Hogy készítitek a pizza tésztát házilag? Bevált recepteket írnátok?
Bevált, kedvelt recept:
- 25 deka liszt
- fél deci olaj
- kb. 2 dl langyos víz a futtatáshoz
- só
- 2 deka élesztő (szárazélesztő is jó)
Ha szeretitek, lehet fokhagymát (zúzottan 1-2 gerezd vagy fűszerből tetszés szerinti) keverni a tésztába, isteni lesz, nálunk alapkövetelmény :-).
Összegyúrod, ha kell (nekem éltalában igen), pótolsz hozzá kis lisztet. Kelesztheted, de ha nem akarod, hideg sütőbe tedd a tésztát, megkel úgy is. Ha a hagyományosabbat szereted, kelesztés után mehet a meleg sütőbe. Jól kiolajozott tepsiben vagy sütőpapírral megsütöd.
200 gramm liszt,
élesztőpor
1 mokkásk só
1 ek cukor
löttyintés (olíva olaj)
langyos víz, amennyit felvesz (addig öntöm bele míg jó nem lesz az állaga)
fél órát kelesztem a sütőben (50 fokon)
2 cipót formálok belőle és kinyújtom külön-külön pizza formájúra
ebből 2 db (vékonytésztájú) pizza lesz
40 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 dl víz (cukorra), 1dl olaj.
"Folyós" lesz a tészta, én vizes vagy olajos kézzel szoktam széttapicskolni a tepsiben, kb. 0,5-1 cm vastag lesz, ha megsül, mi így szeretjük, de sütöttem már vékonyabbra is, akkor is puha, omlós :).
Én már próbáltam több receptet is.
Finom volt végül is mind, de egyikre se mondanám azt hogy pizza volt:D
21/F
Nálunk ez a nyerő:
Egy fél élesztő, egy teáskanálnyi só, víz,tej liszt, ezeket direkt nem írom dkg/dl szerint ugyanis én szemre szoktam!
Ha picit több lett a tej/víz még rakok hozzá lisztet,de sót és élesztőt nem!:) A tejet és vizet fele-fele arányban szoktam hozzáadni! Ha összegyúrtam mindent,akkor leteszem picit kelni,de nem órákra!Kb 10-15 percre addig előmelegszik a sütő!Pizzaformába olajat öntök,de ne sokat és ebbe beleforgatom a tésztát (kb tenyér nagyságú) és kézzel nyújtom el a formában!ezután sűrített paradicsom a nyers tésztára és mindenféle feltét,amit szeretnénk és mehet a sütőbe!:) 10-15 perc után kivesszük és kész is van!:) ez közel áll a pizzériai pizzákhoz,ugyanis pizzaszakács tanított!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!