Most Olvastam,hogy kocsonya főzésnél első vizet le kell önteni, én nem öntöttem csak megpucoltam a körmöt és megmostam, Miért kell leöntenni az első" vizet és újba tenni főni?
Elvileg felhabzás után önti le aki leönti, mert állítólag áttetszőbb lesz a kocsonya.
Ha ez téged megnyugtat, a többség csak leszedi a habot, vagy még azt sem, úgyis leülepszik.
A húsleveshez hasonlóan, a képződő habot érdemes leszedni a tetejéről, a főzés elején. Minél barnább, és tömörebb, annál inkább. Később csak egy vékony, fehér hab marad, az már nem okoz gondot, és rövid időn belül eltűnik.
Ez a forrázás egy "hülyebiztos" megoldás, egyébként van 1-2 hely az ételkészítésben, amikor akár indokolt is lehet, de a kocsonya nem föltétlenül ilyen.
Esetleg ha valaki nagyon nagy tételben akarja csinálni (üzemi konyha) és esélye sincs ott állni fölötte, habozgatni, stb... ott esetleg akár előző nap is leforrázzák, amikor van rá idő, utána meg felügyelet nélkül lehet hagyni, ha esetleg nagyon fő, és későn veszik észre, az se okoz problémát... ilyenek.
De háztartási körülmények között ez atom fölösleges.
Nem kell leöblíteni csak le kell habozni és nagyon lassan főzni.
Átlátszó lesz nem kell félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!