Miért vagy vegetariánus?
Sok ember tér át mostanában erre a (tévhitekkel ellentétben egyátalán nem sokkal egészségesebb) étrendre, érdekelne, hogy miért? Én több mint tíz éve sportolok, személyi edzőként és táplálkozási tanácsadóként dolgozok, és sajnos vannak olyanok akik nem értik meg, hogy állati fehérje, legfőképp hús nélkül nem, vagy csak extrém ritka esetekben lehet kifejleszteni, és fenntartani egy jó fizikumot. Azt megértem, aki undorodik a hústól és nem akar megenni egy állatot, de a többieknek, főleg aki sportol, mi az indoka erre? Az elcsépelt érvet, hogy "de a növényekben is van fehérje", meg a tejet felejtsük el, aminosav összetételük következtében nem alkalmasak az izom építésre és megtartására, a sportolók pl. ezért nem is számolják bele a növényi fehérjét az étrendjükbe. Remélem értelmes keretek között marad a vita, és érvekkel, tudományosan bizonyított tényekkel jönnek az ellenzők majd, nem pedig "de én ezt olvastam a nőklapjában" stílusú szövegekkel.
Marivs
Jaaa, szóval az álnok nagymama, kaján vigyorral a képén, az ártatlan vegetáriánus gyermek szülein már előre ördögien röhögve, ínycsiklandó módon ecsetelte az ördögtől való csirkecombot, leírva mindenféle mennyei sárgarépaként és zellerszárnak, hogy szegény, ártatlan kisunokának kapásból összefutott a nyál a szájában. Persze a sátáni nagyi továbbment a fondorlatoskodásban: a húst hússal adta köretként, nehogy a gyerek, még oly fiatal ízlelőbimbói felismerjék az új ízeket, s rájöjjenek az ördögi nagyi aljas fondorlatára! S így esett eme mese, hol a kegyetlen nagyi hús etetett (arcán kaján vigyorral) az angyali kisunokával.
Azért szerintem ez már üldözési mánia, egy ilyen történetből azt levonni, hogy a nagyi a szülők ellen nevel, amikor csak jót akart a gyereknek, de mindegy :)
én 15 éves vagyok és vegetáriánus.Egy éve undorodtam el,attól,hogy döglött állatokkal táplálkozzam.Erkölcs miatt mondtam le a döglött állatról,mivel én nem fogom magamat beszennyezni ,magával a halállal,a szennyel,a szenvedéssel.Amióta vegetáriánus vagyok,egészségesebb vagyok,egész télen elkerült a nátha,a nyirokcsomó duzzanatom,ami úgy tűnt,hogy örökre marad,felszívódott.Az osztályba én vagyok a legizmosabb ,legfittebb,legkarcsúbb csaj,majdnem olyan izmos vagyok ,mint Ciara.Tudtad,hogy Arnold Schwarzenegger is nagyon -nagyon mérsékletesen,igazából,semennyi húst nem eszik?Neki dumálhatsz aztán ez izomépítésről , kisapám.
Ne is beszéljek arról,hogy Darwin,Eisten,Da Vinci ,Gandhi,Tolsztoj mind vegetáriánus életmód hívei voltak.
Említette valaki,a paraszti egy évben kettőt vágok dolgot.Azzal nincs is feltétlen baj,azzal viszont van,hogy naponta kb.1 milliárd állatot vágnak le,szörnyű körülmények között.A nagy részét,persze kidobjuk,meg elrohad,vagy a legjobb,ami általában szokott lenni,hogy a 2-3 hetes húst beszínezik és eladják,tele méreganyaggal..vagy erről nem hallottál?
Hallottatok már a karmáról?Nézettek utána...de tudjátok,ameddig lesznek vágóhidak,addig lesznek háborúk is.Hogy felvagyunk háborodva,a szörnyű zsidó deportáláson,több száz ember,egy vagonba...2011-be ugyanazt tesszük,az ugyanúgy érző állatokkal.Mert nem az a kérdés ,hogy tud-e gondolkodni,hanem az hogy tud-e ugyanúgy szenvedni...a válasz igen ...Tud,ugyanúgy ,mint az ember.
A "hús"-ban csak a halál van.Halállal kezdődik-halállal végződik.Bedobod a földbe elrohad.De,ha egy almát dobunk a földbe,abból fa lehet,előtör belőle maga az ÉLET.
Nézz a dolgok mögé mindig.Lesz egy nagy háború.Én úgy próbálom megmenteni azt ,aki fontos,hogy nem játszadozom a karmával és teszem azt ami helyes.
"Ne is beszéljek arról,hogy Darwin,Eisten,Da Vinci ,Gandhi,Tolsztoj mind vegetáriánus életmód hívei voltak. "
Ja, pont ahogy Adolf Hitler és Rákosi Mátyás is...
Én pl ezért nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!