Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus anyukák adtok a...

Vegetáriánus anyukák adtok a gyerekeiteknek húst?

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 04:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Neked hogy esett, vagy esett volna annak idején, ha a saját anyád, vagy anyósod semmibe veszi az általad felállított nevelési elveket? Gondolom, rosszul érintett (volna). Akkor hagyd rá a lányodra és a férjére a gyerek nevelését, ne akarj velük szembe menni! Ha a lányod életszemléletének elfogadás, a velük szembeni tolerancia fontosabb lesz, mint a rántott hús, akkor senki nem fog Téged rossz anyának tartani.
2011. márc. 14. 20:06
 42/76 A kérdező kommentje:
Látom nagy port kavart a kérdés. Akkor talán nem is olyan egyértelmű, hogy rossz anya vagyok!? És azért nem úgy kell ezt elképzelni, hogy kényszerítettem, hogy egyen a főztömből! Mint minden emberben, úgy a kisgyerekekben is van egy természetes kíváncsiság, még tiltás ellenére is. Ő szerette volna megkóstolni, én pedig megengedtem neki. Amúgy én megértem a vegetáriánusokat, nincs velük gondom, mivel a lányom is az. De szerintem, ha egy kisgyerek szereti a husit, akkor miért ne ehetné? Azért komoly baja, csak nem lesz egy szelet hústól, igaz!? És az, hogy vannak akik azért nem főznek húst a gyerekeiknek, mert undorodnak, azokat sajnos nehéz megértenem. Hiszen gyerekeinkért bármit megteszünk, áldozatokat hozunk , még akkor is ha nehéz szívvel tesszük.
2011. márc. 15. 10:17
 43/76 anonim válasza:

Persze, hogy nagy port kavart a kérdésed, annak ellenére, hogy azok, akiknek címezted, kisebbségben vannak a válaszadók között. De ez itt ne zavarjon senkit, véleményt szabadon lehet nyilvánítani.

Én inkább a kommentedre válaszolnék:

"A lányom nem ad húst az unokámnak, mert szerinte méreg. Miközben gyerekként imádta a rántott húst." - erre csak azt tudom mondani, ezt a döntését - bár állítod, hogy igen - valójában soha nem tudtad igazán elfogadni. Engedd meg neki, hogy ne az a kislány legyen, akinek nevelni szeretted volna, hanem ő saját maga, a maga választotta úttal.

"Az én Édesapám aki a szántásban dolgozott reggeltől napestig, szalonnával lakott jól reggelente, hogy bírja a nehéz fizikai munkát. 89évesen hagyott itt minket."

- persze, az én nagyapám is így élt, meg az apám is, mint a legtöbbünknek, én meg egy irodában dolgozom, napi 6 órát ülök - ha a nagyapámból indulnék ki, akkor most 90-100 kilósan tenném mindezt. Fogadd el, megváltoztak az életkörülmények, vele kell változnunk. A változás nem mindig rossz, és ami a legfontosabb NEM CSAK EGYETLEN IGAZ ÚT LÉTEZIK - az, amit éppen mi képviselünk...

"Nagyon rosszul esett,hogy rossz anyának,mamának titulált a lányom, mikor a kis unokám eldicsekedett neki milyen finomat evett nálam" - Ezt mondd meg neki. Ha vega a lányod, másként gondolkodó, legyen annyira nyitott és elfogadó ő is, hogy megérti, neked ez rosszul esett - ne így intézze veled a dolgot. Dolgozzatok ki közösen egy stratégiát, hogy nálad mit ehet a gyerek (és aztán tartsd is be, a gyerek nem kísérleti alany, hogy bizonyítsd rajta a feltevéseid). Nem verseny ez, hogy ki főz finomabbat az unoka szerint! A mekis burger is finom, a kóla is meg a chips is (különben nem ennék-innák annyian), mégsem mondjuk rájuk, hogy ha ízlik a gyereknek, akkor az biztos jót is tesz neki, nem igaz?

