Sertéskaraj sütőzacskóban sütve? Ha valaki próbálta már akár egészben, akár szeletben sütve, kérem ossza meg velem a tapasztalatait.
A kellően előkészített húst előző nap bepácolom, 2-3 evőkanál olaj kíséretében beteszem a sütőzacskóba, lezárom, és beteszem a hűtőbe.
Másnap előmelegítés nélküli sütőbe egy nagy tepsin majdnem alulra teszem. (A zacskó felfúvódik menet közben, az elektromos sütőkben nem érhet a fenti fűtőszálhoz!)
És durván ahány kiló a hús, annyi órát sütöm a sütőzacskóban. Majd a tetejét kivágom a zacskónak, a szafttal meglocsolgatom a húst, és fentebb téve a sütőben, a hús tetejét pirospozsgásra sütöm (többször meglocsolgatva).
(Szoktam az egészben sült karajt úgy is készteni, hogy felszúrom és kolbászt dugok bele. Ha szeleteket sütök kevesebb ideig pirítom a tetejét, nehogy kiszáradjanak a szeletek.)
Általában egy másik zacskóban krumplikarikákat is beteszek ugyanazzal a páccal ízesítve, és akkor a köret is megvan. A krumplinak elég 1 óra sülés.
Hálásan köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél.
Boldog karácsonyt ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!