Vegák miért esznek halat mikor az is állat?
"Jótékonykodásból senki nem fog hónapokig-évekig nevelgetni olyan állatot, ami csak a pénzt viszi, de semmi hasznot nem hoz."
Kutya? Macska? Ló? Aranyhörcsög? Akármi hobbiállat mond valamit?
Tehén, kecske a tejéért? Birka a gyapjáért? Csirke a tojásért?
Elég szűk látókörű vagy, ha szerinted az állat egyetlen haszna a hús.
több vegán ismerősöm van akik mondják, ők nem ölnek élőlényt. Szoktam tőlük kérdezni, mekkora az az élőlény, amit már nem ölnek meg? Szúnyog, egér, katica, macska, légy, hangyák a szobában, poratkák?
Csak néznek bambán
ma 18:51
Én magam pl semmilyen állatot nem ölök meg szánt szándékkal. Nyilván néha véletlenül eltaposok bogarakat, meg agyonütök reflexből pár szúnyogot, de azokat is inkább elhessegetem csak.
53-as kétlem, hogy neked egy fia vegán ismerősöd is van.
Mert az ugye annyira elterjedt...
Amúgy mi van, kutya, macska hogy kerül a bogarak mellé?
S képzeld, én se bántom a pókot, stb, csak kitessékelem.
Jaj, raktam a cicára bolhairtót, szegény bolhák, megöltem őket, miért nem hagytam a cicát vakarózni.
Akarom mondani, macska hogy kerül a bogarak (amiket totál véletlenül is megölhetsz) mellé???
Egy cicát kissé nehezebb megölni, nemhogy egy vegán, normális ember se tesz ilyet.
T.54-es 55-ös én még nem láttam embert elhessegetni a szúnyogot, de biztos létezik ilyen. A macska erős volt, de, hol a határ, a szúnyogra rácsapunk, a csótányt kivisszük a ház elé?
Tavaly ősszel kinyitottam a bejárati ajtót /családi ház/ mellettem egy egér beszaladt.
Megpróbáltam méreggel, nem jött össze, és nem sokára heten voltak, azért tudom, mert négy hagyományos egérfogóval elkaptam őket.
Ti gondolom kikísértétek volna őket a télbe, vagy valami állat menhelyre.
Vajon a patkány elpusztítható-e?
Néha azon gondolkodom tüntetni megyek: A vírusok is élőlények ne pusztítsuk el őket!
Egér érdekes módon egyszer se jött, cica van...
De előtte se.
Nincs itt nekik érdekes, nem jönnek.
S igen, megpróbálnám kitessékelni, a cica által behurcolt gilisztákat is kimenekítem.
A cica elég csalódott :)
ma 09:53
Hát pedig nem fogom magam ütni, hogy agyoncsapjak egy szúnyogot, egyszerűbb lesöpörni a bőrömről. Viszont van, hogy odakapok és leütöm. Nálam ez a határ: ami megcsíp, megharap, azt hirtelen reflexből lehet, hogy megütöm (nyilván nem arra gondolok, mikor a macskám játékból vadászik a kezemre)
A pókokat nem rakom ki, jó helyt vannak azok a szobámban. A nagy ronda bogarakat elkapom és kiteszem az ablakon. Miért kéne megölnöm csak azért, mert szerintem csúnya? A darázsnak kinyitom az ablakot aztán elrohanok a közeléből :D Egér, patkány nem probléma, van 4 macskám.
Egyéb kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!