Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhalábszárból pörkölt! Mit...

Marhalábszárból pörkölt! Mit tesztek bele, hogy ne érződjön ki a marhahús iz? Mivel füszerezitek, hogy készititek. A családom tésztát kér köretnek. Krumpli nem jobb hozzá, vagy ti mivel eszitek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 17:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk a pörkölthöz csak nokedli az elképzelhető, esetleg tészta, de rizs vagy krumpli semmiképen. És mér baj, ha a marhának marha íze van? Itt nem értem mire gondolsz.
2011. aug. 2. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha MARHApörköltet fözöl, akkor éppen az a jó, ha marhaize van. Ha nem szereted, akkor ne abból fözz pörköltet.

Marhapörkölthöz meg vagy nokedlit vagy kenyeret szokás enni, krumplit nem. (Meg természetesen savanyúságot)

2011. aug. 2. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

a marhalábszár a legfinomabb hús pörköltnek.míért kéne csirkéhez hasonlítania:)

semmi trükk nincs benne, zsíron hagyma,jóféle pirospaprika,esetleg fokhagyma, bors, egy kis őrölt kömény

1-1 szem paprika paradicsom bele.2 szem mokkacukor nagyon harmónikus, kellemes ízt ad a finom szaftnak.

én is a nokedlire esküszöm köretnek, de az nem szentírás, sokan szeretik krumplival is a marhapörköltet.

2011. aug. 2. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy marhaizünek kell lennie, csak hogy tulságosan ne érződjön van e valami fűszere, vagy esetleg vörösbor, ilyesmire gondoltam. Mit raktok bele, mikor felteszitek sülni?
2011. aug. 2. 17:39
 5/12 anonim ***** válasza:
A hagymát és a húst megsütöm, pirospaprikát teszek hozzá, vörösborral felöntöm, sóval és köménnyel füszerezem.
2011. aug. 2. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 doboszoli ***** válasza:
79%

Nem lesz "marhaízű", a lábszár nem faggyús hús.

Ugyanúgy készül mint a sertés, egy gondolattal-nálam- több köménnyel.

A vörösbor a főzés vége előtt 2 perccel.

Köretnek nekem a tarhonya jön be.

2011. aug. 2. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 doboszoli ***** válasza:
77%
Az őrölt paprikát csak félidőben adom hozzá, addig a fűszerekkel saját levében pirítom(pörkölöm) a husit.
2011. aug. 2. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segitséget. Majd jelzem, hogy mit remekeltem. Csütörtökön csinálom. sziasztok.
2011. aug. 2. 17:59
 9/12 anonim ***** válasza:

Szívesen ennék a "doboszoli" bográcsosából.

Felénk a bográcsos marhához sós, köménymagos vízben főzött hasáb burgonya az igazi, ilyenkor kovácsos uborkával. A vörösbort nemcsak bele, de mellé is kötelező (vagy egy jó pofa habzó sör).

2011. aug. 2. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 doboszoli ***** válasza:

Nagyon szívesen látlak a gyöngyösi tóparton, szinte minden hétvégén főzünk.

A pálinka előtte, a jó rizling utána annyira nyilvánvaló, hogy meg sem említettem.

2011. aug. 2. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!