Ti hogyan készititek a túros tésztát?
Kifőzök sós vízbe fodroska tésztát, túrót össze töröm, rá a tetejére, majd forrósított olajat öntök rá, közbe megkavarom, majd tejföl, só még ha kell, meg egy kis fekete bors, lazán össze kavarom és ehető. (ez gyors, könnyű)
Tészta 500g, túró 0,50kg, 1 nagy tejföl, olaj pár kanál,
Tejföl nélkül túrós tésztát nehéz elképzelni, száraz lenne. Viszont túrós lepényt csinálhatsz (bár az nem annyira gyors-élesztőt bekavarni, tésztát kikavarni, keleszteni, túrót kikeverni, tepsibe a tészta, rá a túró töltelék-sós mifelénk, mindenki próbálja ki, ISTENI A SÓS TÚRÓS LEPÉNY!!!)
Ja és annak a túró töltelékébe nem kell tejföl, csak tojás+fehérje habbá verve, margarin, só. Esetleg a felénél megkened tejfölös tojássárgával, de ez elhagyható.
Amúgy a túrós tésztát mi meg is szoktuk sütni a kérdésedre válaszolva.
tejföl nélkül, hogy ne legyen száraz, így:
házi tészta...amit ott abban a percben te gyúrsz meg, nyújtasz ki, hagyod picit száradni és frissen kifőzöd...piritasz apróra vágott szalonnát, összeforgatod a tésztával és a túróval...nyamiii:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!