Ha a süti tésztája frissen még nagyon puha, attól kész van?
Figyelt kérdés
mirinda/fanta szeletet csináltam most először, tűpróbával sem tudom eldönteni hogy a tésztáját kéne-e még sütni2017. dec. 29. 13:25
1/6 anonim válasza:
Tűpróbánál nem a puhaságát nézed, hanem hogy nem ragad-e. Ha a kihúzott tű nem ragacsos, nem tapad rá a tészta, akkor már jó. :)
2/6 anonim válasza:
sajnos én a tűpróbával már megjártam, csodásan átcsúszott a tésztán és tisztán jött ki, mégis sületlen maradt a közepe. Azóta inkább villával bököm meg, az vastagabb és biztosabb nekem azóta.
Persze attól is függ milyen magas az adott kevert tészta.
3/6 anonim válasza:
A villa is ugyanazt a funkciót tölti be, mint a tű. Vékonyabb késhegy is lehet, nekem a húsvilla a favorit. Bár a tű alatt is inkább hústűre tessék gondolni. :) A lényeg mindnél ugyanaz, bele tudod szúrni anélkül, hogy nagy felületen roncsolnád a tésztát, és ha nem ragad, akkor jó.
4/6 anonim válasza:
Nincs szándékomban vitatkozni, de egy hústű, és egy villa "foka, foga" között lényeges különbség van.
Nem véletlenül használták régebben a kötőtőt, vagy a hurkapálcát, hogy meggyőződjenek arról, hogy kellően átsült-e a tészta.
Most is állítom tapasztalatból, hogy a hústű csalóka.
Kérlek ne haragudj a megjegyzésemért.
6/6 anonim válasza:
Hústűt inkább a vastagsága miatt írtam, ismertem olyan kezdő szakácsot, aki varrótűvel böködte a sütit. :-) De alapvetően egyetértek veled, ahogy írtam, nekem a húsvilla vált be (oké, annak meg tüskés a foga, szóval az se tökéletes, de ez van :) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!