Az állatoknak most akkor van lelkük vagy nincs? És ha van, miért esznek sokan húst?
Figyelt kérdés
2015. febr. 20. 22:11
1/26 anonim válasza:
Lélek nem létezik.
Btw, érdekelne miért nem kérdezed a növényeknek van-e lelkük, elvégre azok is élőlények.
2/26 anonim válasza:
Szoktak sírni állatok is, ezek után el tudom képzelni, hogy van lelkük.
3/26 anonim válasza:
nyugi, mire megeszed elvándorol a lelke :D egyél csak husikát :3
4/26 wap93 válasza:
Szerintem erről minden vallás másképp nyilatkozik de szerintem ezt te is eldöntheted magadnak, mivel a vallásoknál is egy valaki kitalálta hogy legyen ez meg az és az már más kérdés hogy ezzel többen vagy kevesebben értenek egyet.
5/26 anonim válasza:
Van, de nem egyéni, hanem csoportlélek. A második kérdésre nincs válasz. Ha az fáj, ha megütnek valakit, akkor miért ütnek meg mégis sokan másokat?
6/26 anonim válasza:
7/26 anonim válasza:
Szerintem van, az én kutyusom tud sirni és nagyonkat is tud sóhajtani.
8/26 anonim válasza:
Ha az embereknek van, akkor az állatoknak is. Ha nekünk sincs, nekik se.
És azt gondolom, hogy a megnőtt intelligencia miatt tudunk egyáltalán ilyen fogalmakat létrehozni és azokon gondolkodni, az állatok nem hiszem hogy erre képesek. És ha van is lelkünk, nem ettől lett.
9/26 anonim válasza:
A lélek fogalmát csak azért vezették be, hogy megmagyarázzák az életet. Hogy miért mozgunk, lélegzünk, eszünk, beszélünk. Azt gondolják, ez tesz különbséget az emberi test és egy kő között, az egyiket a lélek mozgatja. Feltételezniük kell akkor, hogy minden mozgó, fejlődő élőlénynek van lelke, a növényektől kezdve az apró baktériumokig, amik mind a túlélésre törekszenek.
10/26 anonim válasza:
Nem megengedőleg tételezzük fel, hogy az állatoknak van lelke.
Ebből kiindulva fel kell tételezni, hogy más élőlények is bírnak lélekkel, hiszen azok is Isten teremtvényei, ide sorolva a növényeket, sőt a sem-nem növény-sem-nem-állat
élőlényeket is, mint a gombák, bacik, virusok.
Számomra furcsa elképzelni a pestis virus mennyországát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!