Bízz a lányodban, a vejedben és fogadd el, hogy nem csak egyféleképpen lehet gyereket nevelni.

Az, hogy így tetted fel a kérdést és válaszolt rá tucatnyi húsevő, hogy megerősítsen a saját elképzelésedben, még nem jelenti, hogy igazad van. Majd ha ugyanennyi vega ír, hogy igen, felnevelt 2-3 gyereket már húsevés nélkül (vagy próbálta, de belátta, nem lehet vagy nem sikerült), na akkor valódi választ kaptál a kérdésedre.

Szóval, szerintem ülj le a lányoddal és a vejeddel és beszéljétek át. Persze, nem mindegy a hangvétel, meg hogy őszintén fontosabb a jó viszony, vagy inkább a saját gyereknevelési elképzelésed.

2011. márc. 16. 10:32
 44/76 anonim ***** válasza:
7%

tigress!

Ha te azért eszel állatot, mert tök mindegy, hiszen a növény is érez, akkor hogy-hogy nem eszel embert is tök mindegy alapon, arra hivatkozva, hogy az állat is érez? Ahol az áll érdekedben, hogy különbséget tegyél, ott teszel, ahol az ellenkezője, ott meg nem. Vagy nálad a szakácskönyv mellett a Btk. határozza meg, hogy mit főzhetsz a levesedbe?

2011. márc. 16. 17:25
 45/76 tigress ***** válasza:
92%

Annak, aki megszólított, de nevét nem tudom idézni (bocsi, hogy csak így azonosítalak):

Hát, mert ha embert ennék, akkor akár saját magamat is megehetném, mert annak ellenére, hogy húst is eszek, annak ellenére még embernek érzem magam (ez miatt bocsi :D ) Ha embert akarnék enni, kannibálokhoz költöznék. És egyébként is, saját faját nagyon kevés állatfaj eszi meg, azért abba is gondolj bele...

De komolyra fordítva a szó, azért mégiscsak az emberek azok a fajok, amelyek a legintelligensebbek (vagy mi...).

Nehogy már egy súlycsoportra emeljük az emberevést (fajtárs! evést) is a ragadozással!!! Nem volt ez egy kicsit átgondolatlan kérdés? (Hogy ne fogalmazzak másként?) Azt magyarázza meg nekem bárki, hogy miért van az állatnak több joga élni, mint a növénynek? Csak azért, mert az állat életét tudjuk követni emberi érzékszervvel, a növényét meg nem?

2011. márc. 17. 09:17
 46/76 anonim ***** válasza:

Azt írtad, hogy "az emberek azok a fajok, amelyek a legintelligensebbek". Ezek szerint szerinted is számít az intelligencia. Akkor viszont nem értem, hogy miért hagyod figyelmen kívül pl. a disznó értelmi képességeit.

Az meg, hogy a növény, amelyikhez beszélnek, jobban és szebben fejlődik, nem bizonyít semmit. Az almafa is jobban és szebben fejlődik, aminek egy hatalmas ollóval levagdossák az ágait. Egy csomó növény megszépül, ha letépkedik a leveleit. Vagy ott van a dodófa szomorú, ám tanulságos története : ez a fa azért fog kipusztulni, mert a magja csak akkor tudott kihajtani, ha végigment a dodó bélrendszerén. Én elhiszem, hogy jó lenne azt hinnetek, hogy mindannyian benne vagyunk a "buliban", de világszerte egyre többen vagyunk, akik az erőszak kényszeréből már kifelé haladunk.

gapcsi

2011. márc. 17. 23:46
 47/76 tigress ***** válasza:

Gapcsi, hogy írhatsz olyat, hogy kifelé haladunk az erőszak kényszeréből? Ezzel a rengeteg háborúval?

És még mindig nem ugrik be, hogy miért tartják olyan sokan a disznót intelligensnek? Egyébként, akkor meg vagyük a tyúkhúst. Vagy a tyúk is túl értelmes? A növény nem értelmes, hogy akár hónapokig is nem hajt ki, csak amikor megfelelő rá az évszak?

