Mi a véleményed azokról az emberekről, akik esznek húst, megveszik készen a boltban, de amikor arra terelődik a szó, hogy levágni az állatot, akkor nyomban nyavajogni kezdenek, hogy "jaj, szegény állat" vagy "milyen barbárok a hentesek"?
Én is ilyen vagyok. Nem eszem meg azokat a húsokat, amin látszik hogy állat. Pl, a hal, amikor bennevan a szeme. Nem eszem meg a nyelvet, körmöt, mert látszik, hogy állat volt. Mostanában a tojást sem eszem meg, mert az egy magzat.
De a párizsi, meg a virsli oké.
Engem egyszerűen csak az undor kerülget, hogy az egy állat és én megeszem, vagy a tnyérból néz engem.
a tojás a petesejt, nem egy magzat!! Ha fias, max. akkor lesz magzat.
Kicsit álszent dolog. Mondjuk én sokszor láttam csirkevágást, nem hat meg. Nem kötődöm érzelmileg az ételhez.
Kedves nyolcadik válaszoló, most az egyszer mellétrafáltál. Én válaszoló voltam annál a kérdésnél, egyike azoknak, akit az újságíró és tisztelt főszerkesztője olyan kedvesen sértegetett. Azért tettem fel ezt a kérdést, mert itt az oldalon találkoztam olyannal, aki csak megveszi, de rosszul van a gondolattól, hogy maga levágja. Én voltam már disznóvágáson, és tök jó muri. Csak furcsa nekem, hogy vannak ilyen emberek, hogy fasírtnak megeszik, de amikor látszik rajta, hogy ez bizony állat, akkor előjön valami furcsa énjük.
K. Katalin (még mindig)
Rendben, akkor tévedtem. :)
A témához szólva, a háznál nevelt állatoknak jobb az íze. Ritkán, egy évben talán 1-2 alkalommal, főleg ünnepekkor veszünk ilyet, és készítjük el. Én szoktam levágni a szárnyasokat, és soha nem csinálok belőle lelkiismereti kérdést.
Szeretem, ha a hús húsnak néz ki és nem egy felismerhetetlen pép. Engem nem zavar, hogy nemrég még élő-lélegző élőlény volt, nem megy el az étvágyam, vagy kapok hányingert, ha arra gondolok hogy nézett ki, hogyan mozoghatott még boldogabb napjaiban. A henteseket sem tartom barbároknak, és nem "jajj szegény"-ezek. Étel, étel.
Az állattenyésztő szakmámat, és az amatőr húsfeldolgozást jól össze tudom egyeztetni.
Amíg az állat él, nevelkedik, mindent meg kell adni neki, hiszen helyzeténél fogva nem tud magáról gondoskodni. Aki ezt elmulasztja, félvállról veszi, elítélem.
Azonban minden érzelemtől mentesen vágom át a vágásra érett coca torkát,(néhány százon túl vagyok), és trancsírozom elemeire, kvázi fogyaszthatóvá teszem.
Természetesen az állat minél kisebb szenvedést okozó leölése (lövés, kábítás, szakszerűség) szintén fontos kritérium számomra.
A kérdésre: igen, talán az "álságos" szó a legidevágóbb.
Volt olyan aki azt írta egyszer, hogy ne vágd le az állatot, vegyél húst a hentesnél. Idióta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!