Vegák miért esznek halat mikor az is állat?
T 58-59-es
Nincs macskám (egyszer volt, de szerintem ő az egerektől is félt, valami kitenyésztett fajtatiszta volt, de szerettük)
Én is állatbarát vagyok, de soha nem jelenteném ki, hogy nem ölök állatokat!
A nappalim ablakában megjelent vagy ezer hangya, és volt otthon hangyairtóm, tehát megöltem őket.
Az én hitvallásomban nincs benne, " nem ölök állatokat"
Az egészet csak azért vetettem fel mert a vegán ismerőseim azt mondták, az a hitvallásuk, hogy nem ölnek állatokat(egyébként krisnások)
Ha én ilyet kijelentenék, bizony tele lenne egérrel, hangyával stb a házam
Elviselek egy pókot, vagy tizet, de ezret?
Nincs ezer pókom, mert van porszívóm, de ha nem lenne porszívóm, akkor is irtanám őket bizonyos határon belül.
Szerintem lehetetlen mind kiirtani
Érdekes, nekem nincs tele a lakás se hangyával (egyszer voltak, de elköltöztek szerencsére), se pókkal (pedig ez Anglia, itt sok van), se semmivel.
Nagy gond lehet a házaddal, ha ennyi minden jár oda.
S pedig még csak nem is vegyszerrel takarítok.
Lehet a házam valami állatbarát (magyarországon), tavasszal a hangyákkal ősszel az egerekkel küzdök, de nem zavar, idén csak egy egér jött be, de megvolt.
A pókok, meg heti, havi problema, na
Lehet a házam valami állatbarát (magyarországon), tavasszal a hangyákkal ősszel az egerekkel küzdök, de nem zavar, idén csak egy egér jött be, de megvolt.
A pókok, meg heti, havi probléma, na azt utálom, amikor tücsök zajong a kanapé mögött, ja és szeretem nyitva hagyni az ajtót, mert a környéken lehet
Ezer pók nem olyan sok ám, nem fogadnék nagy összegekben, hogy nincs annyi. Meglepődnék, de nem nagyon, ha kiderülne, hogy ennyim van. Bármilyen nem szem előtt levő helyen van egy kis kupacnyi, zömük szabad szemmel alig látható...
Néha eltűnődöm, mit lehetne tenni, mert hogy én meg nem ölöm őket direkt, az fix. Szeretem a pókokat. A hálókat leszedjük, takarítani takarítunk, de a kis rejtett helyeken elvannak s összefogják a szúnyogokat, lepkéket, rémkaticákat, a nagyobbak pedig a darazsakat is.
Egészen nagy pókom nincs, nem is lenne sokáig, a makroszkópikus ízeltlábúakat ki tudom vinni. De egy ilyen szaladgáló kis 1 mm-es pöttyel nem tudok sokat tenni. Bár az nem sok vizet zavar.
Egér egyszer volt, bevittük a macskát, 1 percen belül megfogta.
Hangyák a házban nincsenek.
Egyszer bérleményben az ablak alatt kívül voltak imádkozó sáskák, annyira édesek újszülöttként :) A mellettük lakó pók is örült nekik, elég sokan belegabalyodtak a hálójába, no igen, a legtöbb állatfajnál elég rosszak a születéskor a kilátások, nagy a lemorzsolódás.
Persze szúnyogot és kullancsot, valamint krumplibogarak simán ölök. A nőszirom hernyóit a szomszéd tyúkjai kapják.
Egy légynek már pofátlannak kell lenni, alapból kiengedem a házból, akár az üres gyufásdobozos módszerrel megfogva az ablaküvegen, ami alapdolog a méhek és darazsak s egyéb nagy rovarok esetében.
Viszont arra vigyázok, hogy gyorsan öljek. Kivéve a kullancsnál, ott nehezebb, de azt sem kínzom tovább, mint a kiszedés miatt muszáj (a macskából tipikusan darabokban jön ki). Nem tehet róla szerencsétlen, hogy kullancsnak született, de attól még utálom és én vagyok az erősebb.
Egyébként a darazsakat is szeretem. Akkor sem próbálom elpusztítani, ha megcsíp. Fél a szerencsétlen, vagy valami, kibírom. Ez ilyen elfogultság lehet nálam :D Odáig megyek el, hogy ha a házamon belül (persze nem a lakótérben) fészket építenek, azt hagyom leverni. Menjenek máshova.
De régebben laktam olyan házban, ahol ez sem történt meg mindig. A budiban (ez rá a korrekt szó, ha valakit zavarna. a wc vízöblítéses) és a melléképületen volt egy fészek, ez utóbbit tanulmányozgattam is :) A fejünk napi szinten többször pár centire volt a fészkektől, de ezek nem voltak szívbajos darazsak. Sosem bántottak minket, kizárólag akkor, ha véletlenül megfogtunk egyet vagy rájuk léptünk.
Azóta csak agresszívebb darazsakkal találkoztam, de direkt nem vadásztak rám, így én se rájuk (gyümölcsaszaláskor be tudnak vadulni. de apró kis lények, nem sokat tudnak kezdeni velem. a szúnyogok rosszabbak).
Ha gyermekem lenne, nem vinném az aszalódó gyümölcsök közelébe vagy nem aszalnék, annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!