És ha már a vagdosást emlegetjük: az ártányok, ökrök, kappanok... nagyobbra nőnek.... mellékesen...

Szóval, miért is intelligens a disznó? És miért csak növényeket szabad enni? Az is a létét adja értünk!

2011. márc. 18. 19:07
 48/76 anonim ***** válasza:
58%

tigress!

Hogy miért intelligens a disznó?

Mert ha lefekszem a fűbe, odafekszik mellém, tudja, hogy tőlem szeretetet kap, megvakargatom a hasát, finom ebédet készítek neki. Tudja, hogy bennem megbízhat és megvédem, ha veszélybe kerül. Fülel a busz hangjára, hogy hátha ismerős érkezett. Addig nem érinti a moslékot, amíg nem mondom neki, hogy a "tiéd". Vannak ötletei: pl.ha megjutalmazom, amiért visszahozza, és két lábra állva a kezembe adja az elhajított botot, akkor elkezd keresni még botokat, odahordja a tűzifákat, majd várja értük is a csemegét. Amikor pedig barangolok az erdőben, póráz nélkül, szabadon is követ bárhová. Hol van ehhez képest az esőre váró növény? A hajam meg akkor nő, ha vágom. Akkor az is értelmes?

(A herélt állatok nem jobban és szebben fejlődnek, hanem elhíznak, ugyanis az ő esetükben a "vagdosás" felborítja a hormonháztartást, és többet is esznek).

2011. márc. 18. 23:56
 49/76 anonim ***** válasza:
Persze!!!
2011. márc. 19. 08:35
 50/76 tigress ***** válasza:
45%

Aháááá! Szóval itt van a kutya eltemetve!!! Azzal a kutya jókedvvel! :)

Most már értem: te disznót tartasz házi kedvencként, kutya helyett (egyébként ezek, amit leírtatok, teljesen kutyaszokások, gondolom, ebben te is egyetértesz). Az, hogy van egy malackád, amivel foglalkoztál kis kora óta, és kutyaként neveled, nem feltétlenül az inteligenciáját bizonyítja nálam. Nekem is volt csirkém, ami kutyaként követett, akárhová mentem. Ez még nem teszi a csirkét intelligenssé. Ha innét nézzük, az a kutya, amelyik kóborként születik, tehát nem foglalkoznak vele, az alapból, nevelés nélkül intelligens lesz.

A hajad meg nem különálló lény. Nem jól tetted fel a kérdést.Ha a hajad vágod, akkor te is intelligens lény vagy? (Szerintem igen, ha már érveket hozol fel a vitánkban) Persze, attól még nem beszéltél le a ragadozásról, bocsi. És is voltam vega, 9 hónapig, a "hecc" kedvéért, 16 évesen, nem rokkantam bele, de én szeretem a húskészítményeket, és amíg nem leszek rájuk allergiás, addig fogyasztani is fogom őket.

Az ártányok pedig, tudtommal nem annyira elhíznak, mint inkább jobban növekednek, mert nem a mellette lévő nőstény után szimatol, hanem a moslék után.

A növény nem csak az esőt várja, ezt már megírtam vagy 20x! A tudósok bebizonyították (készítettek erre szolgáló kütyüt), hogy a növények is félnek: pl. félelemmel megegyező jelzést adnak ki, ha valaki cigicsikkel közelít a levelük felé. Ezek szerint csak azért nem ismerjük el szegényeket értelmes lénynek, mert alacsonyabban vannak a faj-rang-létrán? :( Vagy mert érzékszerveink alkalmatlanok a velük való kommunikációra? Ha így van, akkor ez elég igazságtalan tőlünk... Szeintem növény, állat egyformán élő, érző lény, és mindenki döntse el maga, melyik fajtát eszi belőle. Én pl. a birkákat teljesen megkímélem (mert nem szeretem a birkahúst (:P). Sőt, a vadakat is, meg a szarvasmarhákat is. De nem azért, mert intelligensebbnek tartom ezeket az állatokat.

2011. márc. 19. 09:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!