". Nincsenek extra, az étlapon nem lévő igényeim, és ha elégedett vagyok - csak akkor - adok jattot. Nem sorolom fel azokat az eseti kifogásaim, amiket megalapozottnak érzek, mert ez eredetileg nem erről szól.

Olyan megjegyzéseket, amiket felsoroltál, nem tettem, és a fölösleges "parasztozás" ellenére, a stílusodból lejön, hogy a második opció megvolt, nem 8 osztállyal (2 első, 6 második) és gyorstalpalóval dolgozol.

Ezért nem értem a vagdalkozásod és az általánosításod.

Továbbá egyetértek #48-cal.

Azt viszont furcsállom, ha csak implicite is, de az egyenlő mércét elutasítottad (föltéve, hogy te voltál).

2023. aug. 12. 16:59
 53/70 anonim ***** válasza:
30%

47 - Ne menjünk már le dedóba. Olyan, mint parasztság - társadalmi réteg jó régóta nem létezik, mind szerkezetében, mind megnevezésében átalakult.

"Kedves" 48 - Neked is azt tudom csak mondani, hogy már nem abban a korban élünk, amikor volt még hivatalosan egy olyan társadalmi réteg, hogy "parasztság". Lehet, hogy agrármérnökként erre még nem gondoltál, de egyébként sem az állattenyésztés, illetve a földművelés jelentette a parasztságot már korábban sem. Az egy társadalmi csoport volt, aminek tagjai ezekben a munkákban tevékenykedtek.

Továbbá a vitapartner kiscsillagozása meg sem valósult volna, ha az említett "vitapartner" nem kezd el személyeskedni, persze ezt sem veszi észre senki, csak a kiscsillagozást. Rendben van, lovagoljatok ezen. Ha elfogynak az érvek jön a személyeskedés. Miután belém áll a vitapartner..hogy de én választottam, mit panaszkodik cím szóval...azaz ha erre van esze a vitapartneremnek, akkor készítse fel a kis lelkét arra, hogy fog rá választ kapni, szintén személyeskedve ok nélkül, ahogyan ő tette. Ha ezt nem tudja feldolgozni, akkor még ne kezdjen el személyeskedni legközelebb, ennyi.

A parasztozásról pedig annyit, hogy részemről úgy hangzott el, mint BUNKÓ PARASZT mindenki, aki nem képes visszaköszönni és vendégként viselkedni. Jelen esetben a parasztság nem a korábbi jobbágyságra utal, hanem mint tulajdonságra. Paraszt dolognak/tulajdonságnak/viselkedésnek tartom azt, ha valaki nem képes visszaköszönni, mind a mellett, hogy hatalmas bunkóság is. Ezért használtam egyben a kifejezést, mint BUNKÓ PARASZT, az ilyen vendégekre, mely kijelentésem továbbra is fennáll. Alapvető dolognak kellene lennie, hogy még gyermekként megtanuljuk köszönni és kérni.

Valaki feljebb azt írta, hogy én felsőbbrendűnek képzelem magam...:))) Nem én szoktam betérni úgy egy vendéglátóhelyre, hogy nem köszönök. Ha rám köszönnek se köszönök vissza, csak lenézően rápillantok az eladóra. Majd elkezdek flegmán kérés helyett "lesz"-ezni, meg úgy viselkedni, hogy az eladó köteles kb.mindent megtenni, amit én kérek, S ez természetes lenne. Szóval ez a kifejezés pont nem rám, hanem a BUNKÓ PARASZT vendégek csoportjára igaz, ők képzelik magukat felsőbbrendűnek a dolgozóknál, pont ezzel van a gond.

2023. aug. 12. 17:05
 54/70 anonim ***** válasza:
30%

51 - Ezt az előbb is értettem, de mely réteget sértettem meg szerinted? Mi annak a rétegnek a megnevezése pontosan? Erre lennék kíváncsi.

