Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus anyukák adtok a...

Vegetáriánus anyukák adtok a gyerekeiteknek húst?

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 04:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
86%

Szüleim vegák, gyakran én is vega kaját eszem. Soha nem mondták, hogy nem ehetek húst, mamán gyakran csinál nekem. Ha kérek, akkor mindig van itthon szalámi és egyebek, csak nyers állat nem.

Nem a szüleim hatására, de kialakult bennem egy undor, amiatt hogy azt eszem meg, ami még nemrég élt, akár az ember. Emiatt évek óta egyre kevesebb húst eszem.

2011. márc. 8. 13:59
 12/76 anonim ***** válasza:
A bolti tej az nem csak egy fehér lötty, az meg csak legenda, hogy az már rég nem látott tehenet, a tejpor is pl. tejipari hulladékból van.
2011. márc. 8. 21:01
 13/76 anonim válasza:
36%

Én vegetáriánus (ovo-lakto) apuka vagyok. Gyermekem még csak féléves, so nem is ehetne húst.

Viszont később sem fog kapni. Nagyszülőknél sem, mert megtiltjuk nekik. Majd ha felnő, eldöntheti, akar-e mégis húst enni...

Én, illetve mi nem egészségügyi meg "undor" okból vagyunk vegák, hanem erőszakmentes és vallási megfontolásból. Egy élőlény haláláért nem csak az felelős, aki megöli, hanem azok is, akik ilyen okból tenyésztik, adják-veszik, megfőzik, megeszik.

Egyébként egészségi szempontból egyáltalán nem károsabb vegetáriánusnak lenni, mint húsevőnek. Aki meg nem hiszi, kérdezzen meg erről kb. 600.000.000 indiait, hogy a többiekről már ne is beszéljünk...

2011. márc. 9. 22:06
 14/76 tigress ***** válasza:
79%

Persze, hogy adjatok!!!

Jesszusom, szétcsúszok néhány előttem felszólalótól...

Pl., könyörgöm, kedves előttem felszólaló. Ez nem olyan, mint a cigi, hogy majd csak nagy korában engedélyezed (amikor már egyébként sem engedélyezésről beszélünk, hanem felnőtt egyed önálló akaratáról) meg, hogy (feltételezem) cigizzen, alkoholizáljon, húst egyen. A több millió indiai csak a tehenet nem eszi meg, de csirkehúst ők is esznek, akár, de csak a gazdagabbak, mert a szegényebbeknek szerintem sajnos nem jut pénzük a húsra.

Az meg egyenesen önzés, hogy nem vagy hajlandó a gyerekednek húst sütni, mert "undorodsz a hústól". (Azért, feltételezem, csecsemőkorában te pelenkáztad a gyerekedek, szóval az undor témát hagyjuk.) De ezzel az undor témával a legkönnyebb kibújni a háziasszonyi, pontosabban a konyhai teendők alól. Összelapátolni egy kis salátát, fűszerrel, tényleg egyszerűbb, és gyorsabb. A gyereknek meg szüksége lenne az állati fehérjére. Ha egészségesen akarsz élni, miért kényszeríted rá másra is? Vagy a téged ismerőknek is megtiltod, hogy saját (káros) örömükre pl. cigizzenek, mert egészségtelennek tartod?

És a vallás témát pláne ne hozzam fel!!

Milyen ócska duma az, hogy nem vagyok képes megenni az állatot, mert az élt??? Azt hiszed, a növények nem élnek? Nem félnek? Azoknak nincsenek érzéseik? Csak azért, mert nem tudod azt emberi érzékszervvel érzékelni?? Ha nem akarsz valamikori élőlényt enni, akkor menj át a napsugárral táplálkozók csoportjába, mert még a kövek, és talán a homok is élő volt egykoron! A gyereket meg ne tiltsd, mert az lesz az első, amit kipróbál titokban, amitől tiltod. Mint pl. alkohol, drog... Inkább magyarázd el, hogy te ilyen és ilyen megfontolásból nem eszed, és jó ötletnek tartanád, ha ő sem.

2011. márc. 10. 08:06
 15/76 tigress ***** válasza:
95%
Hopp, elfelejtettem odairni, hogy csak az első bekezdés vonatkozik a közvetlen előttem felszólalóra, a többi rész más felszólalások által előidézett felháborodásomból ered...
2011. márc. 10. 08:09
 16/76 anonim válasza:
82%

tigress!!

mélységesen egyetértek veled!!! eddig tényleg semmi bajom nem volt a vegákkal, ne de ez nekem most betett.... azért nem ad valaki húst a gyereknek, mert undorodik tőle???? ember!!! ébresztő!!! szülő vagy!!! szard le mi az neked undorító, nem a gyereked egészsége az első?? majd ő eldönti ha nagy lesz mit akar...

ja és én nem példálóznék egy élelemezési katasztrófával fenyegető 600.000.000 országgal...

2011. márc. 10. 08:18
 17/76 anonim ***** válasza:
29%
Én meg azon vagyok kiakadva, hogy húsevésre kényszerítitek a gyereket, amikor pl. a rákos megbetegedéssel simán összehozható a hús fogyasztása. A lakto-vegetarianizmusban semmi kockázat sincs.Itt vannak pl. a Krisna-völgy gyermekei, akik soha nem láttak húst: [link] Ha a hús mellőzése egészségkárosító lenne, akkor már rég elvették volna a szüleiktől ezeket a gyerekeket "kiskorúak veszélyeztetése" okán.
2011. márc. 10. 10:39
 18/76 anonim ***** válasza:
25%

tigress!

Nem gondolhatod komolyan, hogy állat és növény között nincsen számottevő különbség!A kis fókák agyoncsapkodása bunkóval, vagy a borjú nyakának átvágása egészen más kategória, mint a répa szeletelése, vagy a málnázás.Ha jól értem a szavaidat, bármit megtehetünk az állatokkal, és ha felelősségre akarnak vonni ezért, csak annyit kell mondanunk: Mit vagytok úgy oda?A kövek is éreznek.

2011. márc. 10. 11:42
 19/76 anonim válasza:
az oroszlán vajon miért nem válogat?! vagy a szétmarcangolt gazella smafu? :O
2011. márc. 10. 14:06
 20/76 anonim válasza:
82%
A vegetariánus ősi indián szó, jelentése: béna vadász.
2011. márc. 10. 14:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!