Lányok ti tudtok főzni, és ha igen akkor mit csináltok a legfinomabban?
Hát, ahogy elnézem, én vagyok itt talán a legfiatalabb, 14/L...:D
Szerintem teljesen jól megvagyok a konyhában, nagyon sokszor én szoktam főzni otthon.
Ebbe nőttem bele, már két évesen mentem oda anyához segíteni, gyúrtam nagyban a pogi tésztát :D
Ha kell mindent megfőzök, sikerülni is szokott szinte mindig. Nagyon szeretek gyúrt tésztákat, pizzát kenyeret, aranygaluskát, stbt sütni.
De sütiket, leveseket, főtt ételeket, mindent megcsinálok, és nem az van, hogy anyával, meg hogy annyit csinálok hogy kiszaggatom a kekszet vagy valamit, mint ahogy most sokan gondolhatják rólam...
Suliban is technikán gyakran főzünk, meg szakkörre is jártam két évig, ahol sokszor népi ételeket készítettünk pl. hájas tészta, barátfüle(nem a derelye, mint ahogy sokan ismerik, a jó kis szentesi szilvás gyúrt tészta) stbstb, de valamikor gyrost pitával , ilyesmit. Ezeket aztán otthon is szoktak csinálni...
Amúgy kérdező, a rántást illetően, ezt nem lehet így megmondani az arányokat, ahhoz tudni kell hogy mekkora mennyiség, és hogy mennyire kell sűrűnek lennije, nem mindegy hogy egy főzelékhez vagy egy leveshez, stbhez kell... :) alapjáraton egy kis olajat kell valamennyi liszttel elkavarni, feltenni a gázra, folyamatosan kavargatni, amíg nem lesz habos, buborékos és lassan bele kell önteni a kajába, kavargatás közben, nehogy összerántsa....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!