52 - Természetesen vannak kivételek. Ahogyan én sem azt mondtam, hogy a vendéglàtó egységekbe betérő emberek mind BUNKÓ PARASZTOK, hanem azt mondtam, hogy azok a bunkó parasztok, akik nem képesek visszaköszönni és így viselkednek. Szerencsére van még 1-2 normális ember, akik tudnak viselkedni, köszönni, kérni, azaz vendégként viselkedni. Az előzőek nem is róluk szólt. Természetesen vendég oldalról is van sok panasz, leginkább amiatt, amit a Z generáció végez "vendéglátós munka" címszó alatt. Más generáció, másban nevelkedtek és mást is közvetítenek. Tehát a vendég oldalról is lehet nyilván jogos panasz. Ezt nem is vitatom, még nekem is van, ha vendégként megyek valahova.

Nem tudom milyen megjegyzésekre gondolsz pontosan. Amennyiben nem te írtad korábban a "tudtad mit vállalsz" kommentet, akkor itt félreértés lesz, mert én a kiscsillagos válaszomat is neki címeztem. Amennyiben nem te írtad, akkor nem neked szólt.

A parasztozást még mindig nem tartom fölöslegesnek, még mindig tartom a Bunkó Paraszt kifejezésemet azokra a "vendégekre" akik így viselkednek, ahogy korábban már kifejtettem. Ezt nem gondolnám sima parasztozásnak, mert igenis ki kell mondani, hogy milyenek az emberek. Szerintem a túlzott liberalizmus eredménye ez, hogy már gyerekkorban hagyjuk ezt az önmegvalósítást stb. és gyakorlatilag semmilyen normát nem tanulnak meg emberek, úgy nőnek fel, hogy szabadság van, azt tehetek amit akarok és másoknak ezt el kell fogadnia, ezért persze nem csak ők a felelősek és sok mindent nem is várhatunk el tőlük, de már átesett a vendégek java része a ló bizonyos túloldalára. Egyáltalán nem vagdalóztam, csak elmagyaráztam mit mire értek, hogy egyértelmű legyen. Továbbá általánosítani sem általánosítottam, mert egyértelműen megfogalmaztam, hogy mely viselkedéssel bíró vendégcsoportot bírálom. Tehát ismétlem, nem az összes vendégről volt szó, hanem nagy részükről, akik kifejtettem miket csinálnak.

2023. aug. 12. 17:23
 55/70 anonim ***** válasza:
100%
Értelek, továbbra is sértegethetsz egy széles réteget, mert néhány vendég bunkó.
2023. aug. 13. 11:53
 56/70 anonim ***** válasza:
100%
#50 Az utolsó mondatodhoz: szerencse, hogy vagytok Ti, mindig udvarias, gyors, a vendéget soha be nem csapó vendéglátósok. Különben a majmok kénytelenek lennének újra kezdeni az evolúciót.
2023. aug. 13. 19:22
 57/70 anonim ***** válasza:
100%
#56 A "kiscsillag" vagyok: a becsapás fölösleges volt, nem erről szól a vita.
2023. aug. 13. 19:58
 58/70 anonim ***** válasza:
100%

55 - Továbbra sem sikerült megnevezned ezt a réteget, akit én folyton sértegetek. :)

56 - Igazán nincs mit részemről, egyéb esetben ez egy teljesen új téma, úgyhogy ebben a kérdésben valóban nem releváns.

2023. aug. 16. 04:29
 59/70 anonim ***** válasza:
76%
#58 Még mindig sértegeted a saját felsőbbrendűséged tudatában a parasztságot. Igen, van parasztság, még ha te nem látod is.
2023. aug. 16. 08:20
 60/70 anonim ***** válasza:
100%

Nem akartam beszállni a vitátokba, de pénteken (08.11.) a visegrádi hajókörjáraton ittam egy kávét az alábbi párbeszéddel:

Én (vendég): Jó napot kívánok. Egy presszókávét kérek.

Vendéglátós: 500 Ft. lesz. Köszönés nélkül.

Akkor most én voltam a bunkó paraszt?

2023. aug. 16. 08:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!