Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a káposztás...

Hogyan készítitek a káposztás tésztát?

Figyelt kérdés
Mikor a káposztát párolom kell alá víz? Vagy mit raktok rá ekkor,csak olajat?
2010. aug. 12. 11:30
 1/8 anonim ***** válasza:

A káposztát lereszeled, megozod, borsozod és fél órát állni hagyod. Utána kevés olajban/zsirban elkezded kevergetve piritani, amig megpuhul és kicsit barnás szine lesz (elveszit a zöld szint). Viz nem kell alá, mert a káposzta enged levet - ezt el is kell párologtatni. Ha kész, pici cukorral izesitsd és keverd össze a megfött tésztáva.

A tányéron aki akarja, a tésztát megcukrozza, vagy borssal eszi.

2010. aug. 12. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2010. aug. 12. 11:45
 3/8 anonim válasza:
Ugyanígy készítem én is, csak cukor nélkül, mert úgy nem szeretem. Párom a saját tányérján tesz rá, mert ő meg úgy szereti.
2010. aug. 12. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
szintén ugyanigy, csak a zsiradékon előbb egy kis cukrot karamellizálok, ez adja meg a káposzta piros szinét a végére, nem lesz fehér a káposztás tészta.A végén ezt a cukrot nem lehet érezni.
2010. aug. 12. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 fjodor válasza:
A lereszelt káposztát előbb besózom és félóra állás után jól kifacsarom. Kb. 1 dl olajon 1 kávéskanál cukrot karamellizálok erre teszem a káposztát. Kavargatva világosbarnára párolom. Viz nem kell hozzá! Frissen gyúrt házitésztával a legfinomabb!!
2010. aug. 12. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
A besózott káposztát mindenképpen csavard ki, sokkal hamarabb meg tudod dinsztelni, hamarabb elpárolog a felesleges viz belőle. Én nem teszek alá cukrot, csak a káposztát megdinsztelem. Én sósan szeretem, ezért még őröltborsot is teszek bele, de ha édesen szereted, akkor ez kimaradhat.
2010. aug. 12. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek írom :én így szoktam nagyanyámtól tanultam ,a káposztát lereszeled ,megsózod 5 percig hagyod állni, ,a só össze húzza a káposzta rostjait a vitamin benne marad,kicsavarod ,és olajon ,vagy zsíron szépen megpirítod és ha szépen barnul tegyél rá borsot pici cukrot ,attól kapja meg az igazi ízt ,ilyen esetben ha dinsztelünk ,pirítunk valamit ajánlatos a borsot és fűszereket vége felé beletenni,megmarad az aromája ,üdv Zsóka
2010. aug. 14. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2010. aug. 15. 15:35

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!