Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus anyukák adtok a...

Vegetáriánus anyukák adtok a gyerekeiteknek húst?

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 04:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 tigress ***** válasza:
77%

Előttemi:

Persze, hogy nem enné meg, mert otthon kioktatták.

Jóval hamarabbiak:

A hús eredetét most ne firtassuk, nevelhetsz akár magadnak is állatot, ha egészségességét, vagy a hormontúladagoltságát kifogásolod. És ki az a sárgaföldig naiv vega vagy nem vega, aki azt hiszi, hogy a növények nincsenek agyonpermetezve, könyörgöm?? És a hozzászóló, akinek elfelejtettem az időpontját megnézni, ezért nem tudlak konkrétan megszólitani: miért lenne kevésbé bűn egy növényt megölni, szeletelni, mint egy állatot?? Azért mert nem fröcsög a testéből a piros nedű, amit vérnek hívunk? A répából is fröcsög a répalé, az is született, megnőlt, élt egyszer, és Te, kedves hozzászóló, leölted, mert Te is élni szeretnél, természetesen. És ha a piros lé ellen kifigásunk lehet, akkor gondolom, meggyet sem esznek a vega kollégák. :D

Nem mondom, hogy helyesen étkezek - mert az igencsak hazugság lenne, - de szeretek enni, és szeretek ragadozni. Szerintem nem szabad teljesen megvonni a testtől a húsételeket sem. Viszont, kedves vegák, és tiltó szülők: tegyétek a kezeteket a szivetekre... A gyerek nem ehet húst, de azért megengeditek, hogy halálrazabálja magát chipsekkel, colákkal, és egyéb műtermékekkel? Vagy azt állitod, hogy azt is meg mered/meg birod tiltani neki? Mert abban az esetben szivesen megkérdezném az utódodat, hogy sutyiban mire költi az uzsonnazsebpénzét, haha!

És kedves kérdező: lehet, hogy a te lányodat is helyere kéne tenned, ha ilyesmivel kritizál téged. Ő nagykorában lett vega, mert a szerelem nagy úr, és mivel azelőtt nem te tömted belé a húst, hanem ette magától, azért jobb, ha elhallgat, mielőtt sarokba állitod, vagy kukoricára térdelteted a feleseléséért :D

2011. márc. 11. 14:51
 32/76 tigress ***** válasza:
66%
Tudtam, hogy valamit kifelejtettem :) Ha sportoló vagy, és ebből élsz, Te lennél olyan hülye, és bevallanád, hogy: De! Én bizony doppingolok! Sőt, steroidokat, meg egyebeket nyomok be időnként? Hát, látod, ő sem volt olyan hülye. Manapság a sport is nagy biznisz (na, nem nálunk, meg nem mindenkinek,), hát mindent bevetnek, amit csak birnak. Az például senkinek sem volt gyanús, hogy a Kinai olimpián egyetlen kinait sem doppingteszteltek? Na, egyébként is negativ eredményt varázsoltak volna elő, de azért mégis! Úgy próbaképpen! Aki sportoló, vásároljon faluról, házi nevelésű húsállatot! Ja, és a sportolók is egészségmókusok, mégis esznek húst, bi-bi-bí! :)
2011. márc. 11. 14:56
 33/76 anonim ***** válasza:
Én személyesen a gyerek vagyok, és amióta ilyen nézőponton vannak nem eszek húst, de persze nem kényszerítenek.
2011. márc. 11. 18:12
 34/76 anonim válasza:
100%
Szerintem a gyereknevelése,etetése elég bonyolult,és nehéz döntés.Ha az anyuka nem akar húst adni különböző okokból,akkor szerintem addig ne tegye ameddig a gyermeket nem vészélyezteti,nem károsodik az egészsége.Ámbátor szerintem,nem szabad elzárkozni a hús evés elől,mert a gyerek nem a tied csak elindítod az úton.Segítsd,de ha neki húsra van szüksége adj húst,ha nem akkor etetsd vegán.Szerintem legalább is.
2011. márc. 12. 12:43
 35/76 anonim ***** válasza:
38%

mi ebben a fura, hogy valaki undorodik a hústól? én egészen pici gyerekkoromtól fogva undorodtam tőle, sehol senki nem volt vegetáriánus, akkor nem is nagyon tudták, hogy van ilyen. mégse bírtam megenni.

a nagyon okosoknak meg, akik szerint a növény ugyanúgy érez: a növénynek van szeme, lába, ad ki hangokat, szül gyereket, képes helyváltoztatásra, érez félelmet, vannak idegei? ha levágsz egy disznót, látod rajta, hogy fél, a növénynek nincs ilyesmije.

s igen, én se bírok hozzáérni, undorodom tőle, mindig is undorodtam, ez egy valaha élt lény! a kaki meg egy természetes dolog.

