Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most Olvastam,hogy kocsonya...

Most Olvastam,hogy kocsonya főzésnél első vizet le kell önteni, én nem öntöttem csak megpucoltam a körmöt és megmostam, Miért kell leöntenni az első" vizet és újba tenni főni?

Figyelt kérdés

2023. jan. 8. 05:58
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

Elvileg felhabzás után önti le aki leönti, mert állítólag áttetszőbb lesz a kocsonya.

Ha ez téged megnyugtat, a többség csak leszedi a habot, vagy még azt sem, úgyis leülepszik.

2023. jan. 8. 06:03
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Sosem öntöm le.
2023. jan. 8. 06:03
 3/6 anonim ***** válasza:
70%

A húsleveshez hasonlóan, a képződő habot érdemes leszedni a tetejéről, a főzés elején. Minél barnább, és tömörebb, annál inkább. Később csak egy vékony, fehér hab marad, az már nem okoz gondot, és rövid időn belül eltűnik.

Ez a forrázás egy "hülyebiztos" megoldás, egyébként van 1-2 hely az ételkészítésben, amikor akár indokolt is lehet, de a kocsonya nem föltétlenül ilyen.

Esetleg ha valaki nagyon nagy tételben akarja csinálni (üzemi konyha) és esélye sincs ott állni fölötte, habozgatni, stb... ott esetleg akár előző nap is leforrázzák, amikor van rá idő, utána meg felügyelet nélkül lehet hagyni, ha esetleg nagyon fő, és későn veszik észre, az se okoz problémát... ilyenek.

De háztartási körülmények között ez atom fölösleges.

2023. jan. 8. 06:44
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Nem kell leöblíteni csak le kell habozni és nagyon lassan főzni.

Átlátszó lesz nem kell félni.

2023. jan. 8. 08:28
 5/6 qkker1 ***** válasza:
78%
Soha nem öntöm le az első lét /kocsonyáról és húslevesről sem/, és a habot sem szedem le.
2023. jan. 8. 09:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm , mindenkinekek válaszát!
2023. jan. 8. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!