Vadast szeretnék főzni, de még soha nem készítettem, leírnátok nekem, hogy ti hogyan készítitek el?
Figyelt kérdés
Milyen húsból főzzem meg?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
2011. nov. 4. 08:06
1/3 Tóthné Erzsébet válasza:
Szia. Az attól függ, hogy milyen húst szerettek. Őz, vaddisznó ... Mindenképp erősebben kell fűszerezni, lehet kapni vadas fűszerkeveréket és a végén kell bele kb.: 1 dl száraz vagy félédes vörösbor.
2/3 doboszoli válasza:
Ez is egy megoldás lehet, de:
Valamilyen marha szelethúst válassz hozzá, a vadas nem feltétlenül vadból készül, hanem vadas "módra".
A kiveregetett húst forró zsiradékon "húzasd le", oldalanként egy-két percig.
Répát, petrezselymet, zellert, babérlevelet zsiradékon párolj össze, sóval, borssal, majoránnával fűszerezd. Öntsd fel húslével, (vízzel..),és tedd bele az elősütött húsokat, párold fedő alatt puhára. A húst szedd ki, tartsd melegen, a lét szűrd le, turmixold össze, és lisztes habarással sűrítsd be. Szükség szerint utána ízesíteni, mustárral, citromlével pikánssá tenni, husi vissza, tálalni.
Ez egy alaprecept, de ha betartod, nagy baj nem lehet.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. nov. 4. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!