Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák miért esznek halat...

Vegák miért esznek halat mikor az is állat?

Figyelt kérdés
2015. szept. 7. 17:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
33%

Bocs, a

"akárcsak az olyan vega aki megeszi a bolti húst, tejterméket, és ezzel szintén passzívan támogatja a húsipart."

A hús helyett tojást akartam írni. :))

2015. szept. 13. 14:00
 32/69 anonim ***** válasza:
82%

Pont az ilyenek miatt utálják sokan a vegákat/vegánokat. Mert megkérdőjelezik mások elveit, értékrendjüket, és a saját igazukat akarják mindeáron másokra erőltetni. Szép dolog, hogy vegán vagy, tényleg. De mi lenne, ha elfogadnád, hogy nem mindenki úgy látja a világot, ahogy te. Semmi közöd mások táplálkozási szokásaihoz, nem értem miért vagy annyira öntelt, hogy azt hiszed, ítélkezhetsz mások felett.

További szép napot!

Egy kegyetlen gyilkos lakto-ovo vegetáriánus

2015. szept. 13. 14:09
 33/69 anonim ***** válasza:
68%

"Azért ez a fairtrades tehenészet amiről beszélsz nagyon nem jellemző; "

Ki nem tojja le, szerinted mi a jellemző??

Létezik ez a kis jel a tojáson, tejen, kefíren, joghurton, anyámkínján, egyéb tejterméken:

[link]

A többit meg k.vára nem kell megvenni, amin ez nincs rajta.

Engem nem érdekel, hogy más hogy és miként tartja a teheneit, csirkéit, ha én NEM VÁSÁROLOK tőlük. Nem érdekel, hogy mennyire "nem jellemző", ha van ILYEN IS. Vagy talán azt is letagadod, hogy létezik?

2015. szept. 13. 14:45
 34/69 anonim ***** válasza:
30%

Tyű, nem is tudtam, hogy minden ovo-lakto vega kapirgálósoktól tyúkoktól veszi a tojást a szomszédból:o ebből készítenek házi majonézt, fagylaltot, nem vesznek csokoládét nagyüzemi tehenektől, iszonyatosan ügyelnek arra, hogy csak is vegán cuccokat vegyenek a boltokban, majd megveszik a fairtrade dolgaikat a szomszédből, és csak is azt a gennyel teli tejet és tyúk menstruációt használják.

Így már mindjárt más.:)

2015. szept. 13. 14:46
 35/69 anonim ***** válasza:
46%

Sehol nem mondtam, hogy mindenki azt veszi - én igen.

De azt nem értem MIÉRT KELLENE mindnek onnét vennie? Sehol sem tartozik az állatvédelem, etikai felfogás, fenntarthatóság, ökológiai szempont a vegetarianizmushoz. Néhány embernél társul hozzá, de a legtöbbnél egyszerű undorról vagy egészségügyi elhatározásról van szó.

Miért akarsz beleszólni mindenkinek a nézeteibe, életébe? Miért zavar téged az, hogy más hogyan él?

2015. szept. 13. 14:57
 36/69 anonim ***** válasza:
37%
Ha már ilyen irányba elindult a beszélgetés nézze meg mindenki a Kapa, Kasza, Fakanál sorozatot, youtube-on fenn van minden része, ha jól tudom. Ott bemutatják, hogy mennyire szépen lehet tartani állatot és mennyire jól lehet termelni magunkat zöldséget... Így kéne élni mindenkinek a mai világban, csak hát nem erre vagyunk berendezkedve. A vegánok/vegetáriánusok megfosztják magukat ételektől, ezzel az élet élvezetétől, vagy lehet ők nem is így gondolják, de azzal, amit tesznek nem járulnak hozzá a nagyobb jóhoz... Önzően, csak a saját lelkük lesz tehermentesebb egy olyan ügy kapcsán, amin egy lehelletnyit sem tudtak segíteni. Peace
2015. szept. 13. 17:02
 37/69 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó válaszolót nem értem. Miért vagyok önző, ha nem eszek húst? Lehet hogy ezzel nem váltom meg a világot, de attól még rossz dolognak tartom az állatok legyilkolását, és ennek nem akarok a részese lenni. A terririzmust sem tudom megállítani, de nem állok be közéjük Úgyis mindegy alapon.

És nem érzem úgy, hogy megfosztanám magam bármi élvezettől, imádok enni és extrém jó kajákat főzk (húsevő barátaim is tanúsítják). És a fehérjéket sem vonom meg magamtól, ésszel állítom össze az étrendemet, Figyelek az aminosav profilra és a Biológiai értékre is.

2015. szept. 13. 17:42
 38/69 anonim ***** válasza:
33%
36-osnak igaza van. 37-es te azért nem eszel húst, mert nem akarod "legyilkolni" a szegény állatkákat, de csomóan vannak akik ökológiai lábnyom meg túlfogyasztó társadalom elleni tiltakozás miatt lesznek vegetáriánusok. A 36-os róluk beszél.
2015. szept. 13. 17:46
 39/69 anonim ***** válasza:
100%
36, szerinted miféle élvezettől fosztjuk meg magunkat? A gyilkolásétól, a kegyetlenségétől? Undorító vagy, nézz már tükörbe!
2015. szept. 13. 20:00
 40/69 anonim ***** válasza:
85%

pl én azért nem eszek húst, mert undorodom tőle. hogy a számba vegyek olyat, ami egy döglött élőlény.

háromévesen mondtam ezt, nem igazán volt benne etikai dolog, miattam azt eszik mindenki, amit akar, csak nekem ne kelljen húst ennem.

2015. szept. 13. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!