Sima fehér lisztből is jó a házilag sütött kenyér vagy csak a kenyérliszt jó?
Figyelt kérdés
kenyeret akarok sütni(nem gépben) és mindenhol azt írják, hogy kenyérliszt kell. de azt kicsit drágállom. sima fehérlisztből is ugyanolyan jó?2011. szept. 21. 17:22
11/13 anonim válasza:
még annyit az előzőekhez, hogy a vizes tang zhong inkább a kenyérhez jó, a tejes pedig a lágyabb, kalácsosabb jellegű péksütikhez, utóbbi lágyabb jelleget kölcsönöz :)
12/13 anonim válasza:
na és még egy utolsó tipp, ma már minden szupermarketben, bioboltban kapható sikér, amiből csak egy evőkanál kell egy egész kenyérhez, és minden lisztet feljavít - én mindig tartok otthon egy kis zacskónyit, sokkal olcsóbban ki lehet így jönni, mintha a drága kenyérliszteket venném, pláne a keverékeket, amikben ki tudja, milyen állagjavítók vannak...
13/13 anonim válasza:
a tang zhong arányai:
1 kg liszthez - 5 evőkanál sima liszt, és 5 evőkanál víz vagy tej keverékéből készítsük - ha egy kicsivel több, vagy kevesebb, az tapasztalatom szerint nem változtat a lényegen, ehát nem kell ráfeszülni a pontos méricskélésre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!