Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért baj,ha így kérek, hogy...

Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?

Figyelt kérdés
Mindenki úgy meg van sértődve rajta,én nem értem mi ebbe a nagy baj. Valaki elmagyarazza?
2023. júl. 23. 16:41
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
38%

Túl van tolva de a leyz egy akkor sem elfogadható. Amikor rendelsz, azt kozlod hogy mit kerszy mit hozzanak ki, mit fogsz enni stb. A lesz egy nem ezt jelenti.

A kérek azt jelenti, a rendelni szeretnék is stb

2023. júl. 24. 00:14
 22/70 anonim ***** válasza:
32%
Gyakorlatilag ezzel nem kérsz, hanem követelsz
2023. júl. 24. 07:46
 23/70 anonim ***** válasza:
100%
#21 Nem rendelni szeretnék. Rendelek, ennyi. A "kérek"-et persze hozzáteszem.
2023. júl. 24. 20:23
 24/70 anonim ***** válasza:
100%

Nekem semmi bajom sincs ezzel. Gyakran még a köszönés sem megy, egyik félnek sem, ez ahhoz képest semmi.

Én inkább a "Miben segíthetek? " kérdéstől mászok falra.

2023. aug. 6. 21:10
 25/70 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet megmagyarázni. Aki vendêglátózik az érti és tudja mi a baj ezzel, aki meg nem vendéglátózik, nem fogja megérteni. Amikor ott vagy 16 órákat...a családodra, szeretteire stb.nincs időd, mert hétvégén és ünnepen is dolgoznod kell, S egész nap jópofizol, miközben minden második úgy jön be, hogy nem köszön és lekezelően odanyomja, hogy "lesz egy sör" akkor felmenni minden embernek a pumpa hidd el...
2023. aug. 9. 02:02
 26/70 anonim ***** válasza:
100%
#25 "Amikor ott vagy 16 órákat...a családodra, szeretteire stb.nincs időd, mert hétvégén és ünnepen is dolgoznod kell," Ebben a tudatban mentél vendéglátósnak. A többiben egyetértek.
2023. aug. 9. 07:53
 27/70 anonim ***** válasza:
31%

25-ös!

Így teljesen megértelek, viszont ahogy korábban már írtam, nem egyszer találkoztam olyan pincérrel, vagy bolti eladóval, aki úgy kérdezett vissza, hogy lesz még valami?

Tehát nem mindenkinek esik rosszul.

26-os!

Nem ebben a tudatban megy valaki vendéglátósnak. Nem tudja, hogy majd bunkók lesznek a vendégek, a főnök, kevesebben lesznek mint ahány emberre szükség lenne, stb.

2023. aug. 9. 08:42
 28/70 anonim ***** válasza:
100%
#27 Azt, hogy hétvégén, ünnepen, éjszaka dolgozni kell, tudja, vagy legalább tudnia kellene. Aki járt már utcán, márpedig aki pályát választ, az már járt, az tudja, hogy a világon nem csak angol lordok élnek.
2023. aug. 9. 10:10
 29/70 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez nem kérés hanem kijelentés
2023. aug. 9. 16:43
 30/70 anonim ***** válasza:
100%
#27 A "....lesz még valami?" arra utal, hogy folytatódik-e a rendelés. Nem ugyanaz a kategória, mint az "egy kávé lesz" vagy az "X Ft lesz", mert mérjünk néha egyforma mércével!
2023. aug. 9. 16:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!