Mièrt van kicsit èdeskès íze, a Cseh, Szlovák, Szerb söröknek?
Ezt így nem lehet mondani... sok mindentől függ, hogy milyen ízű lesz a sör. Milyen alapanyagokból főzték. Vannak sörök amik kesernyések, vannak amik teltek, vannak kávés, de vannak csokoládés aromájú sörök, gyümölcsös aromájúak vagy utóízűek (itt nem a gyümölcsízesítésűekre kell gondolni). Sokban függ a főzési, pörkölési eljárásoktól, vagy esetleg érleléstől. Az, hogy melyik ízvilágú sört kedvelik a legjobban, az tájegységtől, régiótól és országtól éd annak kultúrájától is függ.
De a sör trendek is időszakonként változhatnak, s nem csak a fogyasztásban, hanem a készítésben is.
Szlovák és Szerb sört nem ismerek, így azokról nem tudok mit mondani, de a cseh sörök pont hogy inkább az egyik legkeserűbbek! A csehek aztán tényleg nem sajnálják a komlót, bőven adnak is hozzá, amitől aztán az átlagnál is keserűbbek! Pilsner Urquell a leginkább, a Staropramen se piskóta, míg a Kozel, Krusovice, Svijany, és Konrad a leglágyabbak, de azok is csak átlagosan keserűek, egyikre se mondanám, hogy édeskés lenne!
Aminek sima natúr sör ellenére is intenzíven édes íze van, az a Leffe, ami viszont belga, illetve a túlzott mennyiségű kukoricadara miatt még a Rocky Cellar (magyar) is érezhetően kissé édeskés! A cseh sörök viszont abszolút nem azok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!