Vegák miért esznek halat mikor az is állat?
Ezt a kérdést már nagyon sokszor feltették itt emberek..
Akik esznek halat azok nem vegetáriánusok. Talán találkoztál olyannak, aki vegetáriánusnak kiáltotta ki magát, mert divatos, egyedi vagy különc akart lenni, más a nagy többségtől, de azért nem tudott lemondani róla valójában. Na az képmutatás.
Én pl.: halat és csirkét is eszek + sok zöldséget, gyümölcsöt, nekem valahogy a hal, meg a csirke nem annyira "érző" lény, mint mondjuk egy sertés, vagy egy tehén, birka stb.
Mondjuk a csirke/szárnyasok az határeset nálam is, de hal az abszolút beleesik az én nézeteim szerint az etikai diéták közé.
Az más kérdés, hogy ezt nem nevezik vegetáriánusnak, amúgy számomra az sem vegetáriánus, aki eszik sajtot, egyéb tejterméket, mert a vegetáriánus az növényeket fogyasztó egyént jelent. Eleve nem szeretem, hogy mindenféle hülye skatulyába rakják magukat az emberek, vegán stb...
Utolsó, kevered a fogalmakat. Vegetáriánus: nem eszik húst, olyan dolgot, amihez állatot kell ölni. A halat, csirkét is meg kell ölni hozzá. Tejhez, sajthoz nem, tehát a vegetáriánus azt ehet.
Vegán aki semmi állatit nem eszik, akkor se, ha az állatot nem ölik meg érte.
Ez nem kategorizálás, ezt jelentik a fogalmak.
A te magyarázkodásod meg röhejes, hogy csak csirke, mert szerinted az kevéssé érez...
A CSIRKE ÉS A HAL NEM ANNYIRA ÉRZŐ LÉNY:DDDDDDDDDDDDDDDD ja tényleg, ha meggyújtasz egy csirke mellett valamit akkor nem megy arrébb, mert leszrja, ugyanis nem NEM ANNYIRA ÉRZŐ LÉNY:D
-puszillak, kérj észt karácsonyra
Én a dövega skatulyába tartozom.
Vagyis állatot nem ölök, csak döghúst eszek :).
Azért tettem időzőjelbe az "érző" kifejezést, mert ezzel azt akartam kifejezni, hogy a hal, illetve a csirke nem rendelkezik, olyan intelligenciával, mint a sertés stb., de nem megyek jobban bele.
Illetve, amit írtam, az az én látásmódomat tükrözte a diéták elnevezését illetően, mert anno Bicsérdi Béla magát vegetáriánusnak nevezte, holott csak zöldséget, gyümölcsöt evett nyersen.
A skatulyázás meg valós dolog, rengeteg dolgot kitalálnak az emberek, mert szeretnek "hova tartozni".
"Szerintem az igazi „vega” az semmit sem eszik, mert minden élőlény érez, a kiásott krumpli, a kihúzott répa, letépett gyümölcs mind „sikoltozik”"
Ne legyél már nevetséges..
"Azért tettem időzőjelbe az "érző" kifejezést, mert ezzel azt akartam kifejezni, hogy a hal, illetve a csirke nem rendelkezik, olyan intelligenciával, mint a sertés stb., de nem megyek jobban bele."
Attól még ugyanúgy érzel fájdalmat mint a pár hónapos csecsemőd, hiába vagy intelligensebb. Ne legyél már idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!