Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A somlói galuskához az öntetet...

A somlói galuskához az öntetet hogyan készítitek (mennyiségekkel)?

Figyelt kérdés

2014. márc. 13. 12:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem ez a receptem van pont holnap csinálom . 4 személyre van.

Jót tesz neki ha 1éjszakát áll a hütőben.


Somlói galuska

A piskótához:


6 evőkanál liszt

- 6 evőkanál porcukor

- 6 tojás

- 10 dekagramm darált dió

- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó

- 1 mokkáskanál sütőpor

A vaníliakrémhez:

3 deciliter tej

- 3 darab tojássárgája

- 8 dekagramm porcukor

- 1 rúd vanília kikapart belseje

- 1 teáskanál étkezési keményítő

A csokiöntethez:

20 dekagramm jó minőségű étcsokoládé

- 1,5 deciliter habtejszín

- 3 dekagramm vaj

- 2 evőkanál rum

A rumos öntethez:

-2 evőkanál rum

- 1,5 deciliter víz

- 1 teáskanál reszelt narancshéj

- 10 dekagramm cukor

Ezen kívül:

1 jó nagy marék mazsola

- 2 deciliter rum

- 10 dekagramm darált dió

- 3 deciliter tejszínből vert hab

- 1-2 teáskanál kakaópor a díszítéshez

Először készítsd el a piskótát. A tojássárgájákat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá apránként a sütőporral elvegyített lisztet is. Végül a külön tálban kemény habbá vert tojásfehérjét fakanállal, laza mozdulatokkal keverd hozzá. A masszát oszd három részre. Az egyikbe a kakaóport keverd, a másikba a darált diót, a harmadik maradjon natúr. A háromféle tésztát külön-külön süsd meg. Gyorsan, körülbelül 10-12 perc alatt megsülnek.

Állítsd össze a krémeket is. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával jól keverd ki, majd apránként öntsd hozzá a tejet, vízgőz felett főzd krémsűrűségűre, és tedd bele az étkezési keményítőt. A csokiöntethez törd darabokra az étcsokoládét, öntsd hozzá a tejszínt és a rumot, majd vízgőz felett olvaszd fel. A rumos öntethez a vízben körülbelül 10 percig főzd a cukrot, ha már sűrűsödik, vedd le a tűzről, és add hozzá a reszelt narancshéjat és a rumot. A mazsolát áztasd be a rumbaA megsült piskótalapokat törd kisebb darabokra, és keverd össze. Egy tálba előszöregy réteg piskótát tegyél, locsolj rá rumos öntetet, szórd rá a rumos mazsolát, a darált diót, majd tegyél rá a vaníliakrémből. Ezután újabb sor következik, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A teteje piskóta legyen. Erre szórj kakaóport, tegyél rá tejszínhabot, és alaposan locsold meg a csokiöntettel.

.

2014. márc. 13. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!