Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A muffin tésztájához milyen...

A muffin tésztájához milyen lisztet kell tenni, hogy ne kemény legyen, hanem kicsit ragacsos és puha? Ti milyen lisztbol csináljátok?

Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 08:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Félfogós buzalisztből szoktam sütni. Teszel bele elég sütőport és zsiradékot? Attól lesz puha.
2012. jan. 29. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Normál sima lisztből készítem és soha nem kemény. Milyen recepted van?
2012. jan. 29. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

én is sima búzalisztből készítem, 40 deka liszthez 2 tojás,1 deci olaj, 2,5 deci tejföl vagy joghurt, 1 sütőpor.(mindent nem soroltam föl)de a tészta kb ennyi, persze plusz cukor és stb...

mindig könnyű, lyukacsos szerkezetű.

2012. jan. 29. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én sima BL55.ös lisztből csinálom!

Ez a receptem:


Hozzávalók:


* 24 darabhoz:

* Száraz hozzávalók:

* 17 dkg liszt

* 17 dkg cukor

* 2 evőkanál kakaópor

* 2 teáskanál sütőpor

* 1/2 teáskanál szódabikarbóna

* 15 dkg étcsoki

* Nedves hozzávalók:

* 2,5 dl tej

* 1 dl olaj

* 1 db tojás


Elkészítés:


A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön kimérjük, összekeverjük, majd egy közepes méretű tálban összevegyítjük a szárazat a nedvessel, de csak annyira keverjük össze, hogy a száraz felvegye a tejes-olajos-tojásos mixet. Ha sokáig kevered, akkor a tészta elnehezedik!


A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kb. 20-25 percig sütjük. Az első 10 perc uán le szoktam venni a hőfokot kb. 165 fokra. Akkor jó, ha a tűpróbánál egy picit ragad!


Tényleg az a lényege hogy ne keved túl sokáig, épp hogy keveredjenek el a hozzá valók.Attól lesz könnyű ragacsos.

2012. jan. 29. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Én kétszer sutottem,de egyik sem izlett,utoljára a Dr.Oetkeres porbol készítettem,de az sem lett puha.Most a Nosalty.hu-n néztem ki egyet,a legegyszerubb muffin recept a neve,remélem finom lesz.Az utolso válaszolo receptje is jol hangzik,lehet kiprobálom,koszi a válaszokat,megprobálom sima lisztbol.
2012. jan. 30. 09:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!