Sima fehér lisztből is jó a házilag sütött kenyér vagy csak a kenyérliszt jó?
fele-fele arányban jó lesz?
köszönöm a válaszokat
A sima kenyeret Bl 80-as lisztből készítjük, rétesliszt nem való kenyérbe, mert elfolyósodik a tészta.
Viszont Bl55-ből is kitűnő kenyér készíthető /kenyérsütő gépben is/. /egy pék/
Én mindig keverem a simát rétessel és nem folyósodik el, erről a honlapról vettem az ötletet és azóta finom kenyereket sütök géppel is és anélkül is:
jó a sima liszt is, tegyél hozzá "tang-zhongot", attól valami elmondhatatlanul puha, foszlós lesz az állaga minden pékárúnak (eredetileg is azért találták fel a kínaiak, hogy a háború idején a silány minőségű liszt tulajdonságait ellensúlyozzák, feljavítsák vele...
amióta kipróbáltam, mindenhez használom, gyorsan elkészíthető nagyobb adag is belőle, hűtőben egy hétig is eláll, de a fagyasztást is jól bírja.
a neten "a 65ºC-os kenyérdoktorként" is megtalálható a receptje, ami amúgy rémegyszerű:
ugyanannyi evőkanál sima lisztet és vizet (vagy tejet) kell habverővel simára keverni, és közepes hőfokon (ez az a bizonyos 65ºC, persze pontos mérés nem szükséges, lényeg, hogy ne forrjon fel), szal folytonos keverés mellett besűríted, lehűtöd, és már mehet is a többi hozzávaló mellé a tésztába; nagyon megéri a plusz fáradságot, tényleg összehasonlíthatatlanul finomabb lesz a végeredmény, és tovább el is áll az így készített pékárú is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!