Miért baj,ha így kérek, hogy "lesz egy"?
Figyelt kérdés
Mindenki úgy meg van sértődve rajta,én nem értem mi ebbe a nagy baj. Valaki elmagyarazza?2023. júl. 23. 16:41
11/70 anonim válasza:
#10 miért? ha udvarias vagy az kínos? esetleg ha kedvesen kérsz az gáz?
12/70 anonim válasza:
#11 Természetesen nem kínos az udvarias kérés. De azt vegyük végre figyelembe, hogy a "kérek" csak egy udvariassági formula! Gyakorlatilag RENDELEK.
13/70 anonim válasza:
#11 "Szépen kérni" szívességet szoktak.
14/70 anonim válasza:
Egyébként nem lepődök meg ezen az éttermi szitun pl más téma de egy sima ismeretlen kasszás letegez, sziáz stb.Oké harmincas vagyok de tiszteljük már meg egymást.Nem neveltünk disznót együtt..
15/70 A kérdező kommentje:
Szerintem meg iszonyatosan túl van tolva és túl érzékenyítve a vendéglátós szektor ezzel a hulyeseggel. Le merem fogadni,ha nem lenne ebből "tradicio" a vendéglátósok 90%-ának fel se tűnne. Szerintem örüljön neki az a vendéglátós,aki ezen fennakad,hogy ez a legnagyobb baja. Ennél nagyobb ne legyen. Szerintem egy vicc. Ettől függetlenül én se mondom,mert tudom, hogy behisztizik rajta néhány, egyem a kis lelküket...
2023. júl. 23. 21:24
16/70 anonim válasza:
Én eladó vagyok, nem szoktam belőle ügyet csinálni, még mindig jobb a lesz, mint amikor bejön a "kedves vevő" köszönés nélkül, és annyit képes kinyögni, hogy "két sör". Se kérek, se lesz, sőt, még annyi sem, hogy milyen sör. Na az ilyeneket utálom.
A másik, én függetlenül attól, hogy kérte a vevő az árut, úgy kérem tőle a pénzt, hogy "... ft-ot szeretnék kérni". Viszont ezt nagyon ritkán tapasztalom máshol, a kasszás vagy a büfés (sőt, rosszabb helyeken a pincér is) csak azt mondja, mennyi "lesz" a végösszeg, így meg nem értem, mi jogon van felháborodva a kereskedelmi és a vendéglátó szektor, mikor ők is ilyen példát mutatnak a vendégeknek és a vásárlóknak. Persze ez nem mindenhol van így, de sok helyen ezt tapasztalom.
17/70 A kérdező kommentje:
Ott a pont. Túl van tolva,idiotasag az egész.
2023. júl. 23. 22:01
18/70 anonim válasza:
Amikor költöztem és hozták a bútorokat, mutattam a szakinak, hogy "ez a szekrény ide jön". Azt válaszolta, "nem jön, hanem hozzuk". Erről ennyit.
19/70 anonim válasza:
Én bútorokkal foglalkozom, szoktuk szállítani is és van, hogy ketten visszük, de csak egyikünk tudja, hogy hova kell letenni. Amelyikünk tudja, az mondja, hogy oda megy az ajtó mögé, de ezen nem sértődik meg senki, esetleg szoktuk mondani rá, hogy az nagyon jó, hogy oda megy, mert akkor nem kell odavinnünk.
20/70 anonim válasza:
Nekem is viccesen mondták, de azért a lényege átjött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!