Miért vagy vegetariánus?
Sok ember tér át mostanában erre a (tévhitekkel ellentétben egyátalán nem sokkal egészségesebb) étrendre, érdekelne, hogy miért? Én több mint tíz éve sportolok, személyi edzőként és táplálkozási tanácsadóként dolgozok, és sajnos vannak olyanok akik nem értik meg, hogy állati fehérje, legfőképp hús nélkül nem, vagy csak extrém ritka esetekben lehet kifejleszteni, és fenntartani egy jó fizikumot. Azt megértem, aki undorodik a hústól és nem akar megenni egy állatot, de a többieknek, főleg aki sportol, mi az indoka erre? Az elcsépelt érvet, hogy "de a növényekben is van fehérje", meg a tejet felejtsük el, aminosav összetételük következtében nem alkalmasak az izom építésre és megtartására, a sportolók pl. ezért nem is számolják bele a növényi fehérjét az étrendjükbe. Remélem értelmes keretek között marad a vita, és érvekkel, tudományosan bizonyított tényekkel jönnek az ellenzők majd, nem pedig "de én ezt olvastam a nőklapjában" stílusú szövegekkel.
Marivs
Te komolyan azt reméled, hogy itt kulturált társalgás lesz? :)
Ha egyáltalán írnak majd sokan, akkor olyan fröcsögés lesz a két oldal között, hogy hujuj :)
Hát azért reméltem, hogy egyszer sikerül itt normálisan is elbeszélgetni néhány emberrel, a tudományos témákban már sikerült. Ha valaki hülye lesz, annak megy a modi jelentés.
Marivs
Én nem vagyok vegetáriánus.
Bocsánat, hogy idepofátlankodok, de el szeretném mondani a véleményemet.
Két disznót vágok évente, és emellett élem a vidéki emberek szokásos életvitelét. A szalonnát, sonkát, kolbászt én sózom, füstölöm és -bármíly meglepő- meg is eszem jóízűen.
Most, mióta Uniós ország vagyunk és kapjuk az észt, egy kicsit meg vagyok döbbenve, hogy itt nálunk ezer évig csak hülye emberek laktak, akik még az alapvető táplálkozási ismeretekkel sem voltak tisztában.
De most már legalább okosodunk.
Vegetáriánus étrenddel egy vidéki parasztember munkáját nem lehet elvégezni!
Mert nem érek annyit, hogy egy állat meghaljon miattam.
(miért nem alkalmasak a növényi fehérjék amúgy, ezt magyarázd már el nekem? a szója minden esszenciális aminosavat tartalmaz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!