"...kár, hogy MINDEN ember más élőlényeket elpusztítva él tovább..."
Igen, de (pl. itt Európában, a mi civilizációs körülményeink között) megtehetnénk, hogy sokkal kevesebb állati kizsákmányolás árán tartsuk fenn magunkat. Ha pl az emberek kevesebb húst, tojást és tejet fogyasztanának, és annak megfizetnék a VALÓS árát, akkor az állatokat nem ilyen körülmények között, és nem ilyen rövid idő alatt "fújnák fel" ekkorára. Ami egészségesebb is lenne, mellesleg.
70 000 forintból az átlag ember így sem eszik elég húst, tojást. Tejet azt eszik, beteg is.
És mit eszik még, ami olcsó (bár elég vega kaja) ?
Gabonát. Szét hízzák már magukat, ami kizárólag a rossz minőségű ételek és a közben jelentkező tápanyaghiány miatt van.
Azzal teljesen egyetértek, hogy sok-sok zöldséget kéne enni (de a növényt is elpusztítjuk amikor megesszük, én pedig általánosan írtam életről) és akár kevesebb hússal is ellehetnénk. Én ebbe az irányba haladok.
De az átlag ember tudatossága mellett nem lesz ilyen váltás, ami rossz az egészségügynek, rossz nekik, rossz mindennek. 1. lépés lehetne hogy tej és gabonák helyett húst és zöldséget esznek (itt tartok én). Utána ha rendezték bajaikat, már lehet áttérni egy nagyobb részt zöldséget tartalmazó táplálkozásra és ilyen életmódra. De ennek a megvalósulása.. áh.. álom.
Az egészségesen tartott állatok eszményével is teljes mértékben azonosulok. Vannak akik megfizetnék az igazi árat, ha az valóban emberségesebb tartást jelent! Csak kevesen vagyunk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!