Marhalábszárból pörkölt! Mit tesztek bele, hogy ne érződjön ki a marhahús iz? Mivel füszerezitek, hogy készititek. A családom tésztát kér köretnek. Krumpli nem jobb hozzá, vagy ti mivel eszitek?
Ha MARHApörköltet fözöl, akkor éppen az a jó, ha marhaize van. Ha nem szereted, akkor ne abból fözz pörköltet.
Marhapörkölthöz meg vagy nokedlit vagy kenyeret szokás enni, krumplit nem. (Meg természetesen savanyúságot)
a marhalábszár a legfinomabb hús pörköltnek.míért kéne csirkéhez hasonlítania:)
semmi trükk nincs benne, zsíron hagyma,jóféle pirospaprika,esetleg fokhagyma, bors, egy kis őrölt kömény
1-1 szem paprika paradicsom bele.2 szem mokkacukor nagyon harmónikus, kellemes ízt ad a finom szaftnak.
én is a nokedlire esküszöm köretnek, de az nem szentírás, sokan szeretik krumplival is a marhapörköltet.
Nem lesz "marhaízű", a lábszár nem faggyús hús.
Ugyanúgy készül mint a sertés, egy gondolattal-nálam- több köménnyel.
A vörösbor a főzés vége előtt 2 perccel.
Köretnek nekem a tarhonya jön be.
Szívesen ennék a "doboszoli" bográcsosából.
Felénk a bográcsos marhához sós, köménymagos vízben főzött hasáb burgonya az igazi, ilyenkor kovácsos uborkával. A vörösbort nemcsak bele, de mellé is kötelező (vagy egy jó pofa habzó sör).
Nagyon szívesen látlak a gyöngyösi tóparton, szinte minden hétvégén főzünk.
A pálinka előtte, a jó rizling utána annyira nyilvánvaló, hogy meg sem említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!