Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák miért esznek halat...

Vegák miért esznek halat mikor az is állat?

Figyelt kérdés
2015. szept. 7. 17:45
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
21%
39-es, 36-os vagyok. Tükörbe nézek és egy embert látok, aki eszik húst. Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy az állatok levágása gyilkosság, meg kegyetlenség már elegem van belőle, bosszant. Természetesen a nagyüzemi vágóhidak biztos, hogy eltorzítják, azt amiért háziasította az ember az állatokat, azért is hoztam fel a Kapa, Kasza, Fakanál műsort, mert ehhez hasonlóan próbálom élni az életemet.
2015. szept. 13. 22:13
 42/69 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted egy élőlény életének kioltása mi, ha nem gyilkosság?

A kérdés nem az, hogy szerinted elítélendő-e vagy sem. De az ölés gyilkosság, ezen nem tudom mit nem lehet felfogni. Te tényleg ennyire unintelligens vagy, hogy nem fogod fel ésszel, hogy ha valamit a két kezeddel levágsz, akkor megölöd, meggyilkolod?

2015. szept. 13. 22:20
 43/69 anonim ***** válasza:
16%
Jótékonykodásból senki nem fog hónapokig-évekig nevelgetni olyan állatot, ami csak a pénzt viszi, de semmi hasznot nem hoz. Azért van, hogy megegyük.
2015. szept. 13. 22:26
 44/69 anonim ***** válasza:
100%
Hát minket meg az bosszant, hogy szerinted nem gyilkosság és kegyetlenség. Mi lenne, ha inkább elfogadnánk egymás világnézetét, és nem próbálnánk a másikra erőszakolni a sajátunkat? Szerinted a húsevés etikailag elfogadható, és én ezt tiszteletben tartom. Szerintem (és sok másik válaszoló szerint is) pedig nem az, neked pedig ezt kéne tiszteletben tartani. Véleményt lehet nyilvánítani, de ez az egymás győzködése dolog felesleges és még ráadásul gyerekes is.
2015. szept. 13. 22:43
 45/69 anonim ***** válasza:
100%

Jótékonyságból, ölés nélkül senki nem fog állatot nevelni? - Dehogynem.

Tyúkot lehet jól tartani tojásért, ahogy tehenet, kecskét is sajtért, tejért. Nagyon sokan teszik ezt.

Viszont az a röhejes, hogy a kérdést megint kikerülted, és össze-vissza hadoválsz. Egyedül csak az érdekelt, hogy szerinted miért nem gyilkosság egy élet kioltása. Ehelyett arról papolsz, hogy más is ezt teszi. Tudod milyen ez? Mint amikor a gyerek ujjal mutogat, hogy azért verekedett az osztályban, mert a többiek is azt tették. Fel sem fogod a tetteid súlyát.

2015. szept. 13. 22:57
 46/69 anonim ***** válasza:
39%

41-es vagyok, lehet nem nekem lett szánva ez a válasz, de én nem akarok senkit sem a hús evésre megtéríteni, itt dobálóztatok a gyilkos és kegyetlen kifejezésekkel! Én nem tartom gyilkosságnak egy csirke levágását, megölésnek megölésnek tartom, az más tészta, gyilkosság egy ember ellen történő ( tehát fajtársam ellen történő ), előre megfontolt kioltása az életének, valódi indok nélkül.

Illetve hozzátenném, én vagyok az, aki a Kapa, Kasza, Fakanál műsoros voltam, hogy soha nem ítéltem el egy vegetáriánust sem, szerintem a műsorban, ami engem inspirál, csak részben vannak állatok, gyönyörűen zöldség és gyümölcstermelésről is szól.... Én a saját álláspontomat osztottam meg végig vélemény formájában, senki irányába egyetlen ellenséges megnyilvánulásom sem volt, de ellenem bizony agresszíven lépett fel sokmindenki.

2015. szept. 13. 23:19
 47/69 anonim ***** válasza:
100%
Azok, akik vegetáriánusnak vallják magukat, de esznek halat, azok divatvegák.
2015. szept. 14. 17:39
 48/69 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, utolsó.
2015. szept. 14. 18:24
 49/69 anonim ***** válasza:
33%

No, elolvastam a frissebbeket...

Divatvegának se nevezném, aki halat eszik. Semmilyen vegának nem nevezném :) Divatvega max. az, aki divatból vega, de az nem ehet húst...

Az, hogy ölés vagy gyilkosság, terminológia kérdése. Nekem mindegy, le is gyilkosozhatnak, nem zavar.

Viszont az, hogy a vegák élvezettől fosztják meg magukat (az élet élvezetétől már óriási csúsztatás, nem a húsevés az élet élvezete)... Van, aki veszt valamit, de nyer is s megéri neki... S van, aki csak nyer, mert utálja vagy unja a húst. Nekem annyira jó volt a vasárnapi csirkét kihagyni :D Nagyon élveztem a vegaságot, utána pedig nagyon élveztem az alkalmi lazacozást, ami végett vetett neki. De pl. a legfinomabbnak a házi disznót tartom, mégsem szoktam enni. S bár hedonista vagyok, nem érzem a hiányát, annyi jó ételt eszem, nincs szükségem arra, hogy minden jó ételt egyek, olyat is, amivel azért vannak némi fenntartásaim. Számos ételcsoportot kizártam vagy minimalizáltam, de a fő kedvenceim maradtak, roppant jókat eszem ma is, már gondoltam rá, hogy megint vega leszek, annyira nincs szükségem húsra, sőt, akadályoz az életmódomban.

2015. szept. 14. 19:06
 50/69 anonim ***** válasza:
100%

A "peszketáriánus" vagy "pollotáriánus" szavakat nagyon kevés ember ismeri. Egyszerűbb gondolom úgy elmagyarázni, hogy "vega vagyok, csak halat is eszek", ezért hallhattál ilyet.

De az igazi vegetáriánus nem eszik semmit, amiért állat halt meg.

2015. szept. 16. 21:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!