Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért van az, hogy egyes...

Miért van az, hogy egyes vegák esznek halat? Az nem állat?

Figyelt kérdés

2012. nov. 22. 10:38
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%

Akkor mégsem vega, a hal is beletartozik a hús, állat kategóriába.

Már én is hallottam valakitől, hogy ő vega, csak néha eszik csirkemellet a fehérje miatt. Akkor nagyon az lehet...

2012. nov. 22. 10:41
 2/33 A kérdező kommentje:

Ez aranyos :D

Vega csak néha eszik csirkét :D

2012. nov. 22. 10:49
 3/33 anonim ***** válasza:
74%

Sokféle vega van. Van aki "arcos" élőlényt nem eszik állatvédelmi okoból, van aki egészségügyi okoból nem ehet pl. disznót, marhát, de halat igen, van aki még tejet sem, stb.

Nem lehet egy kalap alá venni a "vegákat". Okokban és célokban is nagy különbségek vannak köztük.

2012. nov. 22. 10:53
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"Szemi-vegetarianizmus:

A fogyasztható állati eredetű nyersanyagok baromfihússal és hallal bővülnek."

2012. nov. 22. 10:56
 5/33 anonim ***** válasza:
52%
Van egy olyan irányzat, amely szerint azt az állatot meg lehet enni, ami nem tud ordítani, ha megölik.
2012. nov. 22. 11:00
 6/33 anonim ***** válasza:
85%

"nem tud ordítani, ha megölik"

Így mérik, hogy fáj-e neki? Nagyon humánus és logikus. :DDD

2012. nov. 22. 11:04
 7/33 anonim ***** válasza:
37%

A többségi társadalom, bár nem tudatosan, de ugyanezt a nem ordít elvet követi.

Ha megveszed a csirkemellet szépen kifilézve, tálcán, az tök jó, elkészíted, megeszed. Nem láttad az állat megölését, tehát tiszta a lelkiismereted. Ha az ebédre való csirkemellet magadnak kéne megteremtened, akkor inkább lemondanál a húsról. Most őszintén, ki vágna le egy csirkét közületek? Ha nem látod az agóniát, akkor hú de jó a csirkemell, egészséges, sovány hús. Tehát ilyen tekintetben a kedves közönség struccpolitikát folytat, hiszen a tálcás csirkemell nem ordít, ha felbontod. Ezért kell csak halat enni, mert ott nem vered át saját magadat.

2012. nov. 22. 11:21
 8/33 anonim ***** válasza:
65%
Elárulom, hogy gyerekkoromban volt nálunk disznóvágás és csirkevágás is, mégis megeszem ;) És persze láttam mindent, erről ennyit...
2012. nov. 22. 11:23
 9/33 anonim ***** válasza:
48%
Igen, de te egymagadban nem reprezentálod a társadalmat. De ha így gondolod, hát legyen.
2012. nov. 22. 11:26
 10/33 anonim ***** válasza:
69%

"Elárulom, hogy gyerekkoromban volt nálunk disznóvágás és csirkevágás is, mégis megeszem ;) És persze láttam mindent, erről ennyit..."

Csatlakozom én is, sőt a párom is, és bizony most is töltött-paprika lesz az ebéd, sertéshúsból!

2012. nov. 22. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!