Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kedvenc édességem a < somlói...

Kedvenc édességem a < somlói galuska >, de még soha sem csináltam meg. Hogyan kell a legfinomabban elkészíteni?

Figyelt kérdés

2014. júl. 11. 22:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Sokféle recept van, van aki babapiskótából készíti pudingporos csokival, meg van aki több energiát fektet bele.

Eddig éttermekben is azt tapasztaltam, hogy nagyonmaximum 2 féle piskótát hasznlnak hozzá, szóval az sem az igazi.


Az igezi 3 féle piskótából készül (sima, kakaós, diós) alkoholos öntettel szottyosítva, főzött vaníliakrémmel, csokiszósszal és tejszínhabbal.

2014. júl. 11. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia. A legfontosabb, mint minden etelnel:ne csapd ossze, ne sporolj se az idovel, se hozzavalokkal. Ha ezt betartod, nem rontod el.

En harom piskotat sutok, simat, kakaosat es diosat. Az alap nalam egyezik mindharomnal, csak a liszt egy reszet valtom ki hol natur kakaoporral, hol daralt dioval. A kremnel en rendes csokikremet (tejszinnel, tejjel, natur kakaoval es egy nagyon keves rumaromaval) es vaniliakremet (tejszinnel, tejjel, vaniliaruddal, vaniliaeszenciaval,

tojassal) csinalok. Nem is pudingozok es nem is vajazok. Egy jenaiba retegezem a piskotakat, a daralt diot es a kremeket majd hagyom osszeallni a hutoben. Talalasnal desszertestanyerokba szedem, verek fel tejszinhabot es azzal diszitem, vegul a teszek ra par db durvara tort diobelet.

Nem biztos hogy ez a full eredeti es hivatalos verzio, de nekem igy izlik a legjobban. (Tobbet probaltam, ennel maradtam.)

2014. júl. 11. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Én az igazit szoktam készíteni, hidd el megéri :)


3 féle piskótát kell sütni, rumos öntettel megkenni, majd a rétegeket halmozni vaníliakrémmel és diós-mazsolával. A rumos csokiöntetet pedig tálaláskor öntjük rá, mellé felvert tejszínt teszünk.


Igazából nem időigényes vagy bonyolult, mert amíg készül a 3 piskóta (egyhez kikeversz elég mennyiséget, 3 részte bontod és ízesíted), sül és hűl, addig a csoki-és vaníliaöntet illetve a rumos kence megfő. Kb. 1,5 óra, ha az ember tudja hogyan kell :)

2014. júl. 11. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Én ez alapján csináltam egyszer: [link] , és azt kell, hogy mondjam nagyon jó lett...
2014. júl. 15. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!