Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mièrt lett kemény a pizzàm?...

Mièrt lett kemény a pizzàm? Vagyis a tésztàja, nincs megégve csak nem az jò rugalmas puha.

Figyelt kérdés
220 fokon lett sütve. Villanytüzhelyen. Mit rontottam el vagy pedig kérek bevàlt puha pizza receptet.

#pizza #Hàzi pizza
2023. júl. 10. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
220 fokon, mire megsül, úgy kiszárad, mint a sz@r. Vagyis pont annyira, amennyire neked ki is száradt. Olyan melegben süsd, amit csak a sütő bír.
2023. júl. 10. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
Alacsony volt a tészta víztartalma, plusz túlsütötted.
2023. júl. 10. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
43%
Villanysütőben nem lehet csodát tenni, de a víztartalom tényleg fontos. Eredetileg talán a liszt 55%-ányi vízzel csináltam, amikor felemeltem 60%-ra, sokat javult a helyzet.
2023. júl. 10. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

15 percet sült kb. Nem volt az az olaszos ami nagyon vékonyra van kihúzva kinyujtva.


Akkor legközelebb pròbalom magasabb fokon , kevesebb ideig.


Vizet szerintem eleget adtam de pròbàlok erre is figyelni

2023. júl. 10. 21:35
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Addig kell sütni, ameddig a sajt el nem kezd pirulni rajta. Az már biztos jele annak, hogy akkor már túl van sütve. Ez 220 fokon kb. 8-10 perc max. lehet tippre.


A víztartalmat meg mérd ki... De vedd számításba, hogy az utólagos lisztezés is módosít kicsit az arányon. 60% felett már nehezen kezelhető a tészta. Tapasztald ki, hogy milyen arány a legjobb számodra.

2023. júl. 10. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Vagy még az is lehetett gond hogy vastagabbra hagytam? Mert ami az a tipikus vékony pizza annak jò hogy elég 10 perc. Csak nàlunk a csalàd a vastagabbra hagyott tésztàt szereti.
2023. júl. 10. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:
60%
Nekünk nagyon bevált, puhább lett és tovább is maradt puha úgy a pizza, hogy a fél kiló liszthez adok 3-4 kanál extra szűz olíva olajat (más zsiradékkal nem próbáltam, de lehet), 2.5 dl vizet + 0.5 dl tejet. Próbáld ki!
2023. júl. 10. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
43%

A vastag tésztás az nem pizza, hanem (kenyér)lepény. 250 fokon légkeveréssel tepsiben talán elég 10 perc egy ujjnyi vastag lepénynek, vastagabbnak nem biztos. Viszont tepsiben nyugodtan mehet több víz a liszthez, nem fog szétterülni a tészta, mert tartja a tepsi széle.


Én is villanysütőben sütöm a pizzát, de vékony tésztásat (70%-os hidratációval), 300 fokon, vaslapon, és max. 2 és fél perc alatt készen van. De az eredeti olasz pizzához még ez a hőfok is kevés, a sütési idő pedig túl sok. 400-500 fok között kellene sütni 90 másodpercig, de erre csak a pizzasütő kemencék alkalmasak.

2023. júl. 16. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!