Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?
Figyelt kérdés
Mindenki úgy meg van sértődve rajta,én nem értem mi ebbe a nagy baj. Valaki elmagyarazza?2023. júl. 23. 16:41
1/70 anonim válasza:
Az a baj vele, hogy olyan lekezelő stílus, ettől függetlenül kicsit túlzásba is vitték az ezen megsértődést. Én nem vendéglátásban dolgozom, de nem használom ezt a kifejezést. Viszont többször kérdezett vissza pincér, vagy eladó úgy, hogy lesz még valami?
2/70 anonim válasza:
Nem varázsló vagy... akkor kérjél szépen.
3/70 anonim válasza:
2-es!
De ez egy kifejezés, pl amikor azt mondják, hogy jéghideg sör, akkor nem 0fokos sörre gondol senki. Ez kicsit udvariatlan, de maximum a használót minősíti, egyáltalán nem kellene ezen megsértődni, vagy szóvá tenni
4/70 anonim válasza:
Mert illetlen. Nem kerül semmibe ha azt mondod "kérek szépen" vagy "szeretnék". Egyszerű tisztelet az egész. A vendéglátósoktól elvárják hogy adják meg a tiszteletet a vendégek felé- az már más kérdés, hogy mennyire valósul meg - ezért a vendég is megteheti, hogy tisztelettel fordul a személyzet felé.
5/70 anonim válasza:
Mert kérni illik, és ez nem kérés.
6/70 anonim válasza:
Szerintem tiszteletlen.Büfében sem pl strandon nem úgy állok oda hogy szia lesz egy ez meg az.Szeretnék rendelni egy sajtos pizzát pl.Ezt sokkal jobban illik. De étteremben meg végképp nem állja meg a helyét.
7/70 anonim válasza:
Mert személytelen. Márpedig az ételt a szakácsok főzik és a pincérek hozzák ki. Nem magától "lesz".
8/70 anonim válasza:
Amerikai filmekben sem nagyon udvariaskodnak, sokszor még csak "I'll have" sincs, nemhogy please. Szerintem száraz, de jobb, mintha még ezt sem mondaná. Én mindenesetre kérni szoktam. Nem mindegy ugyanakkor, hogyan mondja. Mert lehet bunkón, hogy rá sem néz pl., és lehet mosolyogva is.
9/70 anonim válasza:
Az étteremben, ahová gyakran járunk, van egy pincér. Na, neki mondhatnád...
Nemrég hallottam, hogy valaki azt mondja neki, szeretnék kérni ezt meg azt... Ott állt, várt, nem értették. Bunkón visszaszólt, hogy na, akkor nem kér?
10/70 anonim válasza:
#2 & 4 Azért a "kérek szépen" a másik véglet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!