Mièrt lett kemény a pizzàm? Vagyis a tésztàja, nincs megégve csak nem az jò rugalmas puha.
15 percet sült kb. Nem volt az az olaszos ami nagyon vékonyra van kihúzva kinyujtva.
Akkor legközelebb pròbalom magasabb fokon , kevesebb ideig.
Vizet szerintem eleget adtam de pròbàlok erre is figyelni
Addig kell sütni, ameddig a sajt el nem kezd pirulni rajta. Az már biztos jele annak, hogy akkor már túl van sütve. Ez 220 fokon kb. 8-10 perc max. lehet tippre.
A víztartalmat meg mérd ki... De vedd számításba, hogy az utólagos lisztezés is módosít kicsit az arányon. 60% felett már nehezen kezelhető a tészta. Tapasztald ki, hogy milyen arány a legjobb számodra.
A vastag tésztás az nem pizza, hanem (kenyér)lepény. 250 fokon légkeveréssel tepsiben talán elég 10 perc egy ujjnyi vastag lepénynek, vastagabbnak nem biztos. Viszont tepsiben nyugodtan mehet több víz a liszthez, nem fog szétterülni a tészta, mert tartja a tepsi széle.
Én is villanysütőben sütöm a pizzát, de vékony tésztásat (70%-os hidratációval), 300 fokon, vaslapon, és max. 2 és fél perc alatt készen van. De az eredeti olasz pizzához még ez a hőfok is kevés, a sütési idő pedig túl sok. 400-500 fok között kellene sütni 90 másodpercig, de erre csak a pizzasütő kemencék alkalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!