A muffin tésztájához milyen lisztet kell tenni, hogy ne kemény legyen, hanem kicsit ragacsos és puha? Ti milyen lisztbol csináljátok?
én is sima búzalisztből készítem, 40 deka liszthez 2 tojás,1 deci olaj, 2,5 deci tejföl vagy joghurt, 1 sütőpor.(mindent nem soroltam föl)de a tészta kb ennyi, persze plusz cukor és stb...
mindig könnyű, lyukacsos szerkezetű.
Én sima BL55.ös lisztből csinálom!
Ez a receptem:
Hozzávalók:
* 24 darabhoz:
* Száraz hozzávalók:
* 17 dkg liszt
* 17 dkg cukor
* 2 evőkanál kakaópor
* 2 teáskanál sütőpor
* 1/2 teáskanál szódabikarbóna
* 15 dkg étcsoki
* Nedves hozzávalók:
* 2,5 dl tej
* 1 dl olaj
* 1 db tojás
Elkészítés:
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön kimérjük, összekeverjük, majd egy közepes méretű tálban összevegyítjük a szárazat a nedvessel, de csak annyira keverjük össze, hogy a száraz felvegye a tejes-olajos-tojásos mixet. Ha sokáig kevered, akkor a tészta elnehezedik!
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb. 20-25 percig sütjük. Az első 10 perc uán le szoktam venni a hőfokot kb. 165 fokra. Akkor jó, ha a tűpróbánál egy picit ragad!
Tényleg az a lényege hogy ne keved túl sokáig, épp hogy keveredjenek el a hozzá valók.Attól lesz könnyű ragacsos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!