Hogyan kell csirkéből kocsonyát készíteni? Pontos recept.
Persze, láttam a neten párat, de ha annyit írnak egy receptben, hogy kevesebb víz kell hozzá, mint egy húsleveshez, azzal nekem nem mondanak semmit.
Szóval pontos, kipróbált recept kellene, ami 100% bevált már neked.
Előre is köszönöm!
A csirkeláb a titok.
Soha nem csináltam csirkéből kocsonyát, viszont az akármilyen levesem, legyen az csak egy zöldborsó, ha veszek külön lábakat és belefőzöm - mert a férjem kedvence - tuti, hogy bekocsonyásodik.
Milyen mennyiséget akarsz főzni?
Én, ha most nekiállnék csirkekocsonyát főzni, azt úgy csinálnám, hogy vennék 1 kg csirkelábat, 5-6 szárnyat és valami húsrész (2 db mellet, vagy 4 db combot)
Feltenném főni sóval, szemes borssal, 1 egész vöröshagymával, 5-6 egész fej fokhagymával(utóbbi a kocsonya lelke), 4-5 liter vízben.
Mivel a csirkének gyakorlatilag nem sok íze van önmagában, tennék hozzá 1 szál sárga és 1 szál fehérrépát.
Amikor a lábakról már esik le a "hús", akkor átszűrném, hagynám kicsit dermedni, akkor lezsíroznám és porcióznám a színhússal és néhány karikára vágott zöldséggel. Ebből nagyjából - fél literjével számolva adagonként - 8-10 tányér kocsonyád lenne.
3. Nem kizárólag a disznóbőrtől alvad meg, hanem a kollagéntől, ami kifől a csontokból, bőrből, inakból.
Valaki előttem írta már a csirkelábat abba is sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!