Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért baj,ha így kérek, hogy...

Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?

Figyelt kérdés
Mindenki úgy meg van sértődve rajta,én nem értem mi ebbe a nagy baj. Valaki elmagyarazza?
2023. júl. 23. 16:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
100%

"Ismétlem, mielőtt megkérdezné, hogy "lesz még valami", azelőtt te már adtál le rendelést, azaz a vendég kezd minden esetben, majd a vêgén kérdezi meg ezt az eladó."

Miért, a végén már lehet ezt mondani? Vagy nem értem miért írtad ezt. Mondjuk ez így jó? Kérek szépen egy sört, egy almalét, egy kávét, és lesz egy konyak! Mert csak a végén van a lesz egy.

2023. aug. 12. 06:36
 42/70 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem érted, hogy mit jelent az, hogy először mindig a vendég kezd, az eladó csak folytatja - valamint, ha azt sem érted, hogy mi a különbség a "lesz egy sör" és a "lesz még valami" között, akkor én nem tudok veled mit kezdeni. Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni, mint korábban, sajnálom.
2023. aug. 12. 06:43
 43/70 anonim ***** válasza:
100%

Értem, hogy a vendég kezd, mert ő rendel valamit. Én soha nem rendelek úgy, hogy lesz egy...

Ennek ellenére többször kérdeznek vissza úgy, hogy lesz még valami? Engem nem zavar, hogy ezt kérdezi. Azt nem értem, hogy szerinted a végén már lehet mondani, de az elején még nem

2023. aug. 12. 06:50
 44/70 anonim ***** válasza:
100%

#38 Nem a bunkózást kifogásoltam, hanem a parasztozást. Egy EGÉSZ társadalmi réteget sértegetsz a felsőbbrendűséged tudatában.

Egy dolog a bunkózás, más dolog a parasztozás.

Ismétlem: Ha valaki biztosan köszön az az igazi paraszt.

2023. aug. 12. 08:04
 45/70 anonim ***** válasza:
100%
#40 A sértegetést te kezdted a "kicsillaggal". Ez is van olyan lekezelő, mint az "egy sör lesz", akkor is ha nem én vagyok a vendéglátós.
2023. aug. 12. 10:09
 46/70 anonim ***** válasza:
100%

38, 40, 44 Végre valaki különbséget tud tenni bunkó és paraszt között. Nálunk, "parasztok" között az járja, hogy "de városi, hogy még köszönni sem tud".

Egy NEM bunkó vidéki.

2023. aug. 12. 10:11
 47/70 anonim ***** válasza:
100%
#44 vagyok. A bejegyzésem #37-nek szólt.
2023. aug. 12. 11:21
 48/70 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves" 40: tisztázzuk a fogalmakat: a földművelés, állattenyésztés parasztság. Úgy rendelni, hogy "egy sör lesz", úgy közölni az árat. hogy "X forint lesz", "kiscsillagozni" a vitapartnert, parasztozni bunkóság.

Egy agrármérnök.

2023. aug. 12. 11:26
 49/70 anonim ***** válasza:
31%

43 - Azért, mert a lesz itt teljesen más kontextusban van, ennél érthetőbben nem tudom leírni.

44 - Elég szomorú, hogy egy teljes társadalmi rétegre igaz szerinted ez az állítás..kíváncsi lennék, hogy szerinted egészen pontosan mely társadalmi réteg az, akit én degradáltam? Nagyon érdekelne, kérlek írd meg.

2023. aug. 12. 16:29
 50/70 anonim ***** válasza:
31%
45 - "ebben a tudatban mentél vendéglátósnak" - pontosan ezzel kezdted a sértegetést, mert magyarul mit pofázok én, ha ezt vállaltam ezzel a szakmával. Szóval nem, egyáltalán nem én kezdtem a sértegetést. Továbbá nem, nem annak tudatában mentem vendéglátósnak, hogy pár év alatt átalakul a vendégek mentalitása. Ha tudni szeretnéd, amikor én mêg vendéglátózni kezdtem annak idején, kifejezetten szerettem a dolgot, mert más volt az egész. A vendégek vendégkétn viselkedtek és nem kiskirályként. Ha betértek egy egységbe, kivétel nélkül tudtak köszönni, a többség ma akkor sem, ha ráköszönnek. Régen tisztelték azt, aki eléjük tette az ételt és italt, ma egy lábtörlőnek nézik. Régen volt jatt, ha elégedett voltál,ma a vendég van felháborodva, hogy minden extrát kér, ami nincs az étlapon stb.meg is kapja, de 5 Ft-ot már nem hagyna ott, mondván ő sem kap borravalót. Stb.stb. órákig tudnám neked sorolni, hogy mi változott meg, mióta én vendéglátózni kezdtem és napjaink között. Szóval mêg egyszer nem, egyáltalán nem ezt vállaltam, amikor belekezdtem. Engedjük el a további értelmes megjegyzéseket. Előzzük meg a "válts munkahelyet", "tanulj tovább" és a "nem kötelező ezt csinálni" javaslatokat, mert az első és az utolsó nem opció, a többin meg túl vagyok. Ebben a régióban mást nem nagyon tudsz végezni és helyhez vagyok kötve. Nem a váltást kellene erőltetni..mert ennyi erővel minden vendéglátós ott hagyhatná ezt a pályát, kíváncsi vok mi történne ezekkel az emberekkel, akik elé nem lenne étel téve...szerintem sokan elhullanának hamar...mert életképtelenek rengetegen.
2023. aug. 12. 16:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!