Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?
Figyelt kérdés
Mindenki úgy meg van sértődve rajta,én nem értem mi ebbe a nagy baj. Valaki elmagyarazza?2023. júl. 23. 16:41
21/70 anonim válasza:
Túl van tolva de a leyz egy akkor sem elfogadható. Amikor rendelsz, azt kozlod hogy mit kerszy mit hozzanak ki, mit fogsz enni stb. A lesz egy nem ezt jelenti.
A kérek azt jelenti, a rendelni szeretnék is stb
22/70 anonim válasza:
Gyakorlatilag ezzel nem kérsz, hanem követelsz
23/70 anonim válasza:
#21 Nem rendelni szeretnék. Rendelek, ennyi. A "kérek"-et persze hozzáteszem.
24/70 anonim válasza:
Nekem semmi bajom sincs ezzel. Gyakran még a köszönés sem megy, egyik félnek sem, ez ahhoz képest semmi.
Én inkább a "Miben segíthetek? " kérdéstől mászok falra.
25/70 anonim válasza:
Ezt nem lehet megmagyarázni. Aki vendêglátózik az érti és tudja mi a baj ezzel, aki meg nem vendéglátózik, nem fogja megérteni. Amikor ott vagy 16 órákat...a családodra, szeretteire stb.nincs időd, mert hétvégén és ünnepen is dolgoznod kell, S egész nap jópofizol, miközben minden második úgy jön be, hogy nem köszön és lekezelően odanyomja, hogy "lesz egy sör" akkor felmenni minden embernek a pumpa hidd el...
26/70 anonim válasza:
#25 "Amikor ott vagy 16 órákat...a családodra, szeretteire stb.nincs időd, mert hétvégén és ünnepen is dolgoznod kell," Ebben a tudatban mentél vendéglátósnak. A többiben egyetértek.
27/70 anonim válasza:
25-ös!
Így teljesen megértelek, viszont ahogy korábban már írtam, nem egyszer találkoztam olyan pincérrel, vagy bolti eladóval, aki úgy kérdezett vissza, hogy lesz még valami?
Tehát nem mindenkinek esik rosszul.
26-os!
Nem ebben a tudatban megy valaki vendéglátósnak. Nem tudja, hogy majd bunkók lesznek a vendégek, a főnök, kevesebben lesznek mint ahány emberre szükség lenne, stb.
28/70 anonim válasza:
#27 Azt, hogy hétvégén, ünnepen, éjszaka dolgozni kell, tudja, vagy legalább tudnia kellene. Aki járt már utcán, márpedig aki pályát választ, az már járt, az tudja, hogy a világon nem csak angol lordok élnek.
29/70 anonim válasza:
Mert ez nem kérés hanem kijelentés
30/70 anonim válasza:
#27 A "....lesz még valami?" arra utal, hogy folytatódik-e a rendelés. Nem ugyanaz a kategória, mint az "egy kávé lesz" vagy az "X Ft lesz", mert mérjünk néha egyforma mércével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!