Hogy lehet a legfinomabban elkészíteni a májat?!
Én az ősrégi baconbe tekert májat szeretem nagyon. A többit nem igazán tudom megenni valamiért.
Azt é is imádom.:-)
Böllérmájat vagy sima resztelt májat disznóöléskor szoktam sütni anyósoméknál. Hasábokra vágom a májat, forró disznózsírban hagymát dinsztelek, erre rádobom, frissen őrölt bors és majoránna megy rá. Sózni tilos, csak a tányéron szabad! Erős lángon, többször kevergetve átsütöm, nem kell sokáig, mert olyan lesz, mint a csizmatalp. Amikor kész, a tűzről lehúzva belekeverek egy kis pirospaprikát. Meg lehet turbózni erdei gombával, vagy alaposan, többször átmosott, leforrázott, kis kockákra vágott vesével, a vége felé belekevert, lehártyázott velővel. Apróra vágott zellerzölddel, esetleg római köménnyel is ízesíthető.
Nem diétás kaja, de nagyon jó, friss májból, belsőségekből, friss kenyérrel, házi savanyúságokkal a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!