és nincs gyerekem, úgy gondolom, majd ő eldönti, akar-e enni, de megsütni biztos, hogy nem fogom tudni.

2011. márc. 13. 15:28
 36/76 anonim ***** válasza:
40%

Mérhetetlen cinikus szöveg ez a "növénynek is fáj" duma, amivel a véresszájú stílusban hörgő húsevők rohannak neki a vegetáriánusoknak. De nem marhaság. Ugyanis természetesen a növény is érez. Mesterem mosolyogva mondta: Ezért, aki szereti (t.i., mint élőlényt) a répát, az ne karikára, hanem hosszában, az edénynyalábokkal párhuzamosan szelje fel, úgy kevésbé fáj neki.

Aki hívő húsevő, és úgy tartja, hogy ez az állat "dolga", az legyen szíves menjen el egy vágóhídra, és nézze kedélyesen, ami ott folyik. Vagy csak nézze meg Huszárik Elégiáját. Én szerettem a húst. Ha volna kolbászfa vagy rántott hús-fa, egy sort ültetnék mindegyikből a kertbe. De a nyers hústól mindig undorodtam, most már a húskészítmények szagát sem állom.

Amúgy szerintem a helyzet a következő: Az emberi tudat fejlődésének hajnalán közel állt az állati lét szintjéhez. Szinte minden elrágható és emészthető dolog ennivaló volt/lett.

MEGGYŐZŐDÉSEM, hogy az emberi tudat - az egyéni és a kollektív egyaránt - fejlődése során el kell hagyja azt az állapotot, amikor életét más élőlények élete, fájdalma, kihasználása árán tartja fenn. Ennek első szintje az állatok háziasítása. Nem véletlen, hogy a kutya megevését egyesek főbenjáró bűnnek tartják, miközben a jóval intelligensebb, tanulékonyabb sertés a lábasban és saját belében végzi. Holott a különbségtétel merőben önkényes.

Valóban érez a növény is, tehát elképzelhető, hogy pár ezer év múlva, ha akkor él még ember a Földön, az elfogadható táplálék a létformáját befejezett (vagy pihenő állapotba kerülő) gyümölcs és mag és pl. a hagyma lesz majd, és a spenót, a répa már nem :) Vagy esetleg azoknak is kialakul hasonló létformája...

A répát azonban tényleg ne emlegessük egy csoportban egy olyan lénnyel, aki néz, kommunikál, érzéseit fejezi ki, ragaszkodik... Ha valaki ezt komolyan gondolja, annak a fejében komoly gond van, vagy csak a csak a saját álláspontját akarja az elmebaj határán egyensúlyozva mindenáron igazolni...

2011. márc. 13. 18:09
 37/76 anonim válasza:
62%
Nem baj, egyetek vegyszeres zöldséget hegyekben, abban a hitben, hogy az mennyire egészséges. Ez a saját hülyeséged! Először csak húst nem adnak annak a szerencsétlen gyereknek, majd a kötelező oltást sem engedik beadni! A sok "agyas" szülőnek hála, szépen kezdenek visszajönni azok a betegségek, amire már rég van oltás, mert nem engedik beadni. Bravó! Fogd már fel, hogy gyerek nem a tulajdonod, nincs jogod elcseszni!
2011. márc. 14. 00:16
 38/76 anonim ***** válasza:
27%

Merthogy az állat, amit eszel, az nem a vegyszeres-hormonos takarmányon nő fel szerinted?

Gratulálok a sok eszedhez.

2011. márc. 14. 12:37
 39/76 anonim ***** válasza:
31%
Én is vegetáriánus vagyok, és nem fogok húst adni a gyerekemnek. Ha anyám, azaz a nagyanyja elkezdené a nevelési elveimmel szöges ellentétben nevelni a gyereket, nem merném többé nála hagyni. Remélem nem kell soha ekkorát csalódnom anyámban.
2011. márc. 14. 13:59
 40/76 tigress ***** válasza:
92%

Idézem, hogy melyik Hőbörgő Tóbiás kommentjére kívánok válaszolni :D :D

... "Mérhetetlen cinikus szöveg ez a "növénynek is fáj" duma, amivel a véresszájú stílusban hörgő húsevők rohannak neki a vegetáriánusoknak. De nem marhaság. Ugyanis természetesen a növény is érez." ...

Ha te sem tartod marhaságnak, akkor mire fel bírálod a nézetemet? :D És akkor nekem is salátalés szájú, hörgő stb. vegáknak kellene neveznem benneteket, mert ti meg nekünk estek nekük? :D :D Ez olyan meddő vita, mintha azt próbálnánk eldönteni, hogy melyik pasi a vonzóbb, a szőrös, vagy a csupasz mellkassal éldegélő (nem depillált, borotváltra gondolok, hanem aki így "született"). Kinek ez, kinek az...

Kérdem én a vega kollégákat, van netán nercbundád, bőr dzsekid, bőr cipőd? Mert ha nem is ölöd le sajátkezűleg az állatot, ezért a termékekért ugyanúgy meg kell halniuk.

Vágóhídon tényleg jobb nem tudni, nem látni, mi történik. A házilag leölt állatokat egyébként általában igyekszenek gyorsan, lehetőleg minél kevesebb szenvedéssel átsegíteni a túlvilágra, engem legalábbis arra tanítottak, hogy nem szabad kínozni semmilyen élőlényt.

Sebészorvos haverod van? Vagy miután kiderült a szakmája, megszakítottad vele a kapcsolatot?...

.... "Szinte minden elrágható és emészthető dolog ennivaló volt/lett.... "

- Persze, még a hamburger, és a zsíros chipsek, édes fagyik, csokik is. Amik ugyanúgy ártalmasak, de mégis esszük őket, mert finomak. Ártalmas a cigi is, de gondolom, a vega kollégák nagy része azért dohányzik is :D Csak erre a megjegyzésre épp nem válaszolnak :D

.... "Nem véletlen, hogy a kutya megevését egyesek főbenjáró bűnnek tartják, miközben a jóval intelligensebb, tanulékonyabb sertés a lábasban és saját belében végzi. Holott a különbségtétel merőben önkényes."

- A sertés intelligenciáján, vagy tanulékonyságán talán még vitatkoznék, de hol hallottál olyat, hogy a malac megmentette a gazdája életét, vagy életét adta, hogy megvédje gazdáját? A kutya másodrangú "családtag". Érző szívű barát. És kevés ember eszi meg a barátját. Amikor volt egy gúnárunk, és nevet is adtunk neki, hát persze, hogy nem voltunk hajlandók megenni Gedeont! Ővele volt történelmünk, voltak róla storyjaink. De egy sertéssel nem igazán barátkozik az ember. A kutyát egy szintre hozni a sertésekkel, na, az a merőben önkényes! És sértés a kutya számára.

..." Valóban érez a növény is,"

- akkor miről is beszélünk?

... "A répát azonban tényleg ne emlegessük egy csoportban egy olyan lénnyel, aki néz, kommunikál, érzéseit fejezi ki, ragaszkodik..."

- Miért? mert a szemed vak, hogy meglásd az ő szemét? A füled süket az ő hangjaira? És mert a szíved elzárkózik az ő ragaszkodásától? Arról hallottál, hogy az a növény, amihez beszélnek, jobban, szebben fejlődik? Hidd el, igaz a történet, csak járj egy kissé utána. És a félelmüket is ki tudják fejezni, csak emberi szemmel nem érzékeljük. A csirke, vagy egyéb ehető szárnyasok pedig nem igazán ragaszkodnak az emberhez. Egy falkát nem szeliditesz meg, mindig csak egy egyedet belőle.

..."Ha valaki ezt komolyan gondolja, annak a fejében komoly gond van, vagy csak a csak a saját álláspontját akarja az elmebaj határán egyensúlyozva mindenáron igazolni..."

- szerintem Te ugyanezt teszed :D

A következő hozzászólás is nagyon tetszet!!!

..."Fogd már fel, hogy gyerek nem a tulajdonod, nincs jogod elcseszni!"...

- Ha tudnátok, hogy erről mennyit tudnék mesélni a szakmámból kifolyólag...!!! :D Rengeteg elcseszett szülő, rengeteg elcseszett gyereket nevel, és a szomorú valóság, hogy egy szép napon én is egy elcseszett gyerek elcseszett szülőjévé fogok válni :D Ez a világ rendje :)

..."Merthogy az állat, amit eszel, az nem a vegyszeres-hormonos takarmányon nő fel szerinted?"...

- Akkor meg nem mindegy? :D Manapság az emberek 75%a nem viz, hanem vegyszer :)

... "Gratulálok a sok eszedhez."

- DETTÓ :D :D :D :D

Szerintem a végeredmény itt az kellene, hogy legyen, hogy ha nem akarsz húst adni a gyerekednek, akkor ne mindenféle pacifista szövegekkel magyarázd, hanem egyszerűen így döntöttél, és kész. Ahogyan 10 évesen sem fogod engedni diszkókba és lokálokba, rossz hírű lebujokba járni... (Legalábbis remélem :) )

2011. márc. 14. 19:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!