Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?
"Ismétlem, mielőtt megkérdezné, hogy "lesz még valami", azelőtt te már adtál le rendelést, azaz a vendég kezd minden esetben, majd a vêgén kérdezi meg ezt az eladó."
Miért, a végén már lehet ezt mondani? Vagy nem értem miért írtad ezt. Mondjuk ez így jó? Kérek szépen egy sört, egy almalét, egy kávét, és lesz egy konyak! Mert csak a végén van a lesz egy.
Értem, hogy a vendég kezd, mert ő rendel valamit. Én soha nem rendelek úgy, hogy lesz egy...
Ennek ellenére többször kérdeznek vissza úgy, hogy lesz még valami? Engem nem zavar, hogy ezt kérdezi. Azt nem értem, hogy szerinted a végén már lehet mondani, de az elején még nem
#38 Nem a bunkózást kifogásoltam, hanem a parasztozást. Egy EGÉSZ társadalmi réteget sértegetsz a felsőbbrendűséged tudatában.
Egy dolog a bunkózás, más dolog a parasztozás.
Ismétlem: Ha valaki biztosan köszön az az igazi paraszt.
38, 40, 44 Végre valaki különbséget tud tenni bunkó és paraszt között. Nálunk, "parasztok" között az járja, hogy "de városi, hogy még köszönni sem tud".
Egy NEM bunkó vidéki.
"Kedves" 40: tisztázzuk a fogalmakat: a földművelés, állattenyésztés parasztság. Úgy rendelni, hogy "egy sör lesz", úgy közölni az árat. hogy "X forint lesz", "kiscsillagozni" a vitapartnert, parasztozni bunkóság.
Egy agrármérnök.
43 - Azért, mert a lesz itt teljesen más kontextusban van, ennél érthetőbben nem tudom leírni.
44 - Elég szomorú, hogy egy teljes társadalmi rétegre igaz szerinted ez az állítás..kíváncsi lennék, hogy szerinted egészen pontosan mely társadalmi réteg az, akit én degradáltam? Nagyon érdekelne, kérlek